Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Δίκη Βαϊνά-Χρόνη: Δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι κατήγοροι και οι μάρτυρες κατηγορίας!

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.
www.paremvasis.gr                                                                                                                                  18-11-2015                                                                  
Χθες, 17 Νοέμβρη!!!! ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί  δίκη των συναδέλφων Παντελή Βαϊνά και Γιώργου Χρόνη ύστερα από μήνυση   των τότε υποψηφίων διευθυντών Δάντσικα και  Ατταλιώτου.
Ένα σήριαλ διώξεων και δικών που κρατάει από το 2011 με ευθύνη τριών ανθρώπων, των δύο μηνυτών που αναφέρουμε παραπάνω και του Αλεξανδράτου, πρώην διευθυντή εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και πολιτευτή της ΝΔ, ο οποίος έχει μηνύσει για τον ίδιο λόγο το συνάδελφο Βαϊνά Παντελή.
Ως λόγος για τις μηνύσεις των υποψήφιων διευθυντών αναφέρεται η "παράβαση καθήκοντος"  και αυτό γιατί βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς.
Υπενθυμίζουμε εδώ ότι οι αιρετοί είχαν όλο το δικαίωμα να βαθμολογήσουν όπως αυτοί έκριναν και τους τιμά που στην βαθμολόγησή τους πήραν υπόψη τους τις καταγγελίες που είχαν εις βάρος τους οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι για  αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από Συλλόγους Α/θμιας Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας και ΕΛΜΕ.

Στη χθεσινή δίκη, δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, ούτε οι μηνυτές ούτε οι μάρτυρες κατηγορίας (ένας εκ των οποίων ήταν και ο Αλεξανδράτος) αλλά ούτε και ο συνήγορός τους για να στηρίξουν τις ανυπόστατες κατηγορίες τους!
Αυτό από μόνο του δείχνει και το πώς αντιμετωπίζουν το ζήτημα οι μηνυτές αλλά και την πρόθεση τους να σέρνουν την υπόθεση χρόνια για να είναι σε καθεστώς ομηρίας οι συνδικαλιστές Π. Βαϊνάς και Γ. Χρόνης.
Το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή των κατηγόρων και των μαρτύρων, επέβαλε την ποινή των 120 ευρώ για τον κάθε απόντα και ανέβαλε τη δίκη για τις 16 Ιουνίου, αν και οι συνάδελφοι Π. Βαϊνάς και Γ. Χρόνης ζήτησαν να γίνει κανονικά η διαδικασία μια και έτσι έπρεπε να γίνει.
Το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που εκφράστηκε με ψηφίσματα από δεκάδες σωματεία, η μαζική παρουσία συναδέλφων στα δικαστήρια και η ομόφωνη αθωωτική απόφαση του πειθαρχικού ήταν μια πρώτη απάντηση στους μηνυτές και στις ανυπόστατες και αβάσιμες κατηγορίες τους.
Τους καλούμε να σταματήσουν να σέρνουν τους συναδέλφους στα δικαστήρια μόνο και μόνο επειδή υλοποίησαν συλλογικές αποφάσεις.
Να σταματήσουν να διασύρονται και οι ίδιοι ακολουθώντας συμπεριφορές τις οποίες ο κλάδος έχει καταδικάσει τελεσίδικα  και που θυμίζουν άλλες εποχές!
Πρέπει επίσης να τονίσουμε πως με βάση το κατηγορητήριο δεν δικάζονται μόνο οι συνάδελφοι αλλά και για πρώτη φορά μια ολόκληρη παράταξη, οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ.!!!!
Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΗΣ
ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΟΛΟΙ ΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ  ΣΤΙΣ 11πμ  ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΒΑΙΝΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΞΑΝΑ (μήνυση Αλεξανδράτου)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου