Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Επείγουσα Πρόταση ΑΑΚ/Παρεμβάσεις Αριστοτέλη στο ΔΣ με βάση την πρόταση που κατέθεσαν οι Παρεμβάσεις στα ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ


Την παρακάτω πρόταση καταθέσαμε τα μέλη της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης στο ΔΣ του Αριστοτέλη και αναμένουμε την απάντηση των μελών της ΔΑΚΕ και της ΑΣΕ/ΠΑΜΕ στο ΔΣ του Αριστοτέλη. Η πρόταση αυτή κατατέθηκε γιατί η κυβέρνηση βάζει σήμερα στη βουλή το ν/σχέδιο και πάει να το ψηφίσει την Παρασκευή. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά, η αναδιάρθρωση μέγιστη, αν δεν αποσυρθεί και καταργηθεί το ν/σχέδιο, οι απολύσεις συναδέλφων μας είναι σίγουρη και θεωρούμε ότι χρειάζεται να πάμε σε πραγματικούς αγώνες και όχι σε συμβολικές διαμαρτυρίες. Διαβάστε μετά την πρόταση που καταθέσαμε στον Αριστοτέλη και την επείγουσα πρόταση των Παρεμβάσεων ΠΕ και ΔΕ στα ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ μετά τις εξελίξεις με την κατάθεση του ν/σχεδίου σήμερα και την ψήφισή του ως την Παρασκευή

 7/1/2019
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΑΚ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 

Πανεκπαιδευτικός αγώνας διάρκειας ενάντια στο νομοσχέδιο για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών – ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ – άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου απολύσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών» και ανακύκλωσης της ανεργίας-Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με πτυχίο/προϋπηρεσία 

Ύστερα από τις καταιγιστικού χαρακτήρα εξελίξεις σχετικά με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το νέο σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών (ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ), το οποίο παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, εισάγεται σήμερα (7/1/2019) στη Βουλή, με τη μορφή τροπολογίας, για ψήφιση μέχρι την προσεχή Παρασκευή 11/1/2019, αποφασίζουμε: 

1. τη διοργάνωση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας την Τρίτη 8/1/2019 στις 14:00 στη Βουλή. Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία Συλλόγους και ΕΛΜΕ καθώς και το Δ.Σ. της ΔΟΕ να οργανώσουμε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ΤΡΙΤΗ 8/1/2019 στις 14:00 στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή, όπου θα συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο. 

2. Αμέσως μετά το συλλαλητήριο συμμετέχουμε με βάση την πάγια απόφαση της ΓΣ του Αριστοτέλη (5/12/2018) στη σύσκεψη συντονισμού που καλεί ο Α’ Σύλλογος Αθηνών 

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ: 

- να υλοποιήσει άμεσα την εισήγησή του προς τις ΓΣ για «τουλάχιστον 48ωρη απεργία» με απεργία Πέμπτη-Παρασκευή 10-11/1 και πανελλαδικό συλλαλητήριο την Παρασκευή στην Αθήνα, με κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των συναδέλφων από τις άλλες περιοχές της χώρας, από τις Ομοσπονδίες. 

- Να ανακοινώσει ολομέλεια Προέδρων για το Σάββατο 12/01 για την απόφαση των επόμενων βημάτων μας, στη λογική της αποφασιστικής κλιμάκωσης και νέου γύρου ΓΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΕ-ΠΕ

07/01/2019

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΣΧ
ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΩΡΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ!
ΜΟΝΙΜΟΙ, ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά το δήθεν διάλογο εν μέσω γιορτών και με κλειστά σχολεία προχωρά στην ψήφιση του απαράδεκτου προσοντολόγιου, την Παρασκευή 11 Γενάρη. Να μην το επιτρέψουμε! Το νσχ κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».

Καλούμε τα ΔΣ των συλλόγων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των ΕΛΜΕ, καθώς και τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, σε έκτακτες συνεδριάσεις να αποφασίσουν:

·         Συγκέντρωση αύριο Τρίτη, 8 Γενάρη έξω από τη Βουλή, 2.00 μμ και σύσκεψη συντονισμού αμέσως μετά στα γραφεία της ΔΟΕ.

·         Γενικές Συνελεύσεις την Τετάρτη 9/01, σε όλη την εκπαίδευση

·         Τουλάχιστο 48ωρη απεργία Πέμπτη και Παρασκευή (10 και 11 Γενάρη). Πέμπτη συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε όλους τους νομούς.Παρασκευή πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, με κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των συναδέλφων από τις Ομοσπονδίες. Συγκέντρωση στη 1μμ στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή

·         ΓΣ Προέδρων και στις δύο ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, Σάββατο 12/01 για απόφαση των επόμενων βημάτων μας, στη λογική νέων ΓΣ και αποφασιστικής κλιμάκωσης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή επίθεση! Μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους, όπως στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος στα εξεταστικά του ΑΣΕΠ το ΄98, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων με την αναθεώρηση του αρ. 16 το ΄06, στην αδρανοποίηση πρακτικά του 3848 της Διαμαντοπούλου το ΄10, ενάντια στη διαθεσιμότητα, στην αποτροπή της αξιολόγησης Αρβανιτόπουλου-Μητσοτάκη το ΄13-΄14 και του πετσοκόμματος της προϋπηρεσίας από τον Φίλη το ΄16.

Να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα ανυποχώρητου απεργιακού αγώνα διάρκειας!

Πάρτε τώρα πίσω το προσοντολόγιο λαιμητόμοΑπαιτούμε τον διορισμό ΤΩΡΑ όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία! Δηλώνουμε ότι δε θα παζαρέψουμε ούτε έναν/μία συνάδελφο/ισσα μας! Να δώσουμε τη μάχη με πανεκπαιδευτικό συντονισμό, δασκάλων, καθηγητών, φοιτητών, μέχρι την οριστική απόσυρση του προσοντολογίου-εκτρώματος!

Δινοπούλου Βαγγελίτσα, αναπληρώτρια εκπ/κός, ΔΣ ΔΟΕ
 Κλιάφα Άρτεμις, ΔΣ ΔΟΕ
Ζαγανίδης Χρήστος, ΔΣ ΟΛΜΕ
Ιωαννίδου Γιώτα, ΔΣ ΟΛΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου