Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020

Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Πίνακες απολύσεων, ανεργίας, σκληρής τιμωρητικής αξιολόγησης, αποκλεισμών και καταβαράθρωσης

ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ

Πίνακες απολύσεων, ανεργίας, σκληρής τιμωρητικής αξιολόγησης, αποκλεισμών και καταβαράθρωσης

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΡΑ!

Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των αναπληρωτ(ρι)ών που έχουν έστω και μια σύμβαση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΤΥΧΙΟ-ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ!

Το Υπουργείο Παιδείας, συνεπές στην τακτική πολλών (αν όχι όλων) προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών του ΥΠΑΙΘ, σήμερα ανακοίνωσε τον πρώτο από τους δύο πίνακες των νέων πινάκων στην γενική παιδεία. Το παζλ του προσοντολογίου, μετά τους πίνακες της ειδικής αγωγής, των ΕΕΠ-ΕΒΠ, φαίνεται να ολοκληρώνεται. Οι αυταπάτες τέλειωσαν. Η προσμονή για υποτιθέμενους διορισμούς αποδεικνύονται φρούδες ελπίδες.
Αναρωτιούνται πολλοί συνάδελφοι εύλογα και ο σπαραγμός γίνεται οργή που σε πνίγει: ανατρέχεις στους πίνακες, βρίσκεις το όνομά σου ή ακόμη χειρότερα διαπιστώνεις ότι ήρθε και η δική μας σειρά να μπούμε σε νέους πίνακες «απορριπτέων», και αναλογίζεσαι: που πήγαν 5-10-15 χρόνια εργασίας, προσφοράς στο δημόσιο σχολείο, αγωνίας για το που θα βρεθείς την νέα σχολική χρονιά, πόσα θα υποχρεωθείς να αφήσεις πίσω σου πάλι; Και όλα αυτά συνθλίβονται στο όνομα της αγοραίας αντίληψης ότι δεν χωράμε όλοι, δεν είμαστε όλοι «άξιοι» και «κατάλληλοι», τελικά προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο αντίπαλος δεν βρίσκεται στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία, την κυβέρνηση, το κεφάλαιο, την ΕΕ, τον ΟΟΣΑ όλους όσοι χρόνια τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι η εργασία δεν είναι δικαίωμα, αλλά «ευκαιρία» αρκεί να πατήσεις πάνω από τον διπλανό σου!

Να γίνει η οργή μας ποτάμι και να τους πνίξει!

Δεν χωρούν πια αμφιβολίες για τις συνέπειες του προσοντολογίου! Ο μεγαλειώδης αγώνας μας ενάντια στον νόμο 4589/19 του Γαβρόγλου τον περσινό Γενάρη, οι γεμάτοι με χιλιάδες εργαζόμενους δρόμοι από άκρη σε άκρη όλης της χώρας, το μαχητικό και ανυποχώρητο αίτημα για ΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ για όλο το λαό και απόσυρση του προσοντολογίου να γίνει ο εφιάλτης τους! Να ξαναπιάσουμε το νήμα, χωρίς ηττοπάθεια και απογοήτευση, χωρίς «ναι μεν, αλλά», χωρίς συντεχνιακές και άλλες πλαστές αντιπαραθέσεις! Να ξαναβρεθούμε στους δρόμους του αγώνα, στις γενικές συνελεύσεις των σωματείων μας, στις συνελεύσεις αγώνα, στις καταλήψεις, στις απεργίες, σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη του επόμενου διαστήματος!

Και να ξεκαθαρίσουμε προς πάσα κατεύθυνση, με τη ματιά μας πρώτα και κύρια στις πλειοψηφίες των δύο ομοσπονδιών, της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ: για όποιον τολμήσει να πάει πίσω από το αίτημα για κατάργηση ΤΩΡΑ του προσοντολογίου, για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, να είναι σίγουροι ότι θα μας βρουν απέναντι! Δεν θα παζαρέψουμε ούτε έναν/μία από εμάς! Κανείς/καμιά δεν περισσεύει!

Δεν θα ανεχτούμε να σαρώσουν το δημόσιο σχολείο, να αλώσουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, να μας υποτάξουν και να μας εξαφανίσουν!

Η κυβέρνηση εργάζεται ακούραστα, ώστε να ισοπεδωθεί κάθε ίχνος εργασιακών, κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων. Η επόμενη μέρα αναδεικνύεται σε κόλαση για χιλιάδες οικογένειες που θα δουν το εισόδημά τους να μηδενίζεται, τις απολύσεις και την ανεργία χτυπούν κόκκινο, τα δημόσια αγαθά να ξεπουλιούνται…

Κυβέρνηση και υπουργείο «δράττουν τη μέρα» (ή μήπως να πούμε καλύτερα λατινιστί «carpe diem», ώστε να είμαστε πιο συμβατοί στον αναχρονισμό και τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό που προωθούν), με σημείο τομής την υγειονομική κρίση, για να προωθήσουν τα αντι-εκπαιδευτικά τους σχέδια, να ισοπεδώσουν ό,τι είχε μείνει όρθιο από την εκπαίδευση. Στα χνάρια των προκατόχων τους έχουν ψηφίσει και θα επιχειρήσουν να εφαρμόσουν σειρά αντιεκπαιδευτικών τομών, από την αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση, την αναμόρφωση των ΩΠ, τις απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, τις διαθεσιμότητες που κρύβουν στο συρτάρι τους, το ρήμαγμα κάθε μορφωτικής ανάσας των μαθητών που βλέπουν το μέλλον και τη ζωή τους να συνθλίβεται σε ένα εξεταστικοκεντρικό αποστειρωμένο σχολείο-κάτεργο, που τιμωρεί την ορμή της εφηβείας τους βάζοντας το στίγμα στη διαγωγή τους, μέχρι το νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαρρέει ότι θα ανακοινωθεί εν μέσω καύσωνα για την τεχνική εκπαίδευση και τα ΕΠΑΛ.

Στο πλάι των συναδέλφων μας που απολύονται με τις καταργήσεις ολόκληρων διδακτικών αντικειμένων και τις μειώσεις ωρών σύμφωνα με τα νέα ΩΠ, δίνουμε μαζικά το πρώτο «παρών»! Την Τετάρτη όλοι/όλες το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή στήνουμε το κιόσκι του κέντρου αγώνα του πανελλαδικού συντονιστικού και πραγματοποιούμε νέα συνέλευση και την Πέμπτη να ακουστεί η φωνή μας στην πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας!

  • Την Τετάρτη στις 12:00 δίνουμε ραντεβού στην πλατεία Κοραή. Στήνουμε «περίπτερο» πραγματοποιώντας εξορμήσεις, με μοιράσματα κειμένων και δρώμενα ενημέρωσης της κοινωνίας για τις καταστροφικές αλλαγές στα Λύκεια, το οποίο θα αποτελέσει το κέντρο αγώνα των δράσεων του επόμενου διαστήματος.
  • Την Πέμπτη το απόγευμα στις 19.30 καλούμε σε συγκέντρωση στα προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ
ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ!
ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ/ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤ(ΡΙ)ΩΝ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ! ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ!

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΩΡΟΛΟΓΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου