Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Δηλώσεις Λοβέρδου για Χρυσή Αυγή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»
                             ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  Π.Ε.

http://aakaristotelis.blogspot.gr/                                   Πέμπτη 16 Οκτώβρη 2014


Με αφορμή την κατάθεση ναζιστικού ψηφοδελτίου…
…ο ακροδεξιός κατήφορος της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας

H συμμετοχή φασιστικού ψηφοδελτίου στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί μια πρόκληση για όλο το εκπαιδευτικό κίνημα αλλά και για κάθε μεμονωμένο εκπαιδευτικό. Ο φασισμός δεν έχει καμιά θέση στη δημόσια εκπαίδευση, ο ρατσιστικός, μισαλλόδοξος λόγος της ναζιστικής συμμορίας δε συνάδει με το αναγκαίο δημοκρατικό πνεύμα του σχολείου και τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, ανεξάρτητα από την κοινωνική, εθνική και φυλετική προέλευσή τους. Ως Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις εξαρχής εναντιωθήκαμε και συνεχίζουμε να εναντιωνόμαστε στην παρουσία των ναζιστών στο χώρο του δημόσιου σχολείου. Οι ναζιστές δεν έχουν καμιά θέση στο σχολείο, στα σωματεία, στο εκπαιδευτικό κίνημα. Οι οπαδοί του κοινωνικού δαρβινισμού και των στρατοπέδων συγκέντρωσης


για τους μετανάστες δεν έχουν θέση στο σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών, για το οποίο παλεύει το εκπαιδευτικό κίνημα. Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα το υπουργείο Παιδείας οφείλει να πάρει μια πολύ συγκεκριμένη θέση.

Αντίθετα,  οι χθεσινές δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας στην πραγματικότητα αναπαράγουν τον ολοκληρωτισμό της Χρυσής Αυγής στο όνομα της δήθεν αποπολιτικοποίησης και  αποϊδεολογικοποίησης  του σχολείου. Η δήλωση του κ. Λοβέρδου ότι εδώ είναι παιδεία, είναι εκπαίδευση, δεν υπάρχουν κομμουνιστικές ή ξέρω ΄γω πείτε τις σοσιαλιστικές, υπάρχουν συνδικαλιστικές παρατάξεις... Δεν ξέρω τι όρια μου δίνει ο νόμος, ας πάνε στα δικαστήρια. Θα αρχίσουμε τώρα να λέμε κομμουνιστική ή εθνικιστική συνδικαλιστική ένωση και τα λοιπά, που θα πάμε; Κακώς τότε που δεν επιβάλλαμε το ενιαίο ψηφοδέλτιο” στην πράξη ποινικοποιεί, γενικά,  την πολιτική στράτευση και την ίδια  ιδεολογική ταυτότητα των εκπαιδευτικών. Είναι θέση βαθύτατα συντηρητική, αντιδημοκρατική και τελικά ακροδεξιά. 

Ο κ. Λοβέρδος αξιοποιεί το ψηφοδέλτιο των ναζιστών,  για να προωθήσει την ακροδεξιά θεωρία των δύο άκρων και να εξισώσει τον κομμουνισμό, την Αριστερά και τη ριζοσπαστική πολιτική στράτευση με τη βαρβαρότητα του φασισμού. Σύμφωνα με τη λογική του υπουργείου, κάθε ρητή πολιτική στράτευση και η σύνδεση συνδικαλιστικών συλλογικότητων με συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους θεωρείται πλέον ότι δεν έχει θέση στην εκπαίδευση και θα πρέπει να απαγορευθεί. Ο υπουργός που διέσυρε τις οροθετικές γυναίκες, στο όνομα ενός ακροδεξιού λαϊκισμού, ο οποίος νομιμοποίησε και εξέθρεψε τελικά τη Χρυσή Αυγή, ο υπουργός που θεωρούσε ως πιο αυθεντικό πολιτικό φαινόμενο της Μεταπολίτευσης τη Χρυσή Αυγή,  ξανακτυπά. Ο στόχος του δεν είναι ασφαλώς το ναζιστικό ψηφοδέλτιο, αλλά το ίδιο το εκπαιδευτικό κίνημα και η ριζοσπαστική αριστερή πολιτικοποίηση γενικά. Μολονότι, στην εν λόγω συνέντευξη, ερωτάται για τους ναζιστές, ο ίδιος αναφέρεται αποκλειστικά στην Αριστερά και στην “υπερπολιτικοποίηση” του εκπαιδευτικού κινήματος , η στόχευση είναι προφανής. Τελικά αποδεικνύεται, για ακόμη μια φορά, ότι το ταξικό εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα είναι ο πραγματικός στόχος τόσο των φασιστών, όσο και των υπέρμαχων της μνημονιακής ομαλότητας.

Τι σημαίνει άραγε το “κακώς δεν επιβάλλαμε ενιαίο ψηφοδέλτιο” ; Από πότε το υπουργείο επιβάλλει ψηφοδέλτια; Με βάση τον υπάρχον συνδικαλιστικό νόμο είναι γνωστό ότι δεν μπορούν να επιβάλλουν κανένα ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Κατά συνέπεια, ο υπουργός μας προετοιμάζει για το νέο συνδικαλιστικό νόμο, ο οποίος θα εμπεδώνει την πλήρη περιστολή των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών όλων των εργαζομένων. Οι αντεργατικές δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης και η προώθηση των πενταμελών επιτροπών της εξωτερικής αξιολόγησης, του Π.Δ για την ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών και των σχεδίων δράσης για την ΑΕΕ  απαιτούν τελικά να μπει η εκπαίδευση κυριολεκτικά στο γύψο, στην αυτολογοκρισία και την αυτοπειθάρχηση. Είναι γελασμένοι!

Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι: οποιαδήποτε προσπάθεια ελέγχου και περιορισμού  της διαπάλης διαφορετικών ιδεολογικών και πολιτικών ρευμάτων στο δημόσιο σχολείο αποτελεί,  ουσιαστικά, αντιδημοκρατική εκτροπή που μας γυρνάει πίσω στο κράτος των εθνικοφρόνων και στο Ιδιώνυμο του Μεσοπολέμου. Το σύνολο των συνδικαλιστικών παρατάξεων οφείλει να τοποθετηθεί επί του συγκεκριμένου και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ) για το αν έχουν διαπραγματευθεί, τελικά, πραξικοπηματικές εκτροπές, προκειμένου “να σώσουν το τομάρι τους” πολιτικά και συνδικαλιστικά.

Ως Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις δηλώνουμε ότι δε θα ανεχθούμε την παρουσία του ναζισμού στο εκπαιδευτικό κίνημα και με όρους μαζικού κινήματος θα ακυρώσουμε τη παρουσία του στα σχολεία μας. Δεν πρόκειται όμως εξίσου να αποδεχθούμε και τον επίσημο θεσμικό ολοκληρωτισμό της συγκυβέρνησης των Μνημονίων, της Ε.Ε,, του ΔΝΤ και των αντεργατικών ρυθμίσεων.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου