Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Ανοιχτή συζήτηση Κυριακή 17/01 στις 6μμ - Ανταλλάσσουμε εμπειρίες και ιδέες για τρόπους αντίστασης


Η μόρφωση και η ζωή μας δεν μπορεί να μπαίνουν στον πάγο 
Φτάνει πια με την αδιαφορία της κυβέρνησης 
Ανοιχτή συζήτηση Κυριακή 17/01 στις 6μμ 
Ανταλλάσσουμε εμπειρίες και ιδέες για τρόπους αντίστασης 
Για συμμετοχή μπαίνετε εδώ https://us02web.zoom.us/j/87252331548

Την Κυριακή 17/01 καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους σε μια ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση, με βασική παράμετρο τη συμμετοχή όλων μας σε μια διαδικασία όπου όλοι και όλες θα πάρουν το λόγο και θα μιλήσουν για τα όσα βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν τον καιρό του lockdown, τα προβλήματα που δημιουργούνται με την έλλειψη μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, τις εμπειρίες της τηλεκπαίδευσης και της τηλεργασίας στην εκπαίδευση, αλλά και γενικά σχετικά με την εκπαίδευση τον τελευταίο περίπου χρόνο της πανδημίας, τις επιδιώξεις της κυβέρνησης (πχ αξιολόγηση εκπαιδευτικών/μείωση μισθών συντάξεων), την έλλειψη συλλογικών διαδικασιών (ΓΣ/συλλογοι διδιασκόντων), τις δυνατότητες και τους τρόπους αντίστασης μας. 

Την συζήτηση θα ανοίξουν με δεκάλεπτες τοποθετήσεις η Βούλα Ζαραϊδώνη (νηπιαγωγός και πρόεδρος του ΔΣ του Αριστοτέλη από την ΑΑΚ) και η Τιτίνα Διαμάντη (δασκάλα) και μετά θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με παρεμβάσεις από τους συναδέλφους/ισσες. 

Τους τελευταίους μήνες βιώνουμε μια βίαιη ανατροπή στις ζωές μας, με την πανδημία να έχει μπει στην καθημερινότητά μας προκαλώντας άγχος και φόβο. Ταυτόχρονα όμως, η διαχείριση αυτής της κατάστασης από την κυβέρνηση είναι εγκληματική, καθώς έχει αφήσει στο έλεος τους νοσοκομεία και νοσοκομειακούς, να παλεύουν χωρίς καμία στήριξη, με λεφτά για ΜΑΤ και όχι για νέες ΜΕΘ που υποσχέθηκαν ενώ όλο το κρατικό χρήμα πάει στους καναλάρχες, στα λαμπιόνια και στους περιπάτους του Μπακογιάννη. Μηδενική σχέση έχουν όλα αυτά με τις ανάγκες της κοινωνίας, η οποία χτυπιέται συνολικά και από τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που βρήκε ευκαιρία να περάσει η κυβέρνηση με την δικαιολογία του lockdown. 

Οι βαθιά συντηρητικές και αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις της κυβέρνησης γίνονται πραγματικότητα και στην εκπαίδευση, με την Κεραμέως και το ΥΠΑΙΘ να περνάνε αντιεκπαιδευτικούς νόμους εν μέσω πανδημίας και να κλείνουν για δεύτερη φορά τα σχολεία χωρίς να έχουν λάβει κανένα μέτρο για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών, φορτώνοντας την ευθύνη στο συνωστισμό των γονιών για την εξάπλωση του νέου κύματος του covid και παραληρώντας για ακόμα μια φορά για τα οφέλη της τηλε-«εκπαίδευσης» στα κανάλια, παραδεχόμενοι ανοιχτά και καθαρά ότι δεν είναι μια έκτακτη συνθήκη αλλά ήρθε για να μείνει. 

Οι εκπαιδευτικοί όλο αυτό τον καιρό βιώσαμε ο κάθε ένας και η κάθε μια την βία του εγκλεισμού, των κλειστών σχολείων, της αποξένωσης από τους συναδέλφους και τους μαθητές μας, την πίεση αυτής της νέας κατάστασης. Πρέπει να μιλήσουμε για όλα αυτά, να μοιραστούμε εμπειρίες και απόψεις, να μην αφήσουμε τη μοναξιά να πάρει το πάνω χέρι αλλά να βρεθούμε και να συζητήσουμε συλλογικά έστω και μέσα από μια οθόνη γιατί η ανάγκη είναι μεγάλη. 

Είναι ανάγκη να σχεδιάσουμε μια απάντηση προς τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, να οργανώσουμε την δράση μας το επόμενο διάστημα μέσα και έξω από τα σχολεία μας, γιατί οι ανάγκες μας, η μόρφωση των μαθητ(ρι)ών μας, η υγεία και οι ζωές μας δεν μπορούν να μπαίνουν στον πάγο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου