Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε. και Π.Ε. Αγωνιστική απάντηση αδιόριστων εκπαιδευτικών στον υπουργό Παιδείας που ήρθε με μνημονιακά ευχολόγια!


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.  και Π.Ε. Αγωνιστική απάντηση αδιόριστων εκπαιδευτικών στον υπουργό Παιδείας που ήρθε με μνημονιακά ευχολόγια!

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε. 
Δήλωση των εκπροσώπων
των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ–ΚΙΝΗΣΕΩΝ–ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π.Ε. στο Δ.Σ της ΔΟΕ
Γιώργου Γαλάνη (6974750410), Mιχάλη Μιλτσακάκη (6975308409)

ΣΤΟΥΣ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Όλες και όλοι αύριο Τετάρτη 14/10 στη 1 μ.μ. στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας
(ΟΛΜΕ-ΔΟΕ)

Ο Υπουργός Παιδείας σήμερα 13/10/15 επισκέφτηκε τα γραφεία της, ΔΟΕ «εγκαινιάζοντας» τον προσχηματικό διάλογο που έχει εξαγγείλει τις προηγούμενες μέρες.

Τον υπουργό (ο οποίος παρουσιάστηκε προκλητικά στα γραφεία των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών με τη συνοδεία δεκάδων αστυνομικών με στολές ή πολιτικά) υποδέχτηκαν δεκάδες εκπαιδευτικοί, ανάμεσα τους πολλοί αδιόριστοι με σκοπό να αναδείξουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα χιλιάδες κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία ( ειδικά, ολοήμερα, κλασσικά) και την ανεργία των εκπαιδευτικών.

Τέθηκαν επίσης τα ζητήματα της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης (άμεση καταβολή της 3ης δόσης), της προσχολικής αγωγής, των ειδικοτήτων, των υποχρεωτικών μετακινήσεων, της ειδικής αγωγής και των μαζικών μόνιμων διορισμών καθώς και η ανάγκη σίτισης των μαθητών.

Παρά την πίεση που ασκήθηκε από τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν στην αίθουσα, ο κος Φίληςυπεραμύνθηκε μέχρι τέλους της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της εφαρμογής των δεσμεύσεων του 3ου μνημονίου.

Στην πραγματικότητα πήραμε μια πρώτη γεύση από το πώς εννοεί το διάλογο το υπουργείο παιδείας: τα ήδη προαποφασισμένα και ψηφισμένα μέτρα των δανειστών και του ΟΟΣΑ εμφανίζονται τάχα ως επίδικα ενός διαλόγου με στόχο τη νομιμοποίησή τους, από τους εκπαιδευτικούς και τα συλλογικά τους όργανα.

Οι εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν στην «κωλοτούμπα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο θέμα των διορισμών και την επιστροφή στο «κανονικό» των μηδενικών διορισμών των τελευταίων χρόνων.

Ο Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεσμεύτηκε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν φέτος με χιλιάδες κενά, οι μόνιμοι διορισμοί θα είναι μηδενικοί για το 2015 και αν «η οικονομία το επιτρέψει» θα γίνει προσπάθεια να υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί το…. 2016.

Έγινε καθαρό σε όλους μετά και από αυτή την δέσμευση, ότι χιλιάδες αναπληρωτές που μέχρι πέρσι δούλευαν, θα μείνουν άνεργοι τη φετινή σχολική χρονιά.
Ο κύριος Φίλης υπεραμύνθηκε της ανάγκης ύπαρξης αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και επιχείρησε να ανασκευάσει τη δήλωσή του για τη σύνδεση του εθελοντισμού με αυτήν.
«Δεσμεύτηκε» παρά το γεγονός ότι έχει ψηφίσει και υπερασπίσει το 3ο μνημόνιο και έχει αποδεχτεί ως κύριο συνομιλητή του τον ΟΟΣΑ, πως δεν θα προχωρήσει σε αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και στην αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών.
Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους. Το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να αναμετρηθεί με αυτό το καθήκον και να εκφράσει τα πραγματικά συμφέροντα του λαού, της νεολαίας και των εκπαιδευτικών.

Οι Παρεμβάσεις προτείνουν άμεση απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 15/10 και συλλαλητήριο την Παρασκευή 16/10 για το πρώτο πακέτο μέτρων που κατατέθηκε και ψηφίζεται στη Βουλή.
Παράλληλα προτείνουν την κλιμάκωση του αγώνα για την ακύρωση των μνημονίων και την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής Κεφαλαίου, Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ, ESM,μέσα από Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου, σε συντονισμό και με τους άλλους κλάδους του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.

Όλες και όλοι αύριο Τετάρτη 14/10 στη 1 μ.μ. στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) για να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και την Παρασκευή 16/10 στο Σύνταγμα στις 7μμ (ΑΔΕΔΥ) ημέρα ψήφισης του πρώτου μνημονιακού πολυνομοσχεδίου.
Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στη υλοποίηση του νέου μνημονίου αλλά και ενάντια στην ολοκλήρωση των δεσμεύσεων για τα παλιά.
Αθήνα, 13 Οκτώβρη 2015ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ.Ε.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ

Σήμερα 13/10/15 ο Υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε τα γραφεία της ΟΛΜΕ, με αθρόα προσέλευση αστυνομικών δυνάμεων, για να συζητήσει κατά δήλωσή του με το Δ.Σ. τα προβλήματα της Μέσης Εκπαίδευσης. Ουσιαστικά όμως ήρθε για να μεταφέρει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στα πλαίσια του 3ου μνημονίου, που συνάδουν απόλυτα με όλα όσα ήδη έχει δηλώσει. Στα γραφεία της Ομοσπονδίας τον περίμεναν δεκάδες εκπαιδευτικοί, αδιόριστοι και μόνιμοι, που παρουσίασαν άμεσα τα εκρηκτικά προβλήματα των σχολείων και των εκπαιδευτικών, τόνισαν την αθέτηση της δέσμευσης των τελευταίων κυβερνήσεων για μόνιμους διορισμούς, την ευθύνη τους για τη μη λειτουργία και υπολειτουργία πολλών σχολείων, ακόμη και ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς λόγω έλλειψης προσωπικού, τα πολλά προβλήματα στην ειδική αγωγή, τη μη πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού αναπληρωτών και απαίτησαν άμεσες λύσεις.

Ο Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήρθε να «συζητήσει», αφού πρώτα είχε κάνει δηλώσεις για την ήδη αποφασισμένη πολιτική που θα ακολουθήσουν, για την αξιολόγηση σε σύνδεση ακόμη και με την προσφορά των εκπαιδευτικών απέναντι στους μαθητές τους, μετατρέποντας την αλληλεγγύη σε ανταλλάξιμο είδος, προωθώντας τον εθελοντισμό αντί για μόνιμη και σταθερή εργασία, τη μείωση των μισθών και ένα μισθολόγιο πείνας, την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα και την αύξηση του ήδη αυξημένου ωραρίου, την ίδια στιγμή που με τα παραδοτέα του νέου μνημονίου οδηγούν τη Δημόσια Παιδεία σε διάλυση. Όλα τα παραπάνω υλοποιούνται μέσω της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που περιλαμβάνει τα πιο αντιδραστικά σχέδια των πιο επιθετικών μερίδων των μονοπωλιακών συμφερόντων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι συνάδελφοι απαίτησαν δεσμεύσεις για άμεσους διορισμούς, άμεση κάλυψη των κενών ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με πλήρες προσωπικό κλπ.
Ο Υπουργός, που στις προγραμματικές του δηλώσεις είχε πει ότι δε θα καλυφθούν τα κενά, απάντησε στους καθηγητές με ευχολόγια, πάντα εντός της μνημονιακής δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η συζήτηση τελικά με το Δ.Σ. δεν πραγματοποιήθηκε. Διάλογος με μνημόνια και παραδοτέα δε γίνεται. Δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να δεχτούν να συζητάνε για το πόσο και πώς θα περιοριστούν τα δικαιώματα των μαθητών για μόρφωση, των εργαζομένων για την εργασία τους, του λαού για τα δικαιώματά του.

Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ οφείλει να αναμετρηθεί με αυτό το καθήκον και να εκφράσει τα πραγματικά συμφέροντα του λαού, της νεολαίας και των εκπαιδευτικών. Οι Παρεμβάσεις προτείνουν άμεση κινητοποίηση για το πρώτο πακέτο μέτρων που κατατέθηκε και ψηφίζεται στη Βουλή την Παρασκευή και παράλληλα την κλιμάκωση του αγώνα για την ακύρωση των μνημονίων και την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής Κεφαλαίου, Κυβέρνησης ΕΕ και ΔΝΤ μέσα από Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου, σε συντονισμό και με τους άλλους κλάδους του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.

Όλες και όλοι αύριο Τετάρτη 14/10 στη 1 μμ στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) για να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και την Παρασκευή 16/10 στο Σύνταγμα στις 7μμ (ΑΔΕΔΥ) ημέρα ψήφισης του πρώτου μνημονιακού πολυνομοσχεδίου.
Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στη υλοποίηση του νέου μνημονίου αλλά και την ολοκλήρωση των δεσμεύσεων για τα παλιά.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ.
ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!
Αθήνα, 13 Οκτώβρη 2015Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου