Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Μεγαλειώδη απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα (φωτορεπορτάζ)

Απεργία σήμερα! Πολλά σχολεία έκλεισαν και μαζικά ο κόσμος της εκπαίδευσης συμμετείχε στα συλλαλητήρια όλης της χώρας... έδωσε μήνυμα αποφασιστικότητας σε κυβέρνηση και υπουργείο... γιατί τα μηνύματα του σήμερα είναι για τον Σεπτέμβρη... όπου η υπουργός θέλει με το καλημέρα σας να προχωρήσει την αυτοαξιολόγηση και τα νέα προγράμματα και την αύξηση των μαθητών και την τράπεζα θεμάτων και και... απεργήσαμε σήμερα για να μάθει η υπουργός ότι η μαχόμενη εκπαίδευση δεν είναι εύκολη αντίπαλος...











Η Κεραμέως όταν τον Απρίλη, εν μέσω καραντίνας, ανακοίνωνε ότι καταθέτει πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση, ήταν βέβαιη ότι θα κάνει περίπατο... Διαψεύστηκε! Όπως πάντα, έτσι και τώρα όλα κρίνονται από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τον κόσμο της εκπαίδευσης... Ο, παντός καιρού και κάθε κυβέρνησης, συνδικαλισμός της συναίνεσης και της υποταγής σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ άφησε να περάσει ενάμιση μήνας για να συμμετέχει στο πρώτο συλλαλητήριο... οι πλειοψηφίες στα προεδρεία των ομοσπονδιών ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ-ΠΕΚ/ΕΡΑ-ΣΥΝΕΚ/ΑΕΚΕΕ πίστευαν ότι με μια-δυο συγκεντρώσεις θα βγει η υποχρέωση και θα πάνε ήσυχες τις καλοκαιρινές διακοπές τους... Διαψεύστηκαν!





























Εδώ και δυο μήνες η μαχόμενη εκπαίδευση παλεύει με θεούς και δαίμονες, εντός κι εκτός της, και βγαίνει νικήτρια! Ακόμα και σήμερα η ΔΟΕ, αποφάσισε μια ψοφοδεή 3ωρη στάση και κάλεσε του συλλόγους ανά την Ελλάδα να συμπληρώσουν μια ακόμα 3ωρη για να γίνει (όπου γίνει) 24ωρη απεργία! Γιατί δεν κήρυξε κατευθείαν η ίδια απεργία 24ωρη; Φυσικά δεν εξήγησε ποτέ... Η πλειοψηφία του προεδρείου στη ΔΟΕ ξεπληρώνει γραμμάτια στην Κεραμέως... ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/ΕΡΑ/ΑΕΚΕΕ... και με τις στάσεις εργασίας δεν δεσμεύουν ούτε τα στελέχη τους να παλέψουν για να κλείσουν τα σχολεία. Γι' αυτό το κάνουν... Την ώρα που ψηφίζετε ένα από τα χειρότερα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια ούτε μια 24ωρη, έτσι για τα μάτια... Δεν έχουν το θεό τους! Και έχουν το θράσος να παίζουν με τις λέξεις! Κι αντί να δώσουν το μήνυμα ότι βάζουμε λουκέτο σε όλα τα σχολεία της χώρας, κλείνουμε τα πάντα αντιδρώντας έστω με αυτό τον τρόπο στο πολυνομοσχέδιο, ξεφτιλίζουν τις πανελλαδικές απεργίες, με στάσεις εργασίας. Οι οποίες μάλιστα, θέλουν να περάσουν στα μουγκά... Κι αυτό κάνουν εδώ και τρία χρόνια ανελλιπώς... το ίδιο ακριβώς έκαναν και τον Γενάρη όταν ψηφιζόταν ο νόμος για τα κολέγια! Αλλά όπως πάντα την απάντηση τη δίνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία κι ο κόσμος της εκπαίδευσης... και κάθε φορά, μα κάθε φορά, οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις αγκομαχούν, μπλοκάρονται, καθυστερούν! Γιατί η μαχόμενη εκπαίδευση δεν αγωνίζεται "για να καταθέτει συμπεράσματα στις κάλπες"... Η μαχόμενη εκπαίδευση αγωνίζεται για να νικά! Τα μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα σε όλη τη χώρα είναι η πιο ηχηρή απάντηση στην υπουργό παιδείας και στην κυβέρνηση που επιμένει να ψηφίσει αύριο Τετάρτη το πολυνομοσχέδιο! Μαζικό, μαχητικό, με παλμό, η εκπαίδευση έδειξε για άλλη μια φορά τη δύναμή της... κυρίως όμως, αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα το δημόσιο σχολείο έχει πολύ ισχυρούς υπερασπιστές! Τους εκπαιδευτικούς πρώτα από όλα! Μπορούμε να είμαστε περήφανες/οι γι' αυτό!


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου