Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Παρεμβάσεις Π.Ε.: Καλωσόρισμα νεοδιορισμένων με καψόνια από ΥΠΑΙΘ αλλά και υπόσχεση αγώνα!

Χαιρετίζουμε και καλωσορίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους/ισσες που αφήνουν πίσω την αμηχανία, την ανασφάλεια και τις αγωνίες πάνω από 10 χρόνων και εισέρχονται αυτές τις μέρες στη νέα σχολική χρονιά με μόνιμη πλέον σχέση εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά που αποτελεί καρπό του εκπαιδευτικού κινήματος και της πολιτικής πίεσης που ξεδίπλωσε όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στον πυρήνα της ελαστικής εργασίας και την αναπλήρωση. Αριθμός διορισμών που είναι τραγικά ελάχιστοι σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων μας, με τους αριθμούς να μιλούν από μόνοι τους όταν φαίνεται ότι ο αριθμός των αναπληρωτών θα αγγίξει πάλι το 40.000 παρά τους 11.700 διορισμούς!

Το Υπουργείο και η Κεραμέως συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον εκπαιδευτικό κόσμο

Η διαδικασία ανάληψης υπηρεσίας και ορκωμοσίας που έχει οριστεί από το ΥΠΑΙΘ μόνο συγκροτημένο σχεδιασμό με βάση τις ανάγκες δεν θυμίζει, αφού οι εκπαιδευτικοί καλούνται να διακτινιστούν άμεσα, από το ένα σημείο της Ελλάδας στο άλλο. Συνεχίζει να αδιαφορεί για τη δυσβάστακτη οικονομικά μετακίνηση και διαμονή ως την οριστική τοποθέτηση των συναδέλφων/ισσών, σε καταλύματα στους τόπους προορισμού εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Παρόλες τις εγγυήσεις για ηλεκτρονικές διαδικασίες και εύκολη ανάληψη υπηρεσίας, το Υπουργείο εμμένει στη δια ζώσης διαδικασία δίνοντας μετά από πιέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος 6ήμερη παράταση ως τις 23 Αυγούστου. Την ίδια στιγμή δρομολογεί τηλεκπαίδευση για μια σειρά σχολείων! Μάλιστα δίνει το δικαίωμα στις κατά τόπους Διευθύνσεις να ορίζουν μονομερώς λόγω πανδημίας και συνωστισμού, χωρίς απόφαση του κάθε εκπαιδευτικού, τη σειρά προσέλευσης για ανάληψη υπηρεσίας, με ομαδοποιήσεις και ονομαστικές λίστες, χωρίς καμία εγγύηση για την ημερομηνία έναρξης μισθοδοσίας που οφείλει να είναι κοινή για όλους/ες και συγκεκριμένα από την πρώτη ημέρα δημοσιοποίησης του ΦΕΚ.

Σε αυτή την κατεύθυνση ως Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις καταθέσαμε πρόταση στο ΔΣ της ΔΟΕ να τοποθετηθεί ανάλογα και καλούμε αντίστοιχα όλους και όλες να απαιτήσουμε τα δίκαια αιτήματα να επιβληθούν σε κάθε Διεύθυνση ώστε:
  • Άμεσα το ΥΠΑΙΘ να δώσει τη δυνατότητα ανάληψης υπηρεσίας και κατάθεσης δικαιολογητικών στις Διευθύνσεις με ηλεκτρονικό τρόπο.
  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες με ηλεκτρονικό τρόπο, ώστε να διασφαλιστεί η μισθοδοσία των συναδέλφων/ισσων και να τρέξει από την πρώτη ημέρα δημοσίευσης του ΦΕΚ.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί κουβαλάμε πολλά χρόνια αναπλήρωσης στις πλάτες μας δίνοντας περήφανα έναν συνεχή και διαρκή αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλεία! Δεν θα δεχθούμε αδιαμαρτύρητα το «τιμωρητικό» χρονοδιάγραμμα που θέλει να επιβάλλει το Υπουργείο. Τη στιγμή μάλιστα που οι διοικητικοί υπάλληλοι, στις ήδη υποστελεχωμένες Διευθύνσεις, καλούνται να ανακαλέσουν τις νόμιμες άδειες και αναγκάζονται να μπουν σε αγώνα δρόμου νυχθημερόν για να τρέξει η διαδικασία, ενώ ο συνωστισμός και η αδυναμία εξυπηρέτησης με υγειονομικούς όρους θεωρούνται δεδομένα.

Αποτελεί δικαίωμα η βελτίωση των συνθηκών εργασίας που θα απαντά στις ανάγκες βελτίωσης συνολικά των ζωών μας, των μαθητών μας και στην υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου. Με τη συμμετοχή από την πρώτη κιόλας μέρα στις μάχες μέσα από τα σωματεία, τις συνελεύσεις, τις επιτροπές αγώνα και τον συντονισμό τους, να αποτελεί συνειδητή επιτακτική επιλογή.

Σε αυτή τη μάχη σας καλούμε να συστρατευτείτε αταλάντευτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου