Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Παρεμβάσεις: 4ο μνημόνιο: Εγκώμιο στη βία!

Αθήνα, 2/5/2017

πανεργατική απεργία 17/5 
Συγκέντρωση Μουσείο-Πολυτεχνείο 11.00 πμ
Πέμπτη 11/5 


Παλλαϊκό συλλαλητήριο, 7.00 μμ, Προπύλαια 

Παρασκευή 12/5 
Πλατιά συνέλευση αγώνα, 6.30 μμ, ΕΚΑ



«Είμαστε σε κάποια πράγματα ευχαριστημένοι και σε κάποια άλλα λιγότερο ευχαριστημένοι», 



Τσακαλώτος

4ο Μνημόνιο: Εγκώμιο στη βία!
Μια μέρα μετά την εργατική Πρωτομαγιά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε μέτρα 3,8 δις που βαθαίνουν την εξαθλίωση, χτυπούν σκληρά τους εργαζόμενους, οδηγούν σε αύξηση της ανεργίας! Εδώ μιλάμε για πόλεμο! Νέα καταστροφή φέρνουν τα μέτρα και περιλαμβάνουν: 





-Πρωτογενές αιματοβαμμένο πλεόνασμα 3,5% μέχρι και το 2018, αποκτημένο από την αφαίμαξη των εργαζόμενων και των συνταξιούχων με φόρους που έφτασαν να πληρώνονται πια με πιστωτικές κάρτες! 


Μείωση του αφορολόγητου από 8.636 ευρώ στα 5.681 ευρώ θα φέρει επιβάρυνση από 650 ευρώ και πάνω ακόμη και για τους φτωχότερους, από 1.1.2020 (ή το 2019 αν δεν πιαστούν οι στόχοι), δηλαδή θα πληρώνουν φόρο εργαζόμενοι και χαμηλοσυνταξιούχοι με αποδοχές από 490 ευρώ και πάνω!!! 
-Περικόπτεται ως 18% η προσωπική διαφορά στις κύριες συντάξεις από 1.1.2019. Το μέτρο αυτό αφορά 900.000 συνταξιούχους, που παίρνουν κύρια σύνταξη πάνω από τα 700 ευρώ. Έτσι, συνεπάγεται πως οι απώλειες θα ξεκινήσουν από λίγα ευρώ και θα φτάσουν έως και πάνω από 300 ευρώ το μήνα. Χαμένοι θα βγουν οι συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ, οι συνταξιούχοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με πολλά έτη ασφάλισης και εν γένει όσοι λαμβάνουν πάνω από 1300 ευρώ (ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, πρώην ευγενή Ταμεία). Η μέση μείωση της σύνταξης θα είναι 9% σε κύριες και επικουρικές. 

-Μέτρα 447 εκατ. ευρώ από το 2018 με περικοπές επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών και επιπλέον μείωση του επιδόματος θέρμανσης κατά 58 εκατ. ευρώ. Συγχρόνως, προβλέπεται η κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες, κάτι που θα αυξήσει το φορολογικό βάρος κατά 121 εκατ. ευρώ. 

-Αντί για μονιμοποιήσεις (που "υποσχόταν" ο Σκουρλέτης), στο Δημόσιο έρχεται νέα αξιολόγηση και κινητικότητα και επιβάλλεται «ταβάνι» στον αριθμό των συμβασιούχων. Ειδικά για την εκπαίδευση, το νέο μνημόνιο ορίζει ότι μέχρι το Νοέμβριο του 2017 έρχεται αύξηση του ωραρίου, αύξηση των μαθητών ανά τμήμα και αξιολόγηση! 

-Αλλαγές έρχονται στον τρόπο λειτουργίας των αγορών. Επεκτείνεται το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θα πωλούνται και εκτός φαρμακείων. 

-Συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων και ξεπούλημα του 30% ως 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ καθώς επίσης και του 17% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. 

-Στα εργασιακά οι αντιδραστικές των προηγούμενων μνημονίων παρατείνονται με νόμο μέχρι τη λήξη του προγράμματος τον Ιούλιο του 2018. Συνεχίζουν οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, ενώ διευκολύνεται η μαζική απόλυση εργαζομένων με την κατάργηση της υποχρεωτικής Υπουργικής Απόφασης για την έγκρισή τους και καταργείται επί της ουσίας η κυριακάτικη αργία


Και φυσικά τα "αντίμετρα" περιλαμβάνουν φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις και αφού τα μέτρα δημιουργούν χιλιάδες πεινασμένα παιδιά, έρχονται με περίσσιο χλευασμό να τα ταΐσουν με σχολικά γεύματα!!! Κι έχει το θράσος η κυβέρνηση να λέει ότι, με το νέο μνημόνιο που φέρνει, θα "βγει η χώρα από τα Μνημόνια" ή ότι θα πάρει κάποια "δέσμευση" για το χρέος!

Κυβέρνηση των Βρυξελλών, του κεφαλαίου και των τραπεζών



Την πολιτική τη διαμορφώνει η ολιγάριθμη κάστα του κεφαλαίου, των εκτελεστών συμβολαίων απαλλοτρίωσης της ζωής του κόσμου της εργασίας. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ΕΕ, ΔΝΤ, εργοδότες και όλος ο μνημονιακός συρφετός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΧΑ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τους εργαζόμενους και να ισχυρίζονται ανερυθρίαστα ότι όλα αυτά είναι κανονικά και χρήσιμα!

Στο ίδιο κόλπο και η ΓΣΕΕ. Κοινωνικός εταίρος με το ΔΝΤ, ντελάλης του ΝΑΙ των εργοδοτών, τσιράκι του ΣΕΒ και στυλωβάτης της ΕΕ, μακριά από εκεί που χτυπά η καρδιά των εργαζομένων, βρίσκεται στο αντίπαλο στρατόπεδο από τον κόσμο της εργασίας. Από δίπλα και η ΑΔΕΔΥ που ακολουθεί τον ίδιο δρόμο. Επτά μήνες «διαπραγματεύσεων» για τη β’ αξιολόγηση και οργάνωσαν ότι άλλο εκτός από την αντίσταση των εργαζομένων. Περίμεναν την υπογραφή της κυβέρνησης για να υπογράψουν την λήξη ενός αγώνα που δεν ξεκίνησαν ΠΟΤΕ!

Στις κρύπτες της άνοιξης παραφυλάει η ελπίδα της ανατροπής και της απελευθέρωσης…

Η «πανούκλα» τους όμως δεν είναι κάτι το «κανονικό». Ο κόσμος τους δεν είναι «κανονικός». 


Ότι πριν από μισόν αιώνα ο άνθρωπος πάτησε στη Σελήνη, αλλά μισόν αιώνα μετά, σε συνθήκες πρωτόγνωρων επιστημονικών και τεχνολογικών δυνατοτήτων, η μισή ανθρωπότητα δεν μπορεί να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαΐ, δεν είναι «κανονικό». Δεν είναι «κανονικό» στη χώρα με τους πιο πλούσιους εφοπλιστές στον κόσμο, το 68% των Ελλήνων να ζει στα όρια και κάτω από τα όρια της φτώχειας. Δεν είναι «κανονικό» στη χώρα των επιδοτούμενων τραπεζών με 200 δισ. ευρώ, να σε χρεοκοπούν και να σου λένε ότι σε «σώζουν». Δεν είναι «κανονικό» να σε έχουν φτωχοποιήσει και να θέλουν να σου βγάλουν και το σπίτι σε πλειστηριασμό. Δεν είναι «κανονικό» να βλέπεις τα παιδιά σου να μεταναστεύουν. Δεν είναι «κανονικό» σε χίλιες οικογένειες την ημέρα να κόβεται το ρεύμα. Δεν είναι «κανονικό» οκτώ στους δέκα Έλληνες να μην μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης. Στον αιώνα της πληροφορικής και της βιοτεχνολογίας, στην Ελλάδα και στον κόσμο, οι ανισότητες, η ανελευθερία, ο καταναγκασμός, η μετατροπή του ανθρώπου σε στατιστικό υπόδειγμα της δυστυχίας, αποτελούν παγκοσμιοποιημένο δόγμα. Ένα δόγμα που διεκδικεί να επιβάλλεται ως «ρεαλισμός» και ως «λογικός μονόδρομος» μέσα από τη διαστρέβλωση, την προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση, την καταστολή, τον εκβιασμό, την τρομοκρατία. Ε, λοιπόν, αυτό δεν είναι «κανονικό»!



Να αντεπιτεθούμε τώρα! 


Να γίνουμε το κίνημα που δεν μπορούν να αγνοήσουν! 

Με αγώνες σύγκρουσης κι ανατροπής-όχι διαμαρτυρίας κι υποταγής 

Με συνδικάτο ταξικό κι όχι κυβερνητικό και κρατικό 

Κίνημα Αγώνα, Ρήξης, Ανατροπής 
της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, Κεφαλαίου και όλου 

του μαύρου μνημονιακού μετώπου που κυβέρνησε 
και ψήφισε μνημόνια ως τώρα!



ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17/5

και στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου 31/5, 

στο 39ο-141ο (Τσούντα και Αχαρνών, ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθερίου), 9.00 π.μ.


ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, 
Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ,
ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ,
ΚΥΤΤΑΡΟ ΑΓΩΝΑ, 
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ 
ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου