Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση: Τετάρτη 30/11, τακτική ΓΣ του συλλόγου και εκλογές για ΔΣ

Μη μετατρέπεις τον εαυτό σου 


απλώς σε ψηφοφόρο, όπως σε θέλουν


ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ!

Σαρωτική αντιλαϊκή επιδρομή αυτοί,
Αγώνας για ρήξη και ανατροπή εμείς!

Έλα την Τετάρτη 30/11, στη ΓΣ του Συλλόγου και στην εκλογική διαδικασία στο 39ο-141ο ΔΣ Αθηνών


Η Συνέλευση μας πραγματοποιείται μέσα στο καθεστώς της βάρβαρης και ακραία αντιλαϊκής πολιτικής που υπαγορεύουν τα μνημόνια διαρκείας. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ αποκαλύπτουν μέρα με τη μέρα το πραγματικό πρόσωπο και την πολιτική που υπηρετούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού έσπειρε απλόχερα κάθε λογής αυταπάτες και καπηλεύτηκε τους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος για να αναρριχηθεί στην εξουσία, κάνει τώρα φύλο και φτερό όλες τις δήθεν φιλολαϊκές διακηρύξεις του και επιβάλλει το τρίτο και πιο βάρβαρο μνημόνιο των τελευταίων χρόνων. Συστρατεύτηκε πια ανοιχτά με ολόκληρο το αντιδραστικό μνημονιακό μπλοκ (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι) και από κοινού ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, ισοπεδώνοντας όσες κατακτήσεις έχουν απομείνει από τη λαίλαπα των δύο πρώτων μνημονίων. Μετά τα εκατοντάδες προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν με εξευτελιστικές "κατεπείγουσες" διαδικασίες στη διάρκεια του χρόνου αυτού, νέα σκληρότατα πλήγματα κατά του λαού μεθοδεύονται. Πάνω στα εξαθλιωμένα, λεηλατημένα, λαϊκά στρώματα εξαπολύεται άγρια φοροεπιδρομή, οι συντάξεις μειώνονται, οι μισθοί πείνας και οι "ευέλικτες σχέσεις" εργασίας γενικεύονται, η ανεργία θερίζει, οι πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας και οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών κλιμακώνονται και το πρωτοφανές -από συστάσεως του ελληνικού κράτους- γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για 99(!) ολόκληρα χρόνια, επιταχύνεται. 

Απέναντι στην επίθεση κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης υπάρχει μόνο μια διέξοδο και λύση για τους εργαζόμενους: Αγώνας μαζικός, ταξικός, γενικευμένος. Αγώνας με κριτήριο και αιτήματα τις πραγματικές ανάγκες, με αποφασιστικότητα, διάρκεια και περιεχόμενο που να εξασφαλίζει την αγωνιστική ενότητα της βάσης των εργαζομένων, θα ενοποιεί και θα συντονίζει την πάλη τους, θα στηρίζεται στις μαζικές διαδικασίες και τη δημοκρατία τους, θα αποφασίζεται και θα είναι στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων. Αγώνας ενάντια σε κάθε νόμο και μέτρο, με συνολικό περιεχόμενο ανατροπής και ρήξης με τον μονόδρομο της ΕΕ και των μνημονίων, με τα συμφέροντα και την εξουσία των ολιγαρχών. 

Παλεύουμε για ένα σύλλογο που δε θα κάνει τεμενάδες στη διοίκηση και την κυβέρνηση, δε θα είναι το μακρύ χέρι του κράτους.

Θα προασπίζει αταλάντευτα και μαχητικά τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, του λαού, της δημόσιας εκπαίδευσης, που θα οργανώνει, θα συντονίζει, θα πρωτοστατεί!

Δεν έχουμε ανάγκη από το συνδικαλισμό που εμφανίζεται κάθε εκλογές ως «πονηρός πολιτευτής» για να καταγραφεί σε ψήφους αλλά αμέσως μετά εξαφανίζεται από κάθε συλλογική διαδικασία του σωματείου, από κάθε μάχη που απαιτεί σύγκρουση με την εξουσία και τη διοίκηση! 

Έχουμε ανάγκη από σύλλογο που θα λειτουργεί με αμεσοδημοκρατικό τρόπο, με επιτροπές αγώνα και Γ.Σ. Σύλλογο που θα παλεύει ενάντια στα μνημόνια, την ΕΕ και το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και την κυβέρνηση και κάθε διαχειριστή της ίδιας πολιτικής. 

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΔΣ ΚΑΙ ΕΕ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου