Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Η απάντηση στα χουντόχαρτα Κόπτση Κεραμέως είναι: Απεργούμε μέχρι τη νίκη!

Με τα εμπιστευτικά έγγραφα που παραδίδει σήμερα το Υπουργείο στις/ους προϊσταμένες/ους, διευθυντ(ρι)ες του σωματείου μας, στρέφεται ευθέως εναντίον του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. Ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αμέτρητες εργατικές συγκεντρώσεις, χιλιόμετρα πορείας, χιλιάδες χαμένα μεροκάματα και ζωές, πολλές ζωές ανώνυμων αγωνιζόμενων εργαζομένων.

Αυτό το κορυφαίο αγωνιστικό μέσο των εργαζομένων για τη διεκδίκηση των συλλογικών τους συμφερόντων, που κατοχυρώθηκε στη χώρα μας ρητά μετά την κατάρρευση του καθεστώτος των Συνταγματαρχών στο Σύνταγμα του 1974, επιχειρείται σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση να καταπατηθεί.

Τα χουντικής έμπνευσης «ραβασάκια» που στέλνει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιδιώκουν να τιμωρήσουν κατ΄ αρχάς τις/ους προϊσταμένες/ους, διευθυντ(ρι)ες απεργούς των σχολείων μας, οι οποίοι μετέχοντας στην νόμιμα προκηρυγμένη από το σωματείο μας απεργία-αποχή ενάντια στην λεγόμενη «αναβάθμιση» του εκπαιδευτικού έργου δεν ανάρτησαν «Αποτίμηση Εκπαιδευτικού Έργου 2020-21» και «Προγραμματισμό Εκπαιδευτικού Έργου 2021-22».

Παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια, στην αρχή με τη δικαιολογία της οικονομικής κρίσης και μετά της πανδημίας, το συνολικό ξήλωμα του κοινωνικού κράτους και την αποδόμηση των εργασιακών , ασφαλιστικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Το δυστοπικό τοπίο που διαμορφώνουν κράτος και κυβερνήσεις, καθώς και η συνολική επίθεση στις ζωές μας, έχουν ως στόχο να μας κάνουν να φοβηθούμε αλλά αυτό δε θα περάσει. Οι συλλογικοί μας αγώνες είναι αυτοί που μας κάνουν να ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΕΣ/ΟΙ, που θα πραγματώσουν τα όνειρά μας.

Δηλαδή μια παιδεία:

ü Κοινωνικό δικαίωμα που παρέχεται δωρεάν σε όλους ανεξαιρέτως και όχι μια παιδεία προϊόν που πληρώνεται ακριβά.

ü Με περιεχόμενο που προτάσσει την αλληλεγγύη και όχι τον ανταγωνισμό, τη δημοκρατία ως καθημερινό τρόπο συνδιαλλαγής και κοινωνικής οργάνωσης και όχι την κυριαρχία των λίγων οικονομικά δυνατών, την ειρηνική συνύπαρξη των λαών ενάντια σε πολέμους για τα οικονομικά συμφέροντα εταιριών.

Και ένα σχολείο:

ü Της γειτονιάς και του χωριού ανοιχτό για όλα τα παιδιά, ένα σχολείο-τόπο δημιουργίας, απελευθερωτικής γνώσης, εμπιστοσύνης, ασφάλειας και κοινωνικοποίησης και όχι ένα καταπιεστικό, εντατικοποιημένο, βαρετό, εξεταστικό κάτεργο.

ü Με μόνιμους εκπαιδευτικούς, ελεύθερους να αφοσιωθούν στη δουλειά τους χωρίς να αποσπώνται από το έργο τους για άχρηστες αξιολογικές γραφειοκρατίες

ü Που δεν αμφισβητούν τα εργασιακά δικαιώματα, την επαγγελματική και επιστημονική επάρκεια των εκπαιδευτικών

ü Στο οποίο δεν κυριαρχεί το κλίμα φόβου και της υποταγής .

Για ένα τέτοιο σχολείο αγωνιζόμαστε, ένα τέτοιο σχολείο θέλουμε. Με την απεργία μας αντιστεκόμαστε στον νόμο 4823/21, που με τόση μανία προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση ενάντια στην εκφρασμένη πεποίθηση της απόλυτης πλειοψηφίας του εκπαιδευτικού κόσμου και του γονεϊκού και μαθητικού κινήματος, γιατί επιχειρεί να διαλύσει τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου, να το μετατρέψει σε επιχείρηση που θα λειτουργεί στη βάση κόστους οφέλους, να μας οδηγήσει στην πλήρη υποταγή στις επιταγές των χορηγών και στην εξάρτησή μας από αυτούς. Γιατί επιχειρεί να καταλύσει στο εσωτερικό κάθε δημοκρατική διαδικασία και να εγκαθιδρύσει τον άκρατο ανταγωνισμό και την ανθρωποφαγία ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές.

Αυτό το σχολείο που ονειρεύονται, δεν πρέπει να γίνει πραγματικότητα, γι΄ αυτό έχουμε χρέος να συνεχίσουμε συλλογικά και πεισματικά ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ.

Καλούμε όλο τον εργαζόμενο λαό της Αθήνας να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα μας.

Έναν αγώνα κομμάτι του συνολικού αγώνα για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω

ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου