Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Έσπασαν οι απαγορεύσεις/Κινητοποιήσεις αγώνα και τιμής στον Αλέξη Γρηγορόπουλο σε όλη τη χώρα/Όργιο καταστολής-η κυβέρνηση της ΝΔ τίμησε τον δολοφόνο Κορκονέα

Η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής επέλεξαν να τιμήσουν στις 6 Δεκέμβρη 2020, ημέρα της επετείου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τον δολοφόνο του, ειδικό φρουρό Κορκονέα. 

Ανήμερα της επετείου προχώρησε στην οδό των απαγορεύσεων του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού που εγκαινίασε στο Πολυτεχνείο. 

Παρ' όλα αυτά οι απαγορεύσεις έσπασαν. Ήταν συγκινητική η μάχη που δόθηκε από το πρωί σε κάθε γωνιά της Αθήνας και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σε ολόκληρη τη χώρα, σε δεκάδες πόλεις, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Πάτρα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Λάρισσα, Ηράκλειο, σε πολλές περιοχές της Αττικής στο Περιστέρι, την Καισαριανή, το Κερατσίνι, τη Νέα Σμύρνη, την Αγ. Παρασκευή, το Ελληνικό-Αργυρούπολη και φυσικά στο κέντρο, στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Εικόνες ανθρώπων να φωνάζουν συνθήματα μέσα από τις κλούβες και τα περιπολικά, πολιορκημένοι σε εισόδους πολυκατοικιών, αποκλεισμένοι σε γραφεία πολιτικών οργανώσεων, σε ταράτσες και μπαλκόνια, μέσα στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη. 

Στο τέλος της ημέρας δυο εικόνες έμειναν.
Σύμβολο του κόσμου μας ο άνθρωπος που αν και ξέρει ότι τον παρακολουθούν ελικόπτερα και drones, ασφαλίτες και ένστολοι, με πείσμα πάει να αφήσει ένα λουλούδι στη γωνία Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, εκεί όπου σκοτώσαν τον Αλέξη, κι ας ξέρει ότι μπορεί να προσαχθεί και να χάσει 300 ευρώ από τον μισθό του.


Σύμβολο του κόσμου τους ο ΜΑΤατζής που έχει πάρει την ανθοδέσμη από το μνημείο, κοιτάζει γύρω μην τον παίρνει καμιά κάμερα και όταν νομίζει πως είναι κρυμμένος την καταστρέφει "παίζοντας" με έναν συνάδελφό του.

                                       

Στο κέντρο της Αθήνας







Όργιο καταστολής/δεκάδες συλλήψεις







Μέσα από το Μεταγωγών που πήγαν τους δεκάδες συλληφθέντες






Στην Καισαριανή




Στο Κερατσίνι









Στη Νέα Σμύρνη




Στην Αργυρούπολη




Στο Περιστέρι






Στην Πάτρα




Στη Θεσσαλονίκη







Στα Χανιά







και πολλές άλλες πόλεις της χώρας...


Οι δεκάδες συλληφθέντες που βρισκόταν συνολικά επί 8 ώρες στο τμήμα Μεταγωγών στην Π. Ράλλη, απελευθερώθηκαν λίγο μετά τις 10μμ. Η ΕΛΑΣ τους κατηγορεί με την αστεία κατηγορία της παραβίασης των υγειονομικών όρων, όταν όλοι είδαν τις συνθήκες υπό τις οποίες συνελήφθησαν αλλά και στις συνθήκες στις οποίες «στοιβάχτηκαν» ο ένας πάνω στον άλλον στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη.

Ματαιοπονούν! 

Δεν μας φοβίζουν/Μας εξοργίζουν
 
Θα θερίσουν θύελλες!















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου