Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ο υποκινούμενος από την τρόικα και μόνιμα υπουργός Λοβέρδος στα βήματα ολοκληρωτικών καθεστώτων...

Τελικά ποιος υποκινεί τις μαθητικές καταλήψεις;

Σε μία γελοία όσο και κατάπτυστη κίνηση προχώρησε ο υπουργός «Παιδείας», Ανδρέας Λοβέρδος.
Πανικόβλητος μπροστά στην έκρηξη της μαθητικής οργής, ζήτησε την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για να «αποσαφηνιστεί» η «ταυτότητα» της σελίδας που καλεί σε καταλήψεις μέσω Facebook.

Όπως ανέφερε ο ίδιος: «Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου επικοινώνησα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και με τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη και τους είπα ότι αν είναι μαθητική η σελίδα στο facebook έχει καλώς, είναι η χρησιμοποίηση της τεχνολογίας από μαθητές. Αν, όμως, είναι ένας άνθρωπος μίας άλλης ηλικίας που θέλει να καθορίσει την λειτουργία των σχολείων τότε υπάρχει πρόβλημα. Ζήτησα το σχετικό έλεγχο. Αυτό έγινε προς τον κ. Σφακιανάκη χθες το βράδυ και μετά την συζήτηση που είχαμε, σήμερα το πρωί προς την κα Κοτζαμάνη».
Ξεκινάει λοιπόν το διαδικτυακό κυνήγι φαντασμάτων. Ιδιοκτήτες internet café, wifi spots και οικιακές συνδέσεις στο στόχαστρο του Λοβέρδου που, ως άλλος Ερντογάν, θεωρεί ότι αρκεί μία ανάρτηση στο ίντερνετ για ένα κοινωνικό ξέσπασμα.
Μάταια ψάχνει όμως τον υποκινητή των μαθητικών καταλήψεων και κινητοποιήσεων, γιατί δεν βρίσκεται ούτε σε σπίτι ούτε σε σχολείο, αλλά πίσω από το υπουργικό γραφείο στη Νερατζιώτισσα, με φόντο τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Λοβέρδος, ο Σαμαράς, η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και όλος ο συρφετός που, συνεπικουρούμενος από την ΕΕ, εφαρμόζει πιστά την πιο βάρβαρη πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, είναι οι υποκινητές των μαθητικών καταλήψεων.
Τι περίμεναν δηλαδή; Ότι παιδιά από 15 μέχρι 18 ετών θα έβλεπαν τη ζωή να περνά μπροστά απ’ τα μάτια τους, να βλέπουν όχι το Πανεπιστήμιο, αλλά το ίδιο το απολυτήριο γενικού Λυκείου να γίνεται άπιαστο όνειρο και να μην αντιδρούν;
Να βλέπουν ότι τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών προορίζονται να γίνουν φτηνό κρέας στις μηχανές της εκμετάλλευσης, από «μαθητεία» σε «βάουτσερ» και από ΙΕΚ σε πρακτικές μια ζωή, και να μην αντιδρούν;
Να βλέπουν την κυβερνητική επίδειξη αυταρχισμού απέναντι στους συμμαθητές τους, και να μην μιλούν;
Ας το πάρει χαμπάρι ο Λοβέρδος και ο κάθε Λοβέρδος. Η νεολαία δεν δέχεται να γίνει καύσιμη ύλη για να πάρει μπρος η ανάπτυξή τους. Μετά την «κρίση», δεν θα περάσει και η «ανάκαμψη» από πάνω μας.
Ας ψάξει όσο θέλει στο ίντερνετ, την απάντηση θα την πάρει στους δρόμους.
Γ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου