Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Αθώωση του εκπαιδευτικού, αιρετού, Παντελή Βαϊνά


Σήμερα 14/11/16 έγινε η δίκη του αιρετού, Παντελή Βαϊνά. Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία η οποία ξεκίνησε στις 11.45 και τελείωσε 6:30 ο συνάδελφος μας, Παντελής Βαϊνάς, ΑΘΩΩΘΗΚΕ, κατά πλειοψηφία, από κάθε κατηγορία!!!


Ο Παντελής Βαϊνάς αθώος! Σε μια κατάμεστη από εκπαιδευτικούς αίθουσα, μετά από 8 ώρες δίκη... με την έδρα φανερά μεροληπτική υπέρ του κατηγόρου... ο Παντελής Βαϊνάς αθωώθηκε! Σήμερα κέρδισε το εκπαιδευτικό κίνημα! Η παρουσία εκατοντάδων εκπαιδευτικών έδωσε την απάντηση της μαχόμενης εκπαίδευσης... οι κολαούζοι της εξουσίας έλειπαν πάντα... και τότε και τώρα... και αύριο... αλλά οι μάχες κερδίζονται και θα κερδίζονται από τους εκπαιδευτικούς της βάσης...

Για εμάς είναι σαφές ότι σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων μέσω του απαράδεκτου, πειθαρχικού δικαίου, σε μια περίοδο όπου έχουμε πολλαπλά κρούσματα άδικων διώξεων εκπαιδευτικών, σε μια περίοδο που οι "δανειστές" και η Τρόικα θέλουν να επιβάλλουν "συνδικαλιστικό νόμο" ο οποίος αφαιρεί συνδικαλιστικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες, οι μηνύσεις, οι αγωγές και οι διώξεις σε βάρος των αιρετών του κλάδου εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια απαξίωσης και καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης. 

Όσοι όμως σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τσακίζουν εκπαιδευτικούς και να τους τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτιού γελιούνται. Το εκπαιδευτικό κίνημα όχι μόνο δεν τρομοκρατείται αλλά έχει τη δύναμη να βάλει κι ένα τέλος σε αυτές τις πρακτικές που στοχεύουν στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό των συναδέλφων που διώκονται και τους υπερασπιστήκαμε όπως κάναμε και θα κάνουμε με κάθε συνάδελφο/ισσα που διώκεται άδικα. 

Η σημερινή αθώωση του συναδέλφου Παντελή Βαϊνά ανοίγει το δρόμο για τις επόμενες δίκες που θα γίνουν στις 2 Φλεβάρη του 2017 (εναντίον του Παντελή Βαϊνά και του Γιώργου Χρόνη).Έχουμε μεγάλη υπομονή και αντοχή για αυτό και στις επόμενες δίκες θα είμαστε ξανά όλοι εκεί στο πλευρό τους. 

Θα είμαστε στα δικαστήρια μέχρι την τελική και πλήρη κατάρρευση κάθε κατηγορίας σε βάρος των συναδέλφων μας.

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ


ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 2/2/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου