Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Γενικευμένη πολιτική σύγκρουση τώρα για να πέσει η κυβέρνηση, να ανατραπεί η πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου!


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»
           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.


“Μετά τη συμφωνία στο Eurogroup για δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ερρίφθη ο κύβος για τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας”
(από τον ηλεκτρονικό τύπο)


 Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (εκλογή προέδρου με οποιεσδήποτε “καλπονοθευτικές” διαδικασίες ή άμεση προσφυγή στις κάλπες) αυτό που φαίνεται να απασχολεί κυρίως το κεφάλαιο είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Πριν λοιπόν ή κατά τη διάρκεια των διαδικασιών της προεδρικής εκλογής, κυβέρνηση και Ε.Ε. ετοιμάζονται να περάσουν μια νέα δέσμη μέτρων, νέο μνημόνιο στην ουσία, που ξεθεμελιώνουν τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την επιβίωση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Το νέο μισθολόγιο που θα σημάνει νέες δραματικές περικοπές τους μισθούς και θα κατοχυρώνει τη σύνδεση τους με την αξιολόγηση. Τον νέο αντιασφαλιστικό νόμο που θα μειώσει τις συντάξεις, θα αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης, θα οδηγήσει στη διάλυση της επικουρικής ασφάλισης αλλά και του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Την απελευθέρωση των εργοδοτικών δικαιωμάτων για απολύσεις, για ατομικά μισθολόγια και κανιβαλισμό στους εργασιακούς χώρους. Τον νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο που στοχεύει να διαλύσει τα πρωτοβάθμια σωματεία και να εμποδίσει τα συνδικάτα να διεκδικούν την προώθηση των συμφερόντων των εργαζομένων.
Ο λαός, η εργαζόμενη πλειοψηφία τώρα πρέπει να εκφράσουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη θέλησή μας όχι μόνο να πέσει αυτή η λαομίσητη κυβέρνηση αλλά να δοθεί οριστικό τέλος σ’ αυτή την καταστροφική για το λαό πολιτική. Καμιά αυταπάτη και εκλογική αναμονή. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να γίνουν άμεσα συνελεύσεις σε όλα τα σωματεία για να οργανωθεί ο γενικός ξεσηκωμός. Με καταλήψεις, διαδηλώσεις, απεργίες να εμποδίσουμε κυβέρνηση και Ε.Ε. να περάσουν τα νέα μέτρα. Σωματεία κι ομοσπονδίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να συντονίσουμε τη δράση μας και να δώσουμε τη μάχη της ανατροπής αυτών των πολιτικών.


Τούτη την ώρα το εργατικό κίνημα πρέπει να γίνει ο ρυθμιστής των εξελίξεων. Να εισβάλλει πιο μαζικά και αποφασιστικά ο λαός και η νεολαία στο προσκήνιο. Η ιστορία θα γραφτεί από τον λαϊκό ξεσηκωμό, από τις μαζικές ενωτικές και συντονισμένες κινητοποιήσεις του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος με στόχο την αποτυχία της προεδρικής εκλογής, την ήττα και ανατροπή της πολιτικής του μαύρου μετώπου, την πτώση της αντιδραστικής συγκυβέρνησης. Για να σπάσει η φυλακή των μνημονίων -παλιών και νέων-, του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ, της άγριας εκμετάλλευσης και του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Για να δικαιωθεί ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού και να ικανοποιηθεί το αίτημα του...


Προτείνουμε την κήρυξη γενικής πολιτικής απεργίας στις 16 και 17 του Δεκέμβρη, με συνελεύσεις για συνέχιση, με διαδηλώσεις και καταλήψεις ειδικά τις ημέρες ψήφισης προέδρου, ώστε να βαθύνει το αδιέξοδο της σημερινής κυβέρνησης, να αδυνατεί να πάρει νέα μέτρα, να αδυνατεί να εξασφαλίσει την ψήφιση προέδρου. Για να ηττηθεί με βάση τις διεκδικήσεις του κινήματος των εργαζομένων η πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ, του κεφαλαίου. Για να μπουν στην προμετωπίδα του αγώνα οι ανάγκες και τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Με ένα πλαίσιο διεκδίκησης, που θα βάλει τα εργατικά και λαϊκά αιτήματα στο προσκήνιο της πολιτικής, θα ενοποιεί εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και άνεργους, συνολικά τον λαό και την νεολαία, που θα διεκδικεί το χαμένο πλούτο, τον απεγκλωβισμό από την θηλιά του χρέους, απαιτώντας τη διαγραφή του και επιβάλλοντας την παύση πληρωμής του. Που θα απαιτεί την ανατροπή του δημοσιονομικού συμφώνου σταθερότητας που επιβάλει η Ε.Ε. και την ακύρωση των δανειακών συμβάσεων, των μνημονίων και των συνοδευτικών νόμων, την σύγκρουση και ρήξη με την Ε.Ε και το ευρώ, την κοινωνικοποίηση των τραπεζών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, την αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Για να σταματήσουμε, στο χώρο της εκπαίδευσης, την αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση, για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για την παιδεία των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.
Γενικός ξεσηκωμός, ανυποχώρητος αγώνας ΤΩΡΑ

για Ψωμί – Δουλειά – Παιδεία – Ελευθερία,

για να ανατραπεί η συγκυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ,

για να ανατραπεί η πολιτική της βαρβαρότητας και κάθε διαχειριστής αυτής της πολιτικής,

για να έρθουν στο προσκήνιο τα δικαιώματα μας!

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου