Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Το «Νέο Λύκειο» που σχεδιάζουν για μας θα μείνει στα χαρτιά!!!


Ένα μαύρο μέλλον πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας. Ένα μέλλον που θα μας χαρακτηρίζει σαν θύματα της ανεργίας , της φτώχειας , της μετανάστευσης.
Η κυβέρνηση αφού τσάκισε κάθε κοινωνικό αγαθό , αφού έστειλε στην φτώχεια , την ανέχεια και την ανεργία , τους γονείς μας , τώρα απλώνει ξανά το βρώμικο χέρι της και στην εκπαίδευση.


Θέλουν να διαμορφώσουν ένα λύκειο με ταξικούς φραγμούς σπρώχνοντας τους μαθητές στην παραπαιδεία . Όποιος δεν έχει λεφτά για φροντιστήρια αποκλείεται από την τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ οι μαθητές των επαγγελματικών λυκείων μετατρέπονται σε θύματα εκμετάλλευσης των επιχειρηματιών.
• Με το νέο Λύκειο και την τράπεζα θεμάτων απολυτοποιούνται οι εξετάσεις
• Οι εξετάσεις αυτές είναι ψυχοφθόρες και εξοντωτικές για τους μαθητές.
• Ευνοείται η παραπαιδεία επιβαρύνοντας τους γονείς, που ήδη βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, με περισσότερα έξοδα.
• Η παιδεία δεν είναι ποιοτική γιατί βασική μέθοδος είναι η αποστήθιση. Ο μαθητής δεν μαθαίνει να σκέφτεται και να κρίνει..
• Σκοπός της παιδείας που σχεδιάζουν δεν είναι η δημιουργία καλλιεργημένων ατόμων αλλά αντίθετα αμόρφωτων πολιτών που θα υποτάσσονται εύκολα στα αφεντικά και στο σύστημα.
Εμείς οι μαθητές , τα παιδιά σας , δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει αυτός ο σχεδιασμός τους. Μέσα από μαζικούς αγώνες θα τον ανατρέψουμε . Δεν θα τους αφήσουμε σε καμιά περίπτωση να μας υποτάξουν και θα παλέψουμε για δημόσια ,δωρεάν και ποιοτική παιδεία.
Και σας θέλουμε πλάι μας.
Καλούμε όλα τα υπό κατάληψη σχολεία της περιοχής σε συντονισμό του αγώνα.
Καλούμε όλους εσάς να σταθείτε δίπλα μας .
Δεν πρέπει να αφήσουμε να πεταχτεί στα σκουπίδια μια ακόμα γενιά.
Αντιστεκόμαστε στο «νέο λύκειο».
Απαιτούμαι να πάρει πίσω το υπουργείο αυτό το τερατούργημα.
Δεν είμαστε η γενιά της υποταγής …..είμαστε η γενιά της ανατροπής!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου