Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ Α.Ε.Ι.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»
Π ΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 

Αγωνιστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

Τρίτη 5-11-2012
 
Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο δέχεται σήμερα ένα συντριπτικό χτύπημα, καθώς η Κυβέρνηση, ακολουθώντας τους σχεδιασμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ, βρήκε την ευκαιρία να ολοκληρώσει την από καιρό σχεδιασμένη διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Περίπου 1350 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 900 σχεδόν από το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ, καταδικάζονται σε ανασφάλεια και απόγνωση αφού πάνω από τους μισούς θα απολυθούν. Μαζί με αυτούς καταδικάζονται σε παρακμή οκτώ κορυφαία Πανεπιστήμια της χώρας. Δεν πρόκειται για «άστοχη ενέργεια» αλλά για συνειδητή επιλογή. Η οικονομική ασφυξία και το λειτουργικό αδιέξοδο λόγω των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, στο οποίο οδηγούνται τα ήδη υποστελεχωμένα Ιδρύματα, έχουν ως απώτερο στόχο την «αυτοχρηματοδότηση» της Ανώτατης Εκπαίδευσης, δηλαδή την εισαγωγή διδάκτρων στις πλάτες της δοκιμαζόμενης ελληνικής οικογένειας.  

Σήμερα, ξεδιπλώνεται ολόκληρο το σχέδιο διάλυσης,  αναδιάρθρωσης και εντονότερης πρόσδεσης της Παιδείας στα επιχειρηματικά συμφέροντα, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο και φτάνοντας στα Πανεπιστήμια.

Χαιρετίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια της χώρας που για 9η εβδομάδα συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, ενάντια στις απολύσεις και διαθεσιμότητες.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα της τα όπλα για να περάσει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της. Επιχειρεί να επιστρατεύσει τον περίφημο «κοινωνικό αυτοματισμό», για να σπάσει την απεργία, η οποία ωστόσο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Τα εκβιαστικά διλλήματα, οι απειλές, ο αυταρχισμός κυβέρνησης και  Υπουργού Παιδείας πέφτουν στο κενό. Οι προσπάθειες κατασυκοφάντησης του αγώνα, η διασπορά ψευδών ειδήσεων, οι Γκεμπελικές μέθοδοι συκοφάντησης δεν κάμπτουν το ηθικό των απεργών που συνεχίζουν ανυποχώρητα γιατί γνωρίζουν ότι ο αγώνας είναι καθόλα δίκαιος.

Συνεχίζουν συγκροτώντας το ρεύμα της ανυπακοής, οργανώνοντας τον αγώνα στη βάση των εργαζομένων, μαζί με τους φοιτητές και τους αλληλέγγυους πανεπιστημιακούς.

Συνεχίζουν με μαζικές απεργιακές επιτροπές, που οργανώνουν απεργιακές φρουρές αποτρέποντας τόσο την εκπαιδευτική όσο και την ερευνητική διαδικασία.

Συνεχίζουν να παλεύουν γιατί πιστεύουν στις δυνατότητες μιας τέτοιας μορφής, όπως είναι η απεργία διαρκείας, που μπορεί να έχει νικηφόρο αποτέλεσμα στην πάλη και διεκδίκηση των εργαζομένων κι όχι απλώς διαμαρτυρία και εκτόνωση.

Οι Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις Π.Ε θα είναι στο πλευρό των απεργών, στηρίζοντας τον αγώνα τους  και με την αλληλεγγύη μας θα συμβάλλουμε να αποκρουστούν οι εκβιασμοί της Κυβέρνησης. Οι αυταρχικές και απαράδεκτες ενέργειες θα έχουν ένα και μόνο αποτέλεσμα: τη συνέχιση του αγώνα και την ενίσχυσή του από ολόκληρη την κοινωνία, απ΄ όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης, μέχρι την απόσυρση του μέτρου της διαθεσιμότητας, μέχρι την ανατροπή της αντεργατικής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής στο σύνολό της!

Οι Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις Π.Ε. στεκόμαστε δίπλα στους απεργούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, στα αγωνιζόμενα τμήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας. Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα τους, γιατί δεν είναι αγώνας συντεχνιακός, είναι αγώνας χρέους για την προάσπιση του Δημόσιου και Δωρεάν Πανεπιστημίου προς όφελος της κοινωνίας.

 

·      Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του μέτρου της διαθεσιμότητας – απόλυσης.

Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για την ανατροπή της βάρβαρης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, για ένα σχολείο και ένα Πανεπιστήμιο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και όχι τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου