Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΑΚ/ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ για Συμμετοχή του Αριστοτέλη στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, Σάββατο 26/1, 12.00, Προπύλαια!

Το Σάββατο 19/1/2019, το πρωί, τα 3 μέλη της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης στο ΔΣ του Συλλόγου εκπ/κών ΠΕ «ο Αριστοτέλης» κατέθεσαν στο ΔΣ, πρόταση συμμετοχής στο Πανελλαδικό Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο του Σαββάτου 26/1, 12.00, Προπύλαια, το οποίο αποφάσισε η Συνέλευση Αγώνα της κατειλημμένης Πρυτανείας (Πέμπτη 17/1) και στην οποία συμμετείχαν μαζικά πολλοί αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί από τον Αριστοτέλη. 

Μέχρι σήμερα, Δευτέρα 21/1/2019, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ από την ΔΑΚΕ και την ΑΣΕ/ΠΑΜΕ δεν έχουν απαντήσει στην πρόταση αυτή

 
και ως εκ τούτου δεν υπάρχει ακόμα απόφαση συμμετοχής του σωματείου (το ΔΣ του Αριστοτέλη είναι 7μελές και αποτελείται από 3 μέλη της ΑΑΚ/Παρεμβάσεις, 2 μέλη της ΔΑΚΕ και 2 μέλη της ΑΣΕ/ΠΑΜΕ). 

Δώσαμε «όρκο» συνέχισης της μάχης μέχρι τη νίκη! 

Μέχρι την οριστική κατάργηση του νόμου, μέχρι τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία τους, για τη μόνιμη και σταθερή εργασία όλων των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για δημόσια δωρεάν μόρφωση και εκπαίδευση όλου του λαού! 

Θεωρούμε μέγιστο για τη συνέχιση των αγώνων μας την άμεση απόφαση. Αυτό ακριβώς, εξέφρασαν και όλα τα μέλη του σωματείου που συμμετείχαν και στην τελευταία Έκτακτη (16/1), όπου με σαφήνεια εξέφρασαν την θέληση για συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την κατάργηση του νόμου! «Μέχρι τη Νίκη» ήταν ένα από τα κεντρικά συνθήματα του μπλοκ του Αριστοτέλη σε όλα τα απεργιακά συλλαλητήρια, όπου εκατοντάδες αναπληρωτές και μόνιμοι από τα σχολεία του σωματείου μας συμμετείχαν μαζικά και μαχητικά! 

Ως Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (ΑΑΚ/Παρεμβάσεις) στον Αριστοτέλη δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τον πολιτικό και μαχητικό προσανατολισμό του Σωματείου. Δεν θα κάνουμε τη χάρη του κράτους, του διοικητικού μηχανισμού και όλων των υποστηρικτών του! Ο Αριστοτέλης δεν θα μετατραπεί σε σωματείο σφραγίδα. Θα παραμείνει μαχητικό σωματείο που υπερασπίζεται έμπρακτα τις αποφάσεις, που πρωταγωνιστεί στην οργάνωση των αγώνων μέσα από τις ΓΣ και τις επιτροπές αγώνα, σε συντονισμό με τα άλλα εκπαιδευτικά σωματεία και τα πρωτοβάθμια σωματεία σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα. 

Άλλωστε, όλες τις μέχρι σήμερα μάχες με αυτό τον τρόπο τις κερδίσαμε! Γιατί δεν εκπροσωπήσαμε ποτέ ένα συνδικαλισμό που καταγγέλλει αλλά αφήνει όλες τις αναδιαρθρώσεις να προχωρήσουν απρόσκοπτα. Αντίθετα, υπηρετούμε ένα συνδικαλισμό που θέτει όλες του τις δυνάμεις για να ανατρέψει αναδιαρθρώσεις. Έτσι, κερδίσαμε τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, έτσι παρέμειναν εκατοντάδες συναδέλφισσες και συνάδελφοι στην Α’ Διεύθυνση όταν το υπουργείο παιδείας από το 2013 και μέχρι σήμερα επιδιώκει να στείλει σε άλλες διευθύνσεις πάνω από 400 μόνιμους εκπαιδευτικούς, έτσι καλύφθηκαν τα κενά με προσλήψεις αναπληρωτών, έτσι έμειναν σταθεροί εκπαιδευτικοί στα ολοήμερα, έτσι αποτράπηκαν οι συμπτύξεις τμημάτων, έτσι διατηρήθηκαν εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα! Με γραμμή αποφασιστικής ανατροπής και Συντονισμένου αγώνα! Έτσι θα συνεχίσουμε! Αταλάντευτα! Στέλνουμε μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα. 

Τίποτα δεν τελείωσε! Όλα τώρα ξεκινάνε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου