Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Με το βλέμμα στραμμένο στους αγώνες που έρχονται… Πρώτη Δύναμη Ξανά η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση στις εκλογές για αντιπροσώπους στην 88η ΓΣ της ΔΟΕ του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ «ο Αριστοτέλης»

22/5/2019


Χαιρετίζουμε όλες και όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που στήριξαν στις εκλογές για την 88η ΓΣ αντιπροσώπων της ΔΟΕ, το ρεύμα του ριζοσπαστικού ταξικού συνδικαλισμού και ανέδειξαν για μια ακόμα φορά την Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Παρεμβάσεις σε 1η δύναμη. Στη ΓΣ που προηγήθηκε, καταψηφίστηκαν ομόφωνα τα πεπραγμένα του ΔΣ της ΔΟΕ όπως επίσης καταψηφίστηκε ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός του ΔΣ της ΔΟΕ. Καταψηφίστηκε επίσης, η εισήγηση της ΔΟΕ σχετικά με την αξιολόγηση και το σύνολο της ημερήσιας διάταξης και υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις που κατέθεσε η ΑΑΚ και αφορούσαν συνολικά το πρόγραμμα δράσης, την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και συνολικά για την αξιολόγηση, την συνυπογραφή από τον Αριστοτέλη της κοινής διακήρυξης των Συλλόγων για την αξιολόγηση, η εναντίωση στο νόμο του προσοντολογίου και των δομών καθώς και συνολικά όλα τα ζητήματα που αφορούν την ελαστική εργασία (μητρότητα/άδειες/συνδικαλιστικά δικαιώματα κ.λπ.), τη συμμετοχή μας στη σημερινή κινητοποίηση (23/5/2019) στο Υπουργείο για τα ζητήματα του προσοντολογίου των απολύσεων καθώς και η κριτική σε ΔΟΕ/ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ και η συμμετοχή του Αριστοτέλη στους ανεξάρτητους συντονισμούς (Συντονιστικό Αναπληρωτών/Αδιορίστων, Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, ΣΥΠΡΟΜΕ κ.λπ.). 


Τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω:



Για αντιπροσ. 88ης Μάιος 2019
Για ΔΣ
Δεκέμβριος
2018
Για αντιπροσ. 86ης
Μάιος 2017
Ψήφισαν

1044
999
845
Άκυρα Λευκά
72
70

64

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (Παρεμβάσεις)

384 (4)

368(3)


353 (4)


ΔΑΚΕ

224 (2)

196(2)


185 (2)


ΑΣΕ-ΠΑΜΕ

216 (2)

189(2)


133 (2)


Πειρατές
-

21(-)


53 (-)


ΔΗΣΥ

91 (1)

69(-)


36 (-)

Πρωτοβουλία
Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών

58 (1)

48(-)


21 (-)


ΕΚΕ/ΕΡΑ
-
38(-)

-



Ως ΑΑΚ θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε αταλάντευτα και μαχητικά τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, του λαού, της δημόσιας εκπαίδευσης, να μην κάνουμε τεμενάδες στη διοίκηση και την κυβέρνηση, να μην είναι το μακρύ χέρι του κράτους, να μπλοκάρουμε κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και της νεολαίας. 

Με ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, ενίσχυση των σωματείων, των συλλογικών διαδικασιών βάσης, πραγματικό συντονισμό για την προετοιμασία αγώνων σύγκρουσης και ανατροπής και όχι διαμαρτυρίας, για τη διεκδίκηση του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι κι όχι το μοίρασμα της φτώχειας. Με συνδικάτα ταξικά, όχι κυβερνητικά και κρατικά, κόντρα στις δυνάμεις που ξορκίζουν τους λαϊκούς αγώνες, που θέλουν τους εργαζόμενους διασπασμένους και περιχαρακωμένους, που καλλιεργούν την αναμονή και την ανάθεση θέτοντας το εργατικό-λαϊκό κίνημα σε ρόλο θεατή. 

Να πάρουμε τη σκυτάλη από τους αγώνες του Γενάρη, που ράγισαν τη βιτρίνα της συναίνεσης και της αδράνειας, αποτέλεσαν παράδειγμα αγώνα που μπορεί να ζεστάνει ξανά τις ελπίδες, να ενώσει και να νικήσει τις μνημονιακές πολιτικές και τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Έσπασαν τη λογική του «μάταιου αγώνα» και της συνδιαχείρισης της βαρβαρότητας. Συναντήθηκαν με εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για το δικαίωμα όλου του λαού σε μόνιμη, σταθερή αξιοπρεπή εργασία! 

Σε αυτούς τους δρόμους να βαδίσουμε ξανά. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα για Δωρεάν Δημόσιο σχολείο, των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Διεκδικούμε δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και Ενιαίο Δωδεκάχρονο Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο, σχολείο των αναγκών και των δικαιωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας. 

"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου