Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Τελικά «για τα λεφτά τα κάνεις όλα»!

Εμείς και τα παιδιά μας δεν θα γίνουμε τα προϊόντα τους!

Για το σκάνδαλο της σύμβασης Υπουργείου Παιδείας και Cisco (Webex)


Όταν κάτι κρύβεται, σίγουρα δεν είναι για καλό. Κεραμέως και Κυβέρνηση έκρυβαν για μήνες την σύμβαση του υπουργείου με την εταιρεία cisco που μας έδωσε την πλατφόρμα webex που χρησιμοποιούν υποχρεωτικά παιδιά όλων των βαθμίδων εδώ και μήνες.

Η σύμβαση αποκαλύπτει ότι τα προσωπικά δεδομένων σχεδόν 1,5 εκατομμυρίων φυσικών προσώπων δηλαδή μαθητών όλων των ηλικιών από νήπιο μέχρι πανεπιστήμιο, των γονιών τους και εμάς των εκπαιδευτικών έχουν καταγραφεί χωρίς την συναίνεσή μας και μπορούν να χρησιμοποιούνται από την Cisco μέχρι και 7 χρόνια μετά τον τερματισμό χρήσης της πλατφόρμας. Αυτά τα δεδομένα η Cisco μπορεί να τα πουλάει σε άλλες εταιρείες, όπως την Amazon, την Algolia και τον Εύρος (άφαντη εταιρεία στο διαδίκτυο), κάπου στην Αμερική. Μάλιστα, το ΥΠΑΙΘ χρηματοδότησε επιπλέον την Cisco με 2εκ ευρώ δημόσιο χρήμα. Η Κεραμέως λοιπόν έλεγε ξερά ψέματα όταν διατυμπάνιζε ότι η εταιρεία διατίθεται δωρεάν για χρήση της από το δημόσιο, ενώ ήξερε πολύ καλά ότι μετά από μερικούς μήνες θα καταβάλλονταν από το δημόσιο εκατομμύρια στην εταιρεία.

H Webex λοιπόν μπήκε στα σπίτια όλων μας, με κάμερες, μικρόφωνα και chat και συνέλεγε δεδομένα που προσδιορίζουν συμπεριφορές και προτιμήσεις μας. Αυτά τα λεγόμενα «μεταδεδομένα» μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εταιρείες για να αναλυθεί η συμπεριφορά των ατόμων, να γίνει αντιληπτή η προσωπικότητά τους και άρα να τους πουλήσουν πράγματα σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Χαρακτηριστικό της αξίας τέτοιων μεταδεδομένων είναι το πόσο πλουτίζουν τέτοιες εταιρίες (facebook, google, amazon κλπ). Στην σύμβαση λοιπόν γίνεται καθαρό ότι η Cisco θα μπορεί να αξιοποιήσει όλα αυτά τα δεδομένα όπως θέλει για δικούς της επιχειρηματικούς σκοπούς.

Από πέρυσι έχουμε αναφερθεί στην επιδίωξη της κυβέρνησης να φτιάξει ένα πανοπτικό σύστημα ελέγχου των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών, να θέσει όλες τις δραστηριότητές του κάτω από τον έλεγχο και την επιτήρηση κεντρικών συστημάτων εξουσίας και να υποκαταστήσει την ανθρώπινη, ζωντανή αλληλεπίδραση των ανθρώπων. Η τηλε-εκπαίδευση και η τηλε-εργασία προωθούνται για πάσα νόσο και προς κάθε κατεύθυνση με επιδίωξη να παγιωθούν και να νομιμοποιηθούν με νόμους αλλά και από εμάς τους ίδιους ως λύσεις ανάγκης, που μόνο τέτοιες δεν είναι. Το υπουργείο παιδείας προωθεί την εξ αποστάσεως εκπαίδευση όχι για να απαντήσει στις ανάγκες που έθεσε η πανδημία, αλλά γιατί επιδιώκει να εισάγει το τηλε-σχολείο, το ψηφιακό σχολείο, το σχολείο του μέλλοντος που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα σχολείο γεμάτο ιδιωτικές εταιρίες που θα εκμεταλεύονται τα πάντα για το κέρδος τους, οικονομικό και «αποτελεσματικό», αφού αυξάνει την αποδοτικότητα και μειώνει το κόστος.

Την ίδια στιγμή, αυτό που αποκαλύπτεται με το σκάνδαλο της σύμβασης Cisco – Υπουργείου είναι ότι η τηλ-«εκπαίδευση» και η αναγκαιότητά της είναι δούρειος ίππος για την οικονομική εκμετάλλευση όλων μας, εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών που στα νύχια του υπουργείου γινόμαστε πιόνια, εμπορεύματα απολύτως εκμεταλλεύσιμα για κάθε λογής εταιρεία στον κόσμο που θέλει να πουλήσει τα προϊόντα της, αλλά και αντικείμενα συνεχούς παρατήρησης, ανάλυσης, επιρροής και χειρισμού.

Είναι πια φανερό ότι κυβέρνηση και υπουργείο δεν νοιάζονται καθόλου για τις μορφωτικές, ψυχολογικές και κοινωνικές ανάγκες των μαθητών μας. Αφήνουν μια ολόκληρη γενιά για μήνες στον πάγο, στον εγκλεισμό και την απομόνωση, ενώ ταυτόχρονα ο κίνδυνος της υγειονομικής κρίσης παρελαύνει σε «φάσεις» και η κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτα. Οι ανάγκες του λαού, η επιβίωση τα δικαιώματα και η υγεία μας έχουν μπει σε καραντίνα, το ΕΣΥ καταρρέει, καθημερινά οι γιατροί καταγγέλλουν θανάτους εκτός ΜΕΘ και η κυβέρνηση τροφοδοτεί με δημόσιο χρήμα τα ΜΜΕ για να διαψεύδουν την επαίσχυντη αδιαφορία τους, εξοπλίζει αστυνομία και ΜΑΤ για να καταστέλλουν με ξύλο και ψεύτικες κατηγορίες όποιον/α τολμήσει να αντιδράσει και ενοχοποιούν τον λαό με την καραμέλα της «ατομικής ευθύνης».

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Να ανοίξουν τώρα τα σχολεία με ασφαλείς όρους -ανώτερο 15 παιδιά στο τμήμα, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, προσωπικό καθαριότητας, συνεχή τεστ και ιχνηλάτηση, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας.
Να σταματήσει ΤΩΡΑ Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του εκπαιδευτικού & γονεϊκού κινήματος, καθώς και των υγειονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου