Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

Διδάσκοντες Παιδαγωγικού ΑΠΘ: Ο βασανισμός του φοιτητή αμαυρώνει το ίδρυμα


«Εικόνες όπως αυτή του φοιτητή που σέρνεται στο κράσπεδο από τους άνδρες των ΜΑΤ μάς προκαλούν αποτροπιασμό, ενώ αμαυρώνουν αφάνταστα το πανεπιστήμιό μας», σημειώνουν οι διδάσκοντες του Παιδαγωγικού του ΑΠΘ για τα επεισόδια της Δευτέρας

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι διδάσκοντες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ για την εισβολή της αστυνομίας στο Ίδρυμα, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις φοιτητών, καθώς και τον βασανισμό διαδηλωτή από άνδρες της «ΔΡΑΣΗΣ».

«Η αντίληψη ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του φοιτητικού κινήματος μπορούν να αντιμετωπίζονται με δυνάμεις καταστολής και προσαγωγές μελών των φοιτητικών συλλόγων ανοίγει το δρόμο σε πολύ ζοφερές προοπτικές για την ακαδημαϊκή ζωή», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακόμα, σημειώνεται: «Εικόνες όπως αυτή του φοιτητή που σέρνεται στο κράσπεδο από τους άνδρες των ΜΑΤ μάς προκαλούν αποτροπιασμό, ενώ αμαυρώνουν αφάνταστα το πανεπιστήμιό μας».

Οι διδάσκοντες του ΠΤΔΕ του ΑΠΘ ζητούν να μην ασκηθεί καμία δίωξη εναντίον φοιτητών και φοιτητριών και να αφεθούν όλοι /όλες ελεύθεροι/ελεύθερες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοίνωση των διδασκόντων και διδασκουσών του ΠΤΔΕ ΑΠΘ για την επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθήσαμε την κατασταλτική δράση της αστυνομίας εναντίον φοιτητών και φοιτητριών του ΑΠΘ. Εικόνες όπως αυτή του φοιτητή που σέρνεται στο κράσπεδο από τους άνδρες των ΜΑΤ μάς προκαλούν αποτροπιασμό, ενώ αμαυρώνουν αφάνταστα το πανεπιστήμιό μας.

Η αντίληψη ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του φοιτητικού κινήματος μπορούν να αντιμετωπίζονται με δυνάμεις καταστολής και προσαγωγές μελών των φοιτητικών συλλόγων ανοίγει το δρόμο σε πολύ ζοφερές προοπτικές για την ακαδημαϊκή ζωή.

Οι αστυνομικές λογικές και πρακτικές όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν τα μεγάλα προβλήματα των ελληνικών ΑΕΙ, αλλά αντιθέτως τα επιδεινώνουν, προσθέτοντας και άλλα στα ήδη υπάρχοντα.

Δεδομένου ότι έγιναν προσαγωγές, ζητούμε να μην ασκηθεί καμία δίωξη εναντίον φοιτητών και φοιτητριών και να αφεθούν όλοι /όλες ελεύθεροι/ελεύθερες!

Αϊδίνης Θανάσης

Αλεξίου Βασίλης

Ανδρούτσος Πολύβιος

Γιώτη Λαμπρίνα

Γρόλλιος Γιώργος

Δεσλή Δέσποινα

Ζάχος Δημήτρης

Ζμας Αριστοτέλης

Ιωαννίδου Μάρθα

Καραγιάννη Παναγιώτα

Κογκίδου Δήμητρα

Κουγιουμουτζάκη Φωτεινή

Κωστούλη Τριανταφυλλιά

Λιάμπας Αναστάσιος

Μαλανδράκης Γιώργος

Μαρβάκης Θανάσης

Μπέτσας Γιάννης

Μπίμπου Άννα

Μπουγατζέλη Εύα

Ντρενογιάννη Ελένη

Ξεφτέρη Ελένη

Παπαδημητρίου Έφη

Παυλίδης Περικλής

Ρεπούση Μαρία

Τουρτούρας Χρήστος

πηγή: https://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου