Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Λοβέρδος και εθελοντές!


 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

http://aakaristotelis.blogspot.gr/                                                  7 Νοέμβρη 2014
              

Εθελόδουλοι κωπηλάτες στη γαλέρα του captain-Loverdo;

Ο υπουργός Παιδείας φαίνεται πως συγχέει την εκπαίδευση με τις προσφιλείς του «Mη Kυβερνητικές» Oργανώσεις για την …προστασία της αρκούδας του Ζαλόγγου ή της χελώναςcareta-careta. Ή μάλλον θέλει να εισάγει και στη δημόσια εκπαίδευση εργασιακές σχέσεις γαλέρας σαν αυτές των διάφορων ιδιωτικών εταιριών που ξεσάλωσαν στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, όπως γνωστή αεροπορική εταιρία ή η αλυσίδα των café, που απαιτούν από τους εργαζόμενους να εργαστούν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δωρεάν με την ελπίδα κάποτε να τους προσλάβουν («έναντι πινακίου φακής», φυσικά).


Ο Α. Λοβέρδος που “με τέσσερα χέρια” ψήφισε μνημόνια, μεσοπρόθεσμα και δανειακές συμβάσεις…
Που ως μέλος των μνημονιακών κυβερνήσεων όχι μόνο στήριξε αλλά και προώθησε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο όλους τους νόμους που καταργούν τη μόνιμη και σταθερή εργασία…
Που ως υπουργός Υγείας (και αφού διαπόμπευσε στα αδηφάγα Μ.Μ.Ε. τις οροθετικές γυναίκες, συμβάλλοντας και μ’ αυτό τον τρόπο στην ενίσχυση του νεοναζιστικού μορφώματος της Χ.Α.), με σλόγκαν του το «είμαι υπουργός υγείας και όχι νοσοκομείων» συνέβαλλε τα μέγιστα στο κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων και (μαζί με τους άξιους, όπως δηλώνει, συνεχιστές του έργου, Άδωνι και Βορίδη) στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας…
Που ως υπουργός Παιδείας πια, πέντε μήνες τώρα “κλαίγεται” από κανάλι σε κανάλι (πάντα αγαπημένος άλλωστε των καθεστωτικών Μ.Μ.Ε.) ότι δεν έχει μόνιμους εκπαιδευτικούς για να καλύψει τις ανάγκες των Δημόσιων Σχολείων, γεμίζει την κοινωνία ψέματα περί μόνιμων διορισμών και ανάγκης διενέργειας διαγωνισμού ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών για να προσλάβει τους εκπαιδευτικούς που έχει ανάγκη η εκπαίδευση ώστε να μπορούν να δουλέψουν τα σχολεία…

…κι ύστερα ήρθαν οι “εθελοντές” εκπαιδευτικοί!

Ο Α. Λοβέρδος, πιστός εξυπηρετητής και εφαρμοστής των μνημονιακών αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-κεφαλαίου, ήρθε ο καιρός να πει και μια αλήθεια για να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο και στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό σχεδιάζει να προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου της “εθελοντικής εργασίας” των αδιόριστων εκπαιδευτικών: Δουλειά χωρίς μισθό και μόνο αντάλλαγμα μόρια προϋπηρεσίας για μια πιθανή πρόσληψή τους …κάποτε!
Αυτοί που με τα νομοθετήματά τους το καλοκαίρι δεν τόλμησαν ούτε καν να αναγνωρίσουν ολόκληρη την πραγματική προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών, τώρα τάζουν και σ’ άλλους το ίδιο “δώρο”. Αυτοί που απειλούν μια ολόκληρη κοινωνία ότι, αν ανατραπούν οι πολιτικές τους, θα βγούμε από το ευρώ και «θα μπούμε στην κόλαση της δραχμής», τώρα σχεδιάζουν να πληρώνουν τους εργαζόμενους με …μόρια !

Μετά, μ’ άλλα λόγια, την προώθηση των μέτρων για το «κοινωνικό σχολείο»  (το σχολείο της ημιμάθειας δηλ. και της εμπλοκής ιδιωτών, μέσω της εκπόνησης προγραμμάτων, που μετατρέπουν τα σχολεία σε πεδία αγοραίων συμφερόντων, εξοικονομώντας παράλληλα θέσεις εκπαιδευτικών), και την ίδια μέρα που ανακοινώνει το χρονοδιάγραμμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ο Λοβέρδος δίνει ένα ακόμη χτύπημα στη σταθερή και μόνιμη εργασία και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, συμπληρώνοντας έτσι το παζλ των καταιγιστικού χαρακτήρα αντεργατικών ρυθμίσεων των κυβερνήσεων που στήριξε και στηρίζει. Αυτή τη στιγμή άλλωστε το 1/5 των εργαζόμενων στο χώρο της Δημόσιας Εκπ/σης εργάζεται με ελαστικές–επισφαλείς σχέσεις εργασίας (αναπληρωτές Γ.Κ.Π. – αναπληρωτές Π.Δ.Ε. – αναπληρωτές ΕΣΠΑ – ωρομίσθιοι – εργαζόμενοι μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ).

Η Δημόσια Εκπαίδευση χρειάζεται αυτή τη στιγμή χιλιάδες διορισμούς εκπαιδευτικών,  με σταθερές εργασιακές σχέσεις και πλήρη εργασιακά δικαιώματα, κατάργηση των ελαστικών–επισφαλών μορφών εργασίας και μονιμοποίηση των αναπληρωτών με βάση το έτος λήψης του πτυχίου τους και την προϋπηρεσία τους, για να μπορέσουν τα δημόσια σχολεία να δουλέψουν παρέχοντας στα παιδιά μόρφωση με βάση τις ανάγκες και τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Στις “νέες” επιλογές του ο υπουργός Παιδείας θα μας βρει όλους, διορισμένους κι αδιόριστους εκπαιδευτικούς, απέναντι του.  Τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό τα δημιούργησαν οι μνημονιακές αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων-Ε.Ε.-ΔΝΤ που και ο ίδιος στήριξε, υπηρέτησε και υπηρετεί και μόνο η ανατροπή αυτών των πολιτικών θα δώσει απάντηση στο πρόβλημα. «Λεφτά για την παιδεία και όχι για τους τραπεζίτες», όπως γράφουν τα πανό των μαθητικών καταλήψεων, είναι το ζητούμενο κι αγώνας πανκοινωνικός για τη διαγραφή του χρέους και την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
Νέοι αγώνες για
Ψωμί – δουλειά – παιδεία – ελευθερία!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου