Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Για τις κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και τη στάση ΔΟΕ ΟΛΜΕ


Χαιρετίζουμε τις μεγάλες κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών και καταγγέλλουμε τις πλειοψηφίες των ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την υποταγμένη στάση τους. 

Ύπουλα και σαν τον κλέφτη το ΥΠΑΙΘ μέσα στις διακοπές του Πάσχα, έφερε ένα απαράδεκτο και κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο που εξαπολύει επίθεση στο δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, ενώ συνθλίβει τα εργασιακά των εκπαιδευτικών. Γνωρίζοντας ότι το κίνημα θα σταθεί ενάντια σε αυτό, το έφερε κρυφά, μέσα στην καραντίνα, με κλειστά σχολεία και με τον πανικό και τον φόβο του covid-19 να κυριαρχεί στον κόσμο. Ο κόσμος της εκπαίδευσης μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία ΠΕ και ΕΛΜΕ σήκωσε το γάντι και οι κινητοποιήσεις έγιναν, με όλο και περισσότερο κόσμο, με τα μέτρα προστασίας και τους εκπαιδευτικούς με μάσκες και γάντια αλλά όχι φιμωμένους, όπως μας ήθελαν. 

Η στάση της πλειοψηφίας ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ήταν όπως πάντα αυτή της συναίνεσης και της υποταγής. Αρχικά καμία συμμετοχή ή προκήρυξη συλλαλητηρίων και κινητοποιήσεων, διαδικτυακές ή ζωντανές συνεντεύξεις τύπου για την εικόνα και το φαίνεσθαι. Νύχτα ήρθε και η τροπολογία για τις κάμερες, η ΔΟΕ κάλεσε τον κόσμο στις 9.10μμ ενώ η κινητοποίηση από τα πρωτοβάθμια σωματεία ήταν στις 8μμ και ήρθε μισή ώρα μάλιστα μετά ένας εκπρόσωπος της πλειοψηφίας με ένα τεράστιο πανό. Πάλι το φαίνεσθαι. 

Οι ομοσπονδίες μετά από την εικόνα του πραγματικού κόσμου της εκπαίδευσης και του μαθητικού, φοιτητικού και γονεϊκού κινήματος να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια και με καραντίνα και χωρίς, προκηρύσσουν στάσεις εργασίας, αντί για 24ωρες απεργίες όταν ανοίγουν τα σχολεία. Οι πλειοψηφίες στα προεδρεία των ομοσπονδιών ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ-ΠΕΚ/ΕΡΑ-ΣΥΝΕΚ/ΑΕΚΕΕ πίστευαν ότι με μια-δυο συγκεντρώσεις θα βγει η υποχρέωση... Διαψεύστηκαν γιατί ο κόσμος κατέβηκε σε όλες τις συγκεντρώσεις μαζικά και δυναμικά! 

Πώς συνεχίζουν οι ομοσπονδίες τον αγώνα και πώς στηρίζουν όλους αυτούς τους μάχιμους εκπαιδευτικούς που κατέβηκαν μαζικά στο δρόμο; Το υπουργείο αλλάζει την ημέρα ψήφισης και ενώ το συλλαλητήριο της Τετάρτης 10/6 ολοκληρώνεται, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ανακοινώνουν μια 3ωρη διευκολυντική μάλιστα στάση εργασίας για την επόμενη μέρα στις 12πμ! Ακυρώνουν δηλαδή την συμμετοχή του κόσμου, του ζωντανού κομματιού της εκπαίδευσης, των εργαζόμενων. Τελευταία στιγμή, με μια τρίωρη στάση στη μέση της μέρας, που πρέπει να ενημερωθούν γονείς και οι εκπαιδευτικοί να μοιράσουν σε συνθήκες covid-19 ή να διώξουν τα παιδιά στις 11πμ μόνο αποθαρρυντικό και απογοητευτικό είναι, αλλά και αναντίστοιχο των μεγαλειωδών κινητοποιήσεων των τελευταίων ημερών. 

Μόνο 24ωρη απεργία θα αντιστοιχούσε στη σημερινή μέρα! Όλα τα άλλα είναι μόνο ντροπή! Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ δεν έχει ιδέα πώς λειτουργούν τα σχολεία, εντελώς αποκομμένος από την πραγματικότητα των σχολείων, υποταγμένος και συναινετικός στην κυβέρνηση. 

Εμείς ως Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση συνεχίζουμε να παλεύουμε και αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών, για το δημόσιο σχολείο. Ο κόσμος που κατέβηκε στο δρόμο και που στήριξε με τη συμμετοχή του τις κινητοποιήσεις έδειξε τις διαθέσεις του: αγώνας μέχρι τη νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου