Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Πρώτη δύναμη σε Α’ ΠΥΣΠΕ Αθήνας και σε ΑΠΥΣΠΕ Αττικής εκλέγουν τον ένα από τους δύο αιρετούς του Α’ ΠΥΣΠΕ Αθήνας και ΑΠΥΣΠΕ Αττικής


ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ, ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που για άλλη μια φορά στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων στήριξαν μαζικά τα ψηφοδέλτια των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων. Οι εκπαιδευτικοί έστειλαν για άλλη μια φορά μήνυμα ανατροπής και στήριξαν το ρεύμα του ανεξάρτητου ριζοσπαστικού ταξικού συνδικαλισμού κόντρα στις τεράστιες πιέσεις της υποταγής, του κατεστημένου κυβερνητικού, κρατικού και κομματικού συνδικαλισμού. Η στήριξη των ψηφοδελτίων των Παρεμβάσεων στα υπηρεσιακά συμβούλια αποτελεί επιβεβαίωση της επιμονής μας στη γραμμή της ρήξης με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και τη συνδιαλλαγή μέσα στα υπηρεσιακά συμβούλια με τη διοίκηση. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο Α’ ΠΥΣΠΕ Αθήνας. 

Οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Πρώτη δύναμη σε Α’ ΠΥΣΠΕ Αθήνας και σε ΑΠΥΣΠΕ Αττικής εκλέγουν τον ένα από τους δύο αιρετούς του Α’ ΠΥΣΠΕ Αθήνας
Α’ ΠΥΣΠΕ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΠΥΣΠΕ
ΚΥΣΠΕ
Εγγεγραμ.
4951  (4897)
4951 (4.897)
4951 (4.897)
Ψήφισαν
4134  (4341)
4134 (4341)
4134 (4341)
Άκυρα
243 (210)
304 (228)
279 (226)
Έγκυρα
3915 (3.945)
3826 (3925)
3855 (4.041)
ΕΛΑΒΑΝΑΝΕΞ. ΡΙΖ. ΠΑΡΕΜΒ.
1186 (1292)
1148 (1.323)
1056 (1.258)
ΔΑΚΕ
721 (651)
696 (593)
615 (546)
ΔΗ.ΣΥ.
765 (684)
604 (554)
632 (589 )
ΑΣΕ (ΠΑΜΕ)
651 (613)
658 (654)
652 (605)
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞ. ΕΚΠΑΙΔ.
274 (539 μαζί με ΕΡΑ)
344 (557 μαζί με ΕΡΑ)
310 (513 μαζί με ΕΡΑ)
ΕΡΑ
155
224 (557 μαζί με Πρωτοβουλία)
294 (513 μαζί με Πρωτοβουλία)
ΠΕΙΡΑΤΕΣ
85 (166)
(144 )
(129 )
ΧΡΙΣΤΙΑΝ. ΕΝΑΛ. ΚΙΝ.


73 (98)
ΜΑΡΞ. ΞΕΚ.

30 (20)
18 (16)
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

(80)
36 (49)
ΑΝΕΞ. ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

79
84 (124)
ΠΡ. ΡΕΥΜΑΤΑ

43
25
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ


27
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΚΠΑΙΔ.


33
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
78Αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός η επανεκλογή αιρετών από το ανεξάρτητο ταξικό ρεύμα, με ψηφοδέλτια των Παρεμβάσεων, σε όλη την Αττική στην εποχή των μνημονίων, του «ενιαίου τύπου ολοήμερου σχολείου». 
Είναι άμμος στα γρανάζια των σχεδιασμών της κυβέρνησης και του κρατικού συνδικαλισμού, πολύ περισσότερο σήμερα, όπου τα ΠΥΣΠΕ, έχουν ήδη αναλάβει τη «βρώμικη δουλειά» για να εφαρμόσουν τον κόφτη του 3ου μνημονίου στην εκπαίδευση, να στήσουν πλεονάσματα εκπαιδευτικών, να μηδενίσουν τα κενά, να εξαφανίσουν τις προσλήψεις αναπληρωτών με την αναγωγή σε ώρες εκπαιδευτικών αντί για τμήματα μαθητών και τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, να αποφασίζουν τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε δύο και τρία σχολεία. 

Η εκλογή αιρετών από το ανεξάρτητο ταξικό ρεύμα, με ψηφοδέλτια των Παρεμβάσεων, σε όλη την Αττική και σε όλη την Ελλάδα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία ειδικά την εποχή όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνθλίβει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών και οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση. Η επιχειρηματικοποίηση και ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης παρά τις αντίθετες δηλώσεις, δρομολογείται μέσα από την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας και προωθείται από τα πορίσματα της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Ταυτόχρονα, η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, βασική απαίτηση ΟΟΣΑ, επανέρχεται στο προσκήνιο μετά την ενεργοποίηση της ΑΔΙΠΔΕ. Οι ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας για δομικές αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν είναι τίποτε άλλο παρά η παραπέρα προσπάθεια για να οδηγήσει στην ένταση των ταξικών φραγμών και την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου. 

Η επανεκλογή των αιρετών με τα ψηφοδέλτια των Παρεμβάσεων αποτελεί ένα ελπιδοφόρο στιγμιότυπο από τις μάχες που δίνει η μαχόμενη εκπαίδευση για να μπλοκάρει τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, για κίνημα ικανό να νικήσει το μαύρο μέτωπο της κοινωνικής βαρβαρότητας. Οι εκπαιδευτικοί της Α’ Αθήνας, καθώς και ολόκληρης της Αττικής έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα τη μάχη ενάντια στη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου, υπερασπίστηκαν με παραστάσεις, καταλήψεις, διαμαρτυρίες τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών τους αλλά και και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Η επιβολή της μετακίνησης με κάθε τρόπο εκπαιδευτικών από το Α’ ΠΥΣΠΕ Αθήνας οδήγησε την κυβέρνηση σε απίστευτες μεθοδεύσεις και ενέργειες, καταργώντας στην ουσία οποιαδήποτε διαδικασία και νομιμότητα. Είναι γνωστό ότι οι λειτουργικές υπεραριθμίες, οι συμπληρώσεις ωραρίου ειδικοτήτων, τα κενά, οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών, έγιναν με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης αντί του ΠΥΣΠΕ, γεγονός το οποίο καταγγείλαμε. Η επιλογή αυτή δεν ήταν τυχαία. Έγινε στη μεγαλύτερη διεύθυνση και αποτελούσε ένα σαφές μήνυμα δηλώνοντας πως στην εποχή των μνημονίων, δεν υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα και οι εκπαιδευτικοί αποτελούν μπαλάκι στα χέρια της διοίκησης που μπορεί να τους μετακινεί όποτε θέλει και για όσο θέλει. Οι κινητοποιήσεις αυτές απέδειξαν ότι το κράτος δεν μπορεί να κάνει περίπατο ούτε στην κατάργηση των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων ούτε στην αξιολόγηση η οποία αποτελεί βασική απαίτηση των δανειστών για το επόμενο διάστημα.

Οι ανεξάρτητες αγωνιστικές κινήσεις, Παρεμβάσεις της Α΄ Αθήνας, που συμμετέχουμε στο δίκτυο των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων Π.Ε. δίνουμε τη μάχη για να ανατρέψουμε την αντιεκπαιδευτική πολιτική και όχι για να τη συνδιαχειριστούμε σε αδιαφανή και στεγανοποιημένα όργανα. Οι αγώνες δίνονται στο σύλλογο διδασκόντων, στη Γενική Συνέλευση, στη διαδήλωση, στην απεργία. Τα εργασιακά δικαιώματα διασφαλίζονται μέσα από τη συλλογική δράση και διεκδίκηση. 

Η παρουσία της μαχητικής, ριζοσπαστικής φωνής στα υπηρεσιακά συμβούλια, θα συνεχίζει να ρίχνει φως στους σκοτεινούς διαδρόμους της εξουσίας, θα εξακολουθεί να είναι η άμμος στα γρανάζια του αντιεκπαιδευτικού μηχανισμού πειθάρχησης, χειραγώγησης και εκμαυλισμού συνειδήσεων. 

Οι μεγάλες μάχες είναι μπροστά. Η προσπάθεια συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου, οι μετακινήσεις, οι απολύσεις αναπληρωτών, η προσπάθεια σύμπτυξης τμημάτων, η εφαρμογή της αξιολόγησης θα συνεχιστεί και θα ενταθεί από την πλευρά του υπουργείου το επόμενο διάστημα. Οι εκπαιδευτικοί συσπειρωμένοι στους συλλόγους μας και με όπλο τις αποφάσεις των γενικών μας συνελεύσεων θα μπλοκάρουμε και θα ακυρώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, ιδιωτικοποίησης και επιχειρηματικοποίησης του δημόσιου σχολείου, υποβάθμισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των αναπληρωτών και των μονίμων εκπαιδευτικών. 

Οι τακτικές γενικές συνελεύσεις των συλλόγων μας να αποτελέσουν την αρχή νέων αγώνων

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ στις ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ 

ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου