Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

ΝΤΡΟΠΗ! Να ξεσηκωθούν κι οι πέτρες! Το ΥΠΑΙΘ ζητά με προφορική οδηγία από τις διευθύνσεις να στείλουν ψεύτικα στοιχεία κενών στην παράλληλη στήριξη, βάζοντας πλαφόν δύο (2) κενών ανά σχολική μονάδα Στην Α’ Αθήνας τσεκουρώνουν 90 σχολεία, περισσότερα από 180 τμήματα και πάνω από 210 παιδιά!

Απαιτούμε από τον διευθυντή εκπαίδευσης της Α’ Αθήνας να μην ακολουθήσει την προφορική οδηγία, να στείλει και να δημοσιοποιήσει όλα τα κενά

Πλήρη διαφάνεια, κάλυψη όλων των αιτημάτων με μία/έναν εκπ/κό για κάθε μαθητή/τρια

Μέχρι πριν λίγες μέρες κυκλοφορούσε ως φήμη, τώρα μετατράπηκε σε προφορική οδηγία του ΥΠΑΙΘ προς τις διευθύνσεις οι οποίες καλούνται να δηλώσουν τα κενά σε παράλληλες στηρίξεις, ΕΒΠ και σχολικές/ούς νοσηλεύτριες/ές, με πλαφόν μέχρι δύο (2) ανά σχολική μονάδα! Η ανάλγητη και αντικοινωνική κυβερνητική πολιτική στερεί από τα παιδιά με αναπηρίες την πλήρη παράλληλη στήριξη, εκθέτοντας ειδικά αυτό το μαθητικό πληθυσμό σε πρόσθετους κινδύνους.

Δριμύτατη επίθεση στα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες!

Το ΥΠΑΙΘ και η Κεραμέως πρωταθλήτρια σε κυνισμό απαιτεί να μην δηλώσουν καν τα κενά οι διευθύνσεις! Στην ουσία τους ζητά να πουν ψέματα και να εξαφανίσουν από ολόκληρη τη χώρα χιλιάδες εγκρίσεις των ΚΕΣΥ, χιλιάδες παιδιά με αυτισμό, σύνδρομα Down, Williams, νοητική στέρηση, κινητικές αναπηρίες κ.λπ., να οδηγήσουν στην απόγνωση χιλιάδες οικογένειες, εκπαιδευτικούς, σχολεία! Ή μήπως και σε αυτόν τον τομέα κάνουν δωράκια πελάτες στις ιδιωτικές δομές ειδικής αγωγής;

Μόνο στην Α’ Αθήνας το ΥΠΑΙΘ ζητά να εξαφανίσουν πάνω από 200 κενά



Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην Α’ Αθήνας θα εξαφανιστούν από τα κενά περισσότερα από 180 τμήματα που έχουν παιδιά με έγκριση παράλληλης στήριξης και περισσότερα από 210 παιδιά. Συγκεκριμένα με βάση τα περσινά στοιχεία της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας (παρατίθενται παρακάτω οι αντίστοιχοι περσινοί πίνακες κενών), υπάρχουν 89 σχολεία που έχουν σε περισσότερα των δύο τμημάτων παιδιά με έγκριση παράλληλης στήριξης. Το ΥΠΑΙΘ ζητά να μην καταγραφούν όλα τα κενά παράλληλης παρά μόνο μέχρι δυο κενά ανά σχολείο. Κι έτσι να κάνει τις προσλήψεις!

Στοιχεία κενών παράλληλης στήριξης 2020-21 στην Α’ Διεύθυνση

 


Κενά παράλληλης στήριξης  για Δημοτικά (Εγκριμένες)

Σχολεία

με ένα κενό  (1)

σε παράλληλη

Σχολεία

με δυο (2) κενά

σε παράλληλες

Σχολεία με τρεις και πάνω

(3-4-5-6-7)

σε παράλληλες

περισσότερες από 500

36 (σύνολο τμημάτων 36)

48 (σύνολο τμημάτων 96)

89 (σύνολο τμημάτων 350)

 



Ποια είναι η διαφορά με τις προηγούμενες χρονιές;

Και τις προηγούμενες χρονιές επί κυβερνήσεων ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ, οι προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη ήταν πολύ λιγότερες των κενών με αποτέλεσμα η διεύθυνση να στερεί από τους μαθητές με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες την υποστήριξη που έχουν ανάγκη, μοιράζοντας τους εκπαιδευτικούς σε δυο τρία και τέσσερα παιδιά (καθώς δεν είναι γνωστό πόσα παιδιά υπάρχουν στο κάθε τμήμα του νηπιαγωγείου/δημοτικού).

Φέτος όμως η προφορική οδηγία το τερματίζει! Φέτος το ΥΠΑΙΘ απαιτεί να ΜΗ δηλωθούν όλα τα κενά παραβιάζοντας ολόκληρη τη νομοθεσία και φυσικά την επιστήμη και τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα! Αν εφαρμοστεί σημαίνει ότι το σχολείο που έχει 3, 4, 5, 6, 7 τμήματα με παιδιά με αναπηρίες θα έχει μέχρι δυο εκπαιδευτικούς παράλληλης να μοιράζονται στα τμήματα και στα παιδιά αυτά!!!

Καταγγέλλουμε το ΥΠΑΙΘ για απόκρυψη των πραγματικών κενών, για υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και παραβίαση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών σε νηπ/γεία και δημοτικά σχολεία με στέρηση της πλήρους παράλληλης στήριξης που έχουν εγκριθεί από τα ΚΕΣΥ αλλά πλέον και για τους υγειονομικούς κινδύνους που εμπεριέχει η επιλογή αυτή. Τι επιδιώκουν; Να στείλουν τα παιδιά στο σπίτι τους; Να υποχρεώσουν τις οικογένειες να τα κρατήσουν σπίτι; Να τις υποχρεώσουν να αναζητήσουν ιδιωτικές παράλληλες; Δωράκια κάνει η Κεραμέως στα ιδιωτικά κέντρα στέλνοντας τις απεγνωσμένες οικογένειες των παιδιών με αναπηρίες ως πελάτες των ιδιωτικών κέντρων;

Ανάλγητοι κι επικίνδυνοι και για τους μαθητές και για τους εκπαιδευτικούς! Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τα διορισμένα στελέχη της στα υπηρεσιακά συμβούλια, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ έχουν προτεραιότητες τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αυτό ενισχύουν με κάθε ευκαιρία και έχουν γραμμένα στα «παλαιότερα των υποδημάτων τους» τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα ακόμα και όταν διακινδυνεύονται ζωές.

Ο δημοσιονομικός κόφτης του ΥΠΑΙΘ έπιασε δουλειά και φέτος. Τα δικαιώματα των παιδιών στην παράλληλη στήριξη συνθλίβονται πλέον εντελώς, ειδικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση και όλοι οι πολιτικοί της εκπρόσωποι, όπως οι διευθυντές εκπαίδευσης, έπρεπε να κάνουν τα μέγιστα για να εξασφαλίζουν τις κατάλληλες μορφωτικές και υγειονομικές συνθήκες. Είναι η βασική τους υποχρέωση η οποία όμως, αγνοείται πλήρως γιατί επιλέγουν να μην ενισχύσουν τη δημόσια εκπαίδευση αλλά τους κάθε λογής επιχειρηματίες! Όπως ακριβώς επέλεξαν και με το δημόσιο σύστημα υγείας!

Δεν θα επιτρέψουμε κανένα παιχνίδι στις πλάτες μαθητρ(ιω)ν και εκπαιδευτικών

Με τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων θα μπλοκάρουμε τις αντιδραστικές αποφάσεις της κυβέρνησης και των διευθύνσεων

Να προχωρήσει ΤΩΡΑ η ΔΟΕ σε καταγγελία

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· Να μην ακολουθήσει την προφορική οδηγία ο διευθυντής εκπαίδευσης της Α’ Αθήνας. Να σταλούν ΟΛΑ τα κενά

· Να αποσυρθεί η προφορική οδηγία του ΥΠΑΙΘ

· Να καλυφθούν ΟΛΑ τα κενά στις παράλληλες στηρίξεις με έναν εκπαιδευτικό για κάθε ένα/μια μαθητή/τρια

Ο αγώνας για ζωή και μόρφωση πάνω από τα κέρδη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου