Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Δεν είμαστε αναλώσιμοι! Όλες/Όλοι στην απεργία στις 15/10! Αγωνιζόμαστε για παιδεία-υγεία-εργασία! Συγκέντρωση 10.00πμ πλ. Κοραή

Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Οκτώβρη που κήρυξε στο δημόσιο η ΑΔΕΔΥ και στην εκπαίδευση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ προβάλλοντας τις διεκδικήσεις για ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για τη μόρφωση και την υγεία. Να συντονίσουμε τον αγώνα μας με τους αγωνιζόμενους μαθητές, με τους καθηγητές, τους γονείς, τους υγειονομικούς, όλο το δημόσιο. Να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο παιδείας-υγείας για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και της δημόσιας εκπαίδευσης.


Να διακηρύξουμε ξανά ότι απαιτούνται τώρα: μαζικοί διορισμοί, χρηματοδότηση όλων των δομών και υποδομών, απαιτούνται όλα αυτά για τα οποία το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει δώσει ούτε δεκάρα: 


Το επόμενο διάστημα προχωράμε:


1. 24ωρη απεργία στις 15/10 για όλα τα ζητήματα που έχουμε αναδείξει από την αρχή της σχολικής χρονιάς με συντονισμό υγείας- παιδείας 


2. Λαϊκές συγκεντρώσεις στις κεντρικές πλατείες των πόλεων, με κάλεσμα των σωματείων, για την δημόσια υγεία και παιδεία και για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων και των μαθητών που βρίσκονται σε καταλήψεις και κινητοποιήσεις. (ανοιχτή ημερομηνία)΄


3. Έκτακτες Γ.Σ. για κλιμάκωση του αγώνα την εβδομάδα από 16/10 έως 23/10 και ολομέλεια προέδρων στις 25 ή 26/10 στη βάση της σχετικής απόφασης που έχει ληφθεί με πλειοψηφία στο Δ.Σ. και δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί με ευθύνη του Προεδρείου και όλα τα επιπλέον μέτρα (περιοδείες, έκδοση υλικού κ.α.).


Συνάδελφοι/ισσες, 


Η κατάσταση στα σχολεία είναι δραματική. Καθημερινά όλοι/ες μας δίνουμε μια δύσκολη μάχη. Να κρατήσουμε ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία, να στηρίξουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας που ασφυκτιούν μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, να ακουστεί η φωνή μας πίσω από τις μάσκες, να διδάξουμε σε πληθωρικά τμήματα, με τα παιδιά να κάθονται ανά δύο στο ίδιο θρανίο ή το ένα δίπλα στο άλλο στο νηπιαγωγείο, να ανταποκριθούμε σε σχεδόν καθημερινές εφημερίες. Να αντιμετωπίσουμε την παράνοια των ανεφάρμοστων πρωτόκολλων και των αντιεκπαιδευτικών εγκυκλίων με τα οποία μας βομβαρδίζει νυχθημερόν το Υπουργείο Παιδείας, να απαντήσουμε σε αναπάντητα ερωτήματα και αγωνίες των γονιών. Η διαχείριση των κρουσμάτων σε σχολεία του Συλλόγου μας (κρούσματα σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς) αντιμετωπίζονται από τους αρμόδιους φορείς με μοναδική οδηγία την 14ήμερη παραμονή σε καραντίνα. Καμία ιχνηλάτηση, κανένα διαγνωστικό τεστ, κανένα υγειονομικό υλικό πέρα από τα αντισηπτικά και μία μάσκα ΧΧL που μοίρασε το Υπουργείο. Καμία υποστήριξη με σχολικούς νοσηλευτές και τις απαραίτητες σχολιατρικές δομές.


Και όλα αυτά ενώ τα κρούσματα γύρω μας πληθαίνουν και πλησιάζει ο χειμώνας, με τον αναμενόμενο συνδυασμό του covid-19, του ιού της γρίπης και του Η1Ν1να υπόσχεται ακόμα πιο εκρηκτικές και μη διαχειρίσιμες καταστάσεις στα σχολεία μας.


Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση φέρουν βαρύτατες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση. Αντί να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα υγείας δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Αντί να προετοιμάσουν και να οργανώσουν τα σχολεία για τη δύσκολη φετινή σχολική χρονιά, αύξησαν το όριο των μαθητών ανά τμήμα στους 25. Αντί να εξασφαλίσουν περισσότερο προσωπικό στα σχολεία για να αναπληρωθούν οι εκπαιδευτικοί που απουσιάζουν έκτακτα λόγω αναρρωτικών αδειών, πιέζουν ασφυκτικά για παράνομη παραβίαση του διδακτικού μας ωραρίου (αναπλήρωση στα κενά) η οποία επιπλέον αυξάνει το συγχρωτισμό εκπαιδευτικών και μαθητών από διαφορετικά τμήματα. Παίζουν με την υγεία μας και με τις ζωές μας.


Αντί να στηρίξουν τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία στέλνουν αντιεκπαιδευτικές υπουργικές αποφάσεις για υποχρεωτική χρήση της κάμερας για on line αναμετάδοση του μαθήματος και υποχρεωτική εξάωρη καθημερινή σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση λες και απευθύνονται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και όχι σε μικρά παιδιά. Αντί να αφουγκραστούν την αγωνία των μαθητών που αγωνίζονται και βγαίνουν στους δρόμους, απειλούν με απουσίες, φακέλωμα των μαθητών και εξ αποστάσεως σπάσιμο των καταλήψεων, επιχειρώντας να μετατρέψουν τους καθηγητές σε χωροφύλακες της δεκαετίας του ’50.



ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!


ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου