Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Να απαιτήσουμε αυξήσεις ΤΩΡΑ και μέτρα ενάντια στην ακρίβεια!

 

Το 1,6 ευρώ αύξηση την ημέρα -στον ιδιωτικό τομέα γιατί στον δημόσιο οι αυξήσεις είναι μηδενικές-, ούτε ελάχιστες από τις επιπλέον ανάγκες που έχει δημιουργήσει το τσουνάμι ανατιμήσεων σε ενέργεια και τρόφιμα, δεν μπορεί να καλύψει για την εργατική οικογένεια, ενώ ποσοστιαία η αύξηση που εξαγγέλθηκε είναι πιο κάτω και από τον πληθωρισμό που «τρέχει» με 9%. Τα 713 ευρώ το μήνα είναι δε, πολύ μακριά και από τον μισθό προ μνημονίων, την ίδια δε στιγμή που η χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος σημειώνει νέα ρεκόρ και το ενεργειακό σοκ θα ενταθεί περαιτέρω με πιο ακριβούς λογαριασμούς ρεύματος.
Κυνικά ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του προάσπισε τα ιερά και όσια του αστικού συστήματος, τονίζοντας ότι «κάθε αύξηση δεν πρέπει να επιβαρύνει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων», γι’ αυτό και το ύψος της αύξησης έχει… εγκριθεί από τον ΣΕΒ και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Όσο για τους μισθούς των άλλων εργαζομένων, που αμείβονται παραπάνω από την εθνική σύμβαση, ο Κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε απλώς να κάνει έκκληση στους εργοδότες να δώσουν κάτι παραπάνω…

Η απαίτηση για αυξήσεις τώρα, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και τα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια είναι όρος επιβίωσης και οφείλουμε να τα κάνουμε διεκδικήσεις κι αγώνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου