Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Μίλα, μην κάνεις πως δεν βλέπεις…


Τετάρτη 7 0κτωβρίου: Η κραυγή της Μάγδας Φύσσα να γίνει συλλογική ΟΡΓΗ στο Εφετείο και στους δρόμους.

Στα ΜΜΕ των ημερών κυριάρχησε ως προκλητική είδηση ο διορισμός της Ζαρούλια, συζύγου του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, στη Βουλή.

Είναι το κράτος που γίνεται με τις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης επικίνδυνο για τη δημοκρατία. Γιατί η πρόθεση διαχείρισης του διορισμού της Ζαρούλια με ΦΕΚ στη Βουλή αποτελεί ασέλγεια στη δημοκρατική συνείδηση των πολιτών. Δεν σώζεται με το «κόψιμο» από την παρέμβαση του Μητσοτάκη και την αναδίπλωση του Τασούλα (προέδρου της Βουλής).

Είναι αδιαμφισβήτητη η κατεύθυνση υποβάθμισης της φασιστικής απειλής, η οποία συνυπάρχει με τις αυθαιρεσίες της αστυνομίας, με τη βία και την καταστολή στις κινητοποιήσεις, με την εκκένωση καταλήψεων και συλλογικών χώρων έκφρασης. Παράλληλα τα συστημικά κόμματα στο κοινοβούλιο ακροβατούν ανάμεσα στη στάση σιωπής ή σε χλιαρά ψελλίσματα καταδίκης της Χ.Α. με αποτέλεσμα να ενισχύουν τους μηχανισμούς καταστολής.

Η κραυγή

Είναι ο ομώνυμος εξπρεσιονιστικός πίνακας που απεικονίζει μια μορφή η οποία αγωνιά με φόντο τον ουρανό σε χρώμα κόκκινου αίματος. Στον παραλληλισμό των ημερών, η κραυγή είναι το αίμα του Παύλου Φύσσα που ζητά δικαίωση να μπουν επιτέλους τα φίδια στις τρύπες τους. Μετά από 5,5 χρόνια δικαστικής διαδικασίας:
κραυγή είναι η οικογένεια του Παύλου που αναμετρήθηκε κατά πρόσωπο με το τέρας του φασισμού και στάθηκε όρθια.
κραυγή είναι η δημοκρατική συνείδηση που απαιτεί τη συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α.

Ο αγώνας ενάντια στη λήθη

είναι αγώνας ενάντια στο φασισμό!

Για αυτό η απόφαση του δικαστηρίου την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 θα σηματοδοτήσει αν διατηρείται ζωντανή η μνήμη ενάντια στο τέρας του φασισμού. Θα σηματοδοτήσει αν παραμορφωθεί η πραγματικότητα και βγουν ακρωτηριασμένες οι μορφές της οικογένειας του Παύλου, σε μια Γκουέρνικα του σήμερα από μία δικαστική κρίση που θα υποβαθμίζει την πολιτική απόφαση της Χ.Α. για εγκληματική δράση.

Τετάρτη 7 0κτωβρίου

Η κραυγή της Μάγδας Φύσσα να γίνει συλλογική ΟΡΓΗ στο Εφετείο και στους δρόμους.

…για να νικήσει η ζωή και η δημοκρατία ενάντια στο φασισμό.

Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος, το είπε ο ποιητής

Η κάθε σου κραυγή είναι πετριά, μην ξεχαστείς.

του Γιάννη Αναγνωσταρά και της Άντα Παραφόρου

πηγή: https://www.e-lesxi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου