Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ν. Σμύρνη και σε κάθε πόλη της χώρας (φωτορεπορτάζ)/Συνεχίζουμε αποφασιστικά σε νέο παλλαϊκό συλλαλητήριο Τετάρτη 17/3

Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Παρεμβάσεις Αριστοτέλη και συνολικά οι Παρεμβάσεις σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα πρότειναν τη συμμετοχή του Αριστοτέλη, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ στο μεγαλειώδες παλλαϊκό συλλαλητήριο της Πέμπτης 11/3 που καλέστηκε από δεκάδες σωματεία, φορείς, συλλογικότητες.

Την πρόταση καταψήφισε η ΔΑΚΕ με το επιχείρημα ότι στα συλλαλητήρια υπάρχει συνωστισμός και διαφωνούν με τα συλλαλητήρια σε καιρό πανδημίας.

Αντίστοιχα, καταψήφισε την πρόταση και η ΑΣΕ/ΠΑΜΕ με το επιχείρημα ότι δεν είναι ταξικός ο προσανατολισμός αυτού του συλλαλητηρίου.

Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα που αρνήθηκαν τη συμμετοχή του Αριστοτέλη η ΔΑΚΕ και η ΑΣΕ/ΠΑΜΕ
                              

Δηλαδή για την ΔΑΚΕ δε φταίνε οι εγκληματίες που μας κυβερνούν για την εξέλιξη της πανδημίας. Για την ΔΑΚΕ δε φταίει η χυδαία πολιτική να περνάνε το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο εν μέσω πανδημίας. Δεν είναι πρόστυχη πολιτική να μην κάνεις ούτε μία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην υγεία, γιατρού, νοσηλευτή, αλλά να κάνεις εκατοντάδες μόνιμες προσλήψεις στις δυνάμεις καταστολής, ΜΑΤ/ΔΡΑΣΗ/ΔΙΑΣ/ΔΕΛΤΑ. Η ΔΑΚΕ δεν βλέπει τι γίνεται στα νοσοκομεία. Οι ΜΕΘ που ανοίγουν είναι μαϊμού, παίρνουν κλίνες από τις άλλες παθήσεις και τις μετονομάζουν σε κλίνες covid19, ενώ δεν κάνουν ούτε μία πρόσληψη προσωπικού για να τις στελεχώσουν. Εν τω μεταξύ οι συνθήκες αυτές φτάνουν το προσωπικό στα νοσοκομεία σε σημείο κατάρρευσης. Ενώ οι ιδιωτικές κλινικές θησαυρίζουν με τα λεφτά του δημοσίου γιατί εκεί διοχετεύονται όλα τα άλλα νοσήματα και ακριβοαποζημιώνονται γι' αυτά.  Και φταίνε οι πορείες; Και ποια είναι η πρόταση της ΔΑΚΕ; Να καθόμαστε να τρώμε ξύλο, πρόστιμα, συλλήψεις, αξιολογήσεις, αστυνομία στα πανεπιστήμια, καταστροφή της φύσης, ανεμογεννήτριες, καύση σκουπιδιών, απαγόρευση διαδηλώσεων, να μη μιλάμε και να μην αντιδρούμε γιατί οι διαδηλώσεις φτιάχνουν συνωστισμό!

Και για την ΑΣΕ/ΠΑΜΕ δεν έχει ταξικό περιεχόμενο μια διαδήλωση που προτείνεται αμέσως μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, στη Ν. Σμύρνη, μετά τις πρωτοφανείς τραμπούκικες ενέργειες στα πάρκα και τα άλση, με τους πραιτοριανούς να βάζουν πρόστιμα σε οικογένειες που βγήκαν βόλτα, να συλλαμβάνουν και να ξυλοκοπούν στο σωρό, να βγάζουν όπλα και να απειλούν ότι θα τους σκοτώσουν όλους! Δεν έχει ταξικό περιεχόμενο μια διαδήλωση που καλεί τον λαό να αγωνιστεί ενάντια στην κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, που προβάλει τα αιτήματα για την υγεία του λαού και της νεολαίας, των εργαζόμενων και των πληττόμενων!

Η παραπάνω λογική που εξέφρασε με την καταψήφιση η ΑΣΕ/ΠΑΜΕ δεν βοηθά σε μια κρίσιμη περίοδο για τις εξελίξεις, την ανάπτυξη του κινήματος. Οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι στη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και την κοινή δράση απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος που θυσιάζει τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας στο βωμό της επιβίωσης των ολιγαρχών του πλούτου, του χρήματος και των παρατρεχάμενών τους.

Η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν περιμένουν! Έδωσαν μαχητική, μαζική και δυναμική απάντηση. Και θα συνεχίσουμε! Νέο μεγάλο συλλαλητήριο, Τετάρτη 17/3 το απόγευμα 6.30μμ Σύνταγμα με προσυγκέντρωση Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ Μέτρα τώρα για την υγεία του λαού/Κάτω η κρατική καταστολή και ο σύγχρονος κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός της κυβέρνησης και του συστήματος.




















Ν. Σμύρνη 9/3/2021



















Πανεκπαιδευτικό Αθήνα 10/3/2021













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου