Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ο συνδικαλισμός είναι προσφορά, όχι προνόμιο! (Σχετικά με την καταγγελία του ΠΑΜΕ στον Αριστοτέλη)

Σε καταγγελία του ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ «ο Αριστοτέλης», της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης-Παρεμβάσεις και της Ρέππα Ντίνας, προέδρου του σωματείου, προχώρησε το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γιατί αρνήθηκαν να συμβάλλουν στην αποδοχή ενός αιτήματος από την πλευρά του που είναι απόπειρα εξασφάλισης συνδικαλιστικού προνομίου!


Η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ του Αριστοτέλη, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, προσλήφθηκε στις 9/10 από το Υπουργείο Παιδείας, με βάση τη σειρά της στους πίνακες των αναπληρωτών, στη Β’ Διεύθυνση Αθήνας και τοποθετήθηκε σε σχολείο του Χαλανδρίου που ανήκει στο σύλλογο εκπαιδευτικών «ο Περικλής». Το ΠΑΜΕ όφειλε να την αντικαταστήσει, όπως ορίζει το καταστατικό του Συλλόγου, μια και η συναδέλφισσα τοποθετήθηκε σε άλλο σύλλογο. Όχι μόνο αρνήθηκε να το κάνει αλλά η ίδια με αίτησή της ζήτησε από το ΑΠΥΣΠΕ Αττικής την μετακίνησή της στην Α’ Διεύθυνση Αθήνας, με την αιτιολογία ότι είναι μέλος του ΔΣ του Αριστοτέλη, και από το ΔΣ του Αριστοτέλη ζήτησε να συνδράμει σε αυτό το αίτημα συνδικαλιστικών προνομίων, διατηρώντας τη συναδέλφισσα στο ΔΣ ενώ εργάζεται σε σχολείο άλλου συλλόγου! Ζήτησε δηλαδή να παραβιαστούν οι πίνακες των αναπληρωτών και κατά παράβαση της σειράς, η συναδέλφισσα στην ουσία να καταλάβει τη θέση κάποιου αναπληρωτή που είναι να διοριστεί στην Α’ Αθήνας



Είμαστε περήφανοι ως σωματείο και ως παράταξη που δεν αποδεχτήκαμε να συμβάλλουμε σε αυτό το αίτημα συνδικαλιστικού προνομίου που καμία απολύτως σχέση δεν έχει με τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών. Τουναντίον! Αυτή η πρόταση του ΠΑΜΕ τα παραβιάζει και προσδίδει ένα ακόμα συνδικαλιστικό προνόμιο στους εκπροσώπους, αφαιρώντας δικαιώματα από τα μέλη. Το γεγονός μάλιστα, ότι την αιτείται από το ΑΠΥΣΠΕ, καθιστά την εύνοια ακόμα μεγαλύτερη, γιατί οι τοποθετήσεις γίνονται από το Υπουργείο, στις Διευθύνσεις και όχι στα ΑΠΥΣΠΕ, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση! Εκτός αν όλα γίνουν με εξυπηρετήσεις που παραβιάζουν κάθε νομοθεσία!


Οι συνάδελφοι αναπληρωτές βλέπουν καθημερινά να παραβιάζονται τα δικαιώματά τους από το κράτος και το Υπουργείο που τους αφήνει στην ανεργία ενώ τα κενά είναι χιλιάδες και ειδικά φέτος έχει παραβιάσει δια μέσου του τρόπου των προσλήψεων και τη σειρά στην τοποθέτηση τους στις Διευθύνσεις και τα ΠΥΣΠΕ. Δε θα έρθει το συνδικάτο και το σωματείο να αυξήσει τις παραβιάσεις αυτές, προωθώντας συνδικαλιστικά προνόμια που αλλάζουν για έναν ακόμα λόγο τη σειρά στις τοποθετήσεις.


Ως Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση-Παρεμβάσεις και ως εκπαιδευτικό σωματείο υπερασπιστήκαμε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα ΟΛΩΝ των αναπληρωτών συναδέλφων γι’ αυτό και παραμένουν μέλη του συλλόγου μας για ολόκληρη τη συνδικαλιστική χρονιά και μετά την απόλυσή τους και μέχρι να προσληφθούν. Φυσικά, από τη στιγμή που προσλαμβάνονται σε σχολείο άλλου συλλόγου, ανήκουν στο νέο σύλλογο. Το σωματείο μείωσε τη συνδρομή των αναπληρωτών πλήρους ωραρίου σε 17 ευρώ, των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου σε 10 ευρώ και των ωρομισθίων σε 3 ευρώ και το πρόσθετο ποσό μέχρι τα 24 ευρώ που ζητά η ΔΟΕ, πληρώνεται από το ταμείο του συλλόγου. Το σωματείο και η ΑΑΚ πρωτοστάτησαν στη μάχη για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και σε όλες τις συγκεντρώσεις για τα ζητήματα των προσλήψεων και των δικαιωμάτων. Δε θα συμβάλλουμε τώρα, για χατίρι κανενός, να συκοφαντείται το συνδικαλιστικό κίνημα, υποστηρίζοντας αιτήματα όπως αυτό του ΠΑΜΕ, που ξεχωρίζει τα μέλη των ΔΣ και τους παρέχει προνόμια στην τοποθέτηση. Αν γίνει πραγματικότητα το αίτημα αυτό, ένας συνδικαλιστής αναπληρωτής, μέλος ΔΣ συλλόγου, θα μπορεί να τοποθετείται κάθε χρονιά στο ίδιο ΠΥΣΠΕ και στην ίδια περιοχή, παίρνοντας τη σειρά ενός άλλου που με βάση τους πίνακες, δικαιούνταν τη θέση αυτή!


Αρκετά έχει συκοφαντηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα από τα διαφόρων ειδών προνόμια που δόθηκαν για να αποσπάσουν οι κυβερνήσεις τη συνενοχή του στην πολιτική τους.


Θεωρούμε ότι η στοχοποίηση του σωματείου και των μελών των Παρεμβάσεων σε αυτό, είναι σκόπιμη και έχει στόχο να δημιουργήσει προβλήματα και να μπλοκάρει τη λειτουργία ενός σωματείου που πρωτοστατεί στους αγώνες, στο συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων και των δράσεων, είναι μαζικό, λειτουργεί με επιτροπές αγώνα και Γενικές Συνελεύσεις. Οι απόπειρες αυτές θα βρεθούν στο κενό!


Ο συνδικαλισμός είναι προσφορά! Τα σωματεία οφείλουν να είναι πραγματικοί υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου