Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Ανακοίνωση ΑΑΚ για τα υπηρεσιακά συμβούλια Κεραμεως - Καλπονοθεία!


Ο ΚΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ 2021-22! 

Για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρόνια το Υπουργείο συγκροτεί υπηρεσιακά συμβούλια χωρίς αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου! 

Ανακοινώνει μαϊμού αιρετούς που βγήκαν με ποσοστά συμμετοχής 3%!!! 

Γελοιοποιεί τα πρόσωπα που ανακοινώνει σαν αιρετούς γιατί απλά είχαν αποσυρθεί, δεν ψήφισαν ούτε οι ίδιοι, βγήκαν με συμμετοχή μερικών δεκάδων ψήφων και με διαδικασίες που είχαν την απόλυτη κατακραυγή όλου του κλάδου! 

Είναι πρωτοφανή νόθευση της βούλησης των εκπαιδευτικών κι ένας χαρακτηρισμός αντιστοιχεί 

Καλπονοθεία! 

Οι αποδείξεις στους παρακάτω πίνακες:

 

Αποτελέσματα ΚΥΣΠΕ

2018

2020

Εγγεγραμμένοι

78.723

87.365

Ψήφισαν

70.729

4.741

Έγκυρα

65.359

4.175

Ποσοστό συμμετοχής

90%

5,5%

 

Αποτελέσματα ΠΥΣΠΕ

Α’ Αθήνας

2018             

2020

Εγγεγραμμένοι

5.240

6.140

Ψήφισαν

4.425

193

Έγκυρα

4.157

177

Ποσοστό συμμετοχής

94%

3,14%

 

Το προηγούμενο διάστημα το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών πέτυχε μια μεγάλη νίκη ενάντια στον εκφυλισμό των δημοκρατικών διαδικασιών και τον αυταρχισμό που επιδίωξε να καθιερώσει το Υπουργείο με τις «εκλογές» στις 7/11/2020. Παρά το συντριπτικό 95% της αποχής της μαχόμενης εκπαίδευσης από τις διαδικασίες – παρωδία, η κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο της επίθεσης ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, την αυτονομία των συνδικάτων και τη δυνατότητα παρέμβασης του κινήματος με στόχο την αποδυνάμωση των αγώνων που βάζουν φραγμό στις αντεργατικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.
 
Προχωρά στη δημοσιοποίηση των «αποτελεσμάτων» και την ανακήρυξη των «εκλεγμένων» στα υπηρεσιακά συμβούλια δύο σχεδόν μήνες μετά τη διενέργεια των εκλογών – παρωδία, αρνούμενη στο διάστημα αυτό να τα ανακοινώσει και κυριολεκτικά στο παραπέντε της συγκρότησης των υπηρεσιακών συμβουλίων. Είναι προφανής η επιλογή της κυβέρνησης μέσα στην εβδομάδα των γιορτών της καραντίνας να επιχειρήσει να επιβάλει τους όρους της. 

Ας δούμε όμως πια είναι η πραγματικότητα. Η σύγκριση με τις εκλογές αιρετών του 2018 είναι αδυσώπητη. Τα ποσοστά συμμετοχής στη φάρσα των εκλογών του 2020 είναι μονοψήφια για πρώτη φορά στην ιστορία του κλάδου. Οι παραπάνω πίνακες είναι αποκαλυπτικοί! 

Τα συντριπτικά ποσοστά αποχής αποτέλεσαν τη συντεταγμένη άρνηση της μαχόμενης εκπαίδευσης στον εξευτελισμό των συλλογικών διαδικασιών! Η προσπάθεια που κάνει τώρα το υπουργείο να τα νομιμοποιήσει έχει ένα και μόνο όνομα ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΙΑ και φυσικά τα όποια ονόματα και να ανακοινώνονται δεν αποτελούν την επιλογή των εκπαιδευτικών αλλά αποτελέσματα αυτής ακριβώς της νόθευσης. 

Φυσικά, κανείς, ούτε τα ονόματα που ανακοινώνει το Υπουργείο δεν μπορεί να αποδεχτούν τέτοιο εξευτελισμό και γελοιοποίηση! Δεν μπορεί να δεχτούν να χρησιμοποιούνται τα ονόματά τους ως το άλλοθι του Υπουργείου στην πρωτοφανή αυτή καλπονοθεία! 

Γι’ αυτό κι όλες οι παρατάξεις και τα ψηφοδέλτιά τους οφείλουν να παραιτηθούν! 

Ταυτόχρονα με το άρθρο 123 του ν.4763/2020 θεσμοθετεί με πραξικοπηματικό τρόπο την αντικατάσταση των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού τους ή παραίτησής τους ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο από διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικούς, προϊσταμένους εκπαιδευτικών δομών διορισμένους από το αρμόδιο, κατά περίπτωση, όργανο του Υ.ΠΑΙ.Θ. 

Το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να απαντήσει αποφασιστικά και δυναμικά: εκλεγμένοι αιρετοί δεν υπάρχουν. Μέσα από αυτή την πλήρως απονομιμοποιημένη διαδικασία ούτε υποψήφιοι υπήρξαν αλλά ούτε και αποτελέσματα πρόεκυψαν. Ταυτόχρονα το Υπουργείο Παιδείας με το άρθρο 123 του ν. 4763/2020 θεσμοθετεί το διορισμό δοτών «εκπροσώπων», στους οποίους όμως ο κλάδος θα γυρίσει την πλάτη και δεν θα επιτρέψει τον αποκλεισμό του κινήματος και την υπεράσπιση των διεκδικήσεων των εργαζομένων απο τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. 

Στη βάση των αποφάσεων των συλλόγων και της ΔΟΕ για τη μη νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων των ψευδοεκλογών και την απόφαση για παραίτηση όλων των υποψηφίων- «εκλεγμένων» ως Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις: 

  • Θεωρούμε αυτονόητο και καλούμε τους «εκλεγμένους», που ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας, όπως οφείλουν εφαρμόζοντας την απόφαση της Δ.Ο.Ε.( αρ.πρ.1142/9-1120) να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, στη διάθεση του κλάδου στα αρμόδια όργανα του συνδικάτου (παραίτηση όλων των υποψηφίων όλων των ψηφοδελτίων κατατίθεται στους τοπικούς Συλλόγους για το Π.Υ.Σ.Π.Ε., με ενημέρωση στη Δ.Ο.Ε., και στη Δ.Ο.Ε. για τα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και το Κ.Υ.Σ.Π.Ε.). Η κατάθεση των παραιτήσεων να γίνει μέχρι και την Τετάρτη 30/12/20 ώστε κατατεθούν αμέσως μετά, την Πέμπτη 31/12/20 συντεταγμένα από αυτά στη Διοίκηση. 
  • Καταγγέλλουμε τη νέα ενέργεια του Υπουργείου για τον ορισμό δοτών «εκπροσώπων»με το άρθρο 123 του ν. 4763/2020. 
  • Καλούμε σε μη αποδοχή του ορισμού και παραίτηση όποιων εκπαιδευτικών ορισθούν. Αυτό φυσικά θα κάνουν αν και όποιοι ορισθούν από τις Παρεμβάσεις σε κάθε περίπτωση. Οι παρατάξεις οφείλουν να δεσμευτούν γι αυτό. 
  • Δηλώνουμε καθαρά ότι όποιοι δεχτούν να νομιμοποιήσουν τον ορισμό τους δεν πρόκειται να αναγνωριστούν ως εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και καλούμε τους συλλόγους να τους διαγράψουν από μέλη τους. 
  • Απαιτούμε την άμεση συνολική απόσυρση του νόμου 4763/2020 για την επαγγελματική εκπαίδευση και του σχετικού άρθρου 123. 
  • Να καταργηθεί το άρθρο 22 του νόμου 4728/20 και η εφαρμοστική Υ.Α. (Φ.350/52/139940) όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία. 
  • Απαιτούμε την παράταση της θητείας των εν ενεργεία αιρετών, μέχρις ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν ασφαλή τη διεξαγωγή των ζωντανών εκλογικών διαδικασιών. 

Δεν θα νομιμοποιήσουμε ως «εκλεγμένους εκπροσώπους» όσους προέκυψαν από τις «εκλογές» - παρωδία και ούτε διορισμένους «εκπρόσωπους» των εκπαιδευτικών ως μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Θεωρείται αυτονόητο ότι όσα μέλη αποδεχτούν τέτοιο διορισμό θέτουν εαυτόν εκτός κλάδου. Η μαχόμενη εκπαίδευση και ο κλάδος θα απομονώσουν δοτούς και εγκάθετους κάθε λογής. 

Δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσουν δοτά όργανα χωρίς αιρετούς εκπροσώπους, εκλεγμένους από τη βάση των εκπαιδευτικών με δια ζώσης ψηφοφορία. 

Δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει η διοικητική ασυδοσία, η αδιαφάνεια, τα κονέ και οι συνδιαλλαγή με αποφάσεις «οργάνων» που δεν υπάρχουν αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών. 

Θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη από κάθε μετερίζι για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, την αυτονομία των συνδικάτων και την υπεράσπιση των διεκδικήσεων των εργαζομένων ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές και αντιεργατικές πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου