Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Για γέλια και για κλάματα η "επιμόρφωση" των συντονιστών του 3ου ΠΕΚΕΣ, ανακοίνωση Παρεμβάσεων Γ' Αθήνας και Δυτ. Αττικής


Τις προηγούμενες μέρες το 3ο ΠΕΚΕΣ προχώρησε στη διεξαγωγή σεμιναρίων  πάνω σε ζητήματα αξιολόγησης των σχολείων, υλοποιώντας με αυτόν τον τρόπο  τον σχεδιασμό του υπουργείου για την επιμόρφωση των συντονιστών.

Οι εκπαιδευτικοί με τις αποφάσεις των σωματείων τους απάντησαν, άμεσα και μαζικά, μπλοκάροντας τα σεμινάρια για τρεις μέρες.

Το χρονικό των ημερών της «επιμόρφωσης» τα είχε όλα: Πρώτα απ’ όλα τη μαχητική υλοποίηση των αποφάσεων των εκπαιδευτικών σωματείων, την αντιπαράθεση με τους μηχανισμούς της εξουσίας, την υψηλή ευγένεια και την επίδειξη ήθους και κύρους μέσω «γαλλικών» που ξεστόμιζαν κάποιοι από τους συντονιστές, με την ανοχή, την απάθεια  ή την σιωπηλή συγκατάθεση των  υπολοίπων και τις αλλαγές του τόπου και της ώρας διεξαγωγής των σεμιναρίων (αλλιώς «κρυφτό», πολυαγαπημένο παιχνίδι για υποψήφιους αξιολογητές) .

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι αυτό το σώμα εξουσίας βρίσκεται εδώ πάντα πρόθυμο για να υπηρετήσει κάθε επιλογή του κεντρικού κράτους που σχετίζεται με την αξιολόγηση, και όχι μόνο.

Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι οι «νέοι θεσμοί» δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τους παλιότερους ούτε στη στάση ούτε στις συμπεριφορές. Ποιος ξεχνάει την εφευρετικότητα των παλιών συμβούλων που προσπαθούσαν να μπουν στο υπουργείο από κάθε «τρυπούλα» για να επιμορφωθούν, όταν έξω από αυτό βρίσκονταν εκπαιδευτικοί που υπερασπίζονταν με αποφάσεις των σωματείων τους το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης;

Το παιχνίδι του «χαμένου θησαυρού»!!!! με το… χώρο επιμόρφωσης που υιοθέτησαν οι «νέοι θεσμοί», όλα στα κρυφά τίποτε στο φως, δείχνει τις προθέσεις τόσο των από πάνω όσο και των από κάτω της διοικητικής πυραμίδας. Συντονιστές που για να υλοποιηθεί ένας σχεδιασμός που αποδείκνυε τη συνέπεια στις επιταγές κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών μεταφέρονταν από τόπο σε τόπο, σαν πακέτα αποστολής, και απευθύνονται στους μάχιμους εκπαιδευτικούς  με υποτιμητικά και υβριστικά σχόλια .

Οι «Νέοι θεσμοί» φρόντισαν να επαναλάβουν τις φράσεις που θυμόμαστε από τους προηγούμενους. Έτσι ξανακούσαμε μαζί με τα «γαλλικά» περί άχρηστων, ότι είμαστε  «παράνομοι που διασαλεύουν την έννομη τάξη που προέχει των πάντων», ότι είμαστε «τα μυρμήγκια που δεν μπορούν να σταματήσουν την άμαξα»!!! κ.λπ.

Τα μηνύματα που έδωσαν τα εκπαιδευτικά σωματεία ήταν παραπάνω από σαφή:

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΖΑΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

Μετά από ένα θερμό δεκαήμερο της εκπαίδευσης με κύριο αίτημα τους μόνιμους μαζικούς διορισμούς, στα μέσα του χειμώνα, τους λέμε ξεκάθαρα:

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ,  
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!
ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου