Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Νίκη στον αγώνα των απεργών του ΟΤΕ

Από τις 21 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ βρίσκονται σε απεργία διαρκείας με τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία να προσεγγίζουν το 100% σε χώρους στρατηγικής σημασίας στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς την εργοδοσία ότι δεν θα υποχωρήσουν, αν δεν δικαιωθούν. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την άρση της διάκρισης μεταξύ παλιών και νέων εργαζόμενων.

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ των εργαζόμενων και των δίκαιων αιτημάτων τους:

Η παραγωγικότητα των εργαζομένων στη σταθερή ΟΤΕ αυξήθηκε μεταξύ 2012 και 2018 κατά 55%! Το μισθολογικό κόστος όμως όχι μόνο δεν αυξήθηκε, αλλά από το 2012 μέχρι σήμερα, μειώθηκε κατά 55%!!!

Το 2018 το μισθολογικό κόστος της Deutsche Telekom διεθνώς ήταν 20%. Στον ΟΤΕ όμως ήταν μόνο 15,6%! Δηλαδή, στον ΟΤΕ έχουν την υψηλότερη κερδοφορία απ’ όλες τις χώρες και πληρώνουν τους χαμηλότερους μισθούς από παντού! Για να φτάσουν οι μισθοί στην Ελλάδα στο μέσο εργασιακό κόστος της DT πρέπει να αυξηθούν κατά 30%!
Τα λειτουργικά κέρδη από το 2012 μέχρι σήμερα, αυξήθηκαν κατά 88%!

Ο μέσος όρος των κερδών της εταιρείας συνολικά σ’ όλο τον κόσμο είναι: Στην Ευρώπη 32,6%, στην Αμερική 27,6%, στην Γερμανία 39,7%… και στην Ελλάδα 41,2%!!!

1.000.000€ την ημέρα είναι τα κέρδη για την Deutsche Telekom, 1.665.524€ το χρόνο για τον πρόεδρο, 500.000€ για τον Γ. Διευθυντή και μόλις 580€ για τον μέσο εργαζόμενο στον ΟΤΕ.

Όσο για την κοινωνία και τους χρήστες, η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και στο ίντερνετ! Στην πραγματικότητα έχει δημιουργηθεί ένα άτυπο τραστ μεταξύ των 3 εταιρειών, COSMOTE-VODAFONE–WIND, που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποια θα πληρώνει τους χειρότερους μισθούς! Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της περιβόητης απελευθέρωσης των τηλεπικοινωνιών.

Παράλληλα το κρυφό Business Plan της εργοδοσίας προβλέπει εργολαβοποίηση υπηρεσιών με δουλεμπορικές εργασιακές σχέσεις και απολύσεις.

Η εργοδοσία προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να κάμψει το αγωνιστικό φρόνιμα των εργαζόμενων. Χαρακτήρισε την προκηρυγμένη απεργία παράνομη και καταχρηστική και εμμένει στις θέσεις της χωρίς να παίρνει πίσω τις προαναγγελθείσες 8 απολύσεις φυλάκων. Παράλληλα τα ΜΜΕ θάβουν την απεργία και προπαγανδίζουν μόνο τις θέσεις της εταιρείας, ενώ η κυβέρνηση και το Υπ. Εργασίας αποτελούν το πολιτικό προσωπικό της εργοδοσίας.

Η επιτυχία της απεργίας βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια των εργαζόμενων. Την λύση δεν θα την δώσει η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ, αλλά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με την ενεργητική συμμετοχή τους στην απεργία και στις γενικές τους συνελεύσεις.

Η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα ΑΤΕ – ΕΚΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των απεργών του ΟΤΕ και στα δίκαια αιτήματά τους για:

-Συλλογική σύμβαση εργασίας σε όλο τον όμιλο, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς, εξίσωση δικαιωμάτων προς τα πάνω.

-Να παρθούν πίσω οι απολύσεις. Διασφάλιση των θέσεων εργασίας για όλους όσους εργάζονται για τον όμιλο ΟΤΕ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας.

-Κατάργηση της διάκρισης παλιών και νέων. Όχι στο επαίσχυντο μισθολόγιο των νέων που αμείβονται με 40% λιγότερο από τους παλιούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου