Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Δολοφονία Παύλου Φύσσα: Έξι χρόνια μετά, κανένας εφησυχασμός

Πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια από τη νύχτα που το δολοφονικό χέρι της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας δολοφόνησε τον Π. Φύσσα σε «κοινή θέα».


Έξι ολόκληρα χρόνια και κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δολοφόνοι του. Έξι ολόκληρα χρόνια και η πιο σημαντική δίκη της μεταπολίτευσης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Τεράστιες οι ευθύνες διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) γι’ αυτήν την «καθυστέρηση».

Σε όλο αυτό το διάστημα, με την ανοχή των κυβερνήσεων (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ), της «τυφλής» δικαιοσύνης, της αστυνομίας, των παρακρατικών και κρατικών υπηρεσιών, πολλές φορές οι δολοφόνοι επιχείρησαν, με τον ίδιο τρόπο, να σπείρουν το μίσος, τη βία και την τρομοκρατία, με ιδιαίτερη έμφαση στη νεολαία.

Επιτέθηκαν σε φτωχούς και κατατρεγμένους μετανάστες και πρόσφυγες δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο πως χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη για να «εξαφανιστούν» από προσώπου γης τα νεοναζιστικά αποβράσματα. Επιχείρησαν να δηλητηριάσουν τη νεολαία με τις εθνικιστικές καταλήψεις.

Όλo αυτό το διάστημα το αντιφασιστικό κίνημα δυνάμωσε και τσάκισε τον φασισμό και το νεοναζιστικό μόρφωμα. Σε κάθε γειτονιά που προσπάθησαν να μολύνουν δεν τους χαρίστηκε η παρουσία τους. Αμέσως αντίδραση και ξανά πίσω στις τρύπες τους τα φίδια. Η μόνη «συμπαράσταση» στους δολοφόνους ήταν από τη μεριά του κράτους, με την αστυνομία πάντα να τους προφυλάσσει και να τους καλύπτει, πότε χτυπώντας τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις και πότε φυγαδεύοντάς τους από την οργή του λαού.

Δεν έγιναν και αποδεκτοί ούτε από την κοινωνία. Η αδυναμία εισόδου στη βουλή καταδεικνύει και την αποσυσπείρωση τους αλλά και την αποστοίχιση από το νεοναζιστικό μόρφωμα.

Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε όμως. Υπάρχει η συνέχεια της δίκης όπου απαιτούμε την καταδίκη όλων των χρυσαυγιτών, όπως και η συνύπαρξη πλέον πολλών από αυτών στην Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, με ταυτόχρονη παρουσία των ακροδεξιών φωνών μέσα στη ΝΔ, προσπαθώντας να διαμορφώσουν τη σοβαρή Χ.Α. Η Ελληνική Λύση είναι χρήσιμη για να στηρίξει την ξενοφοβική, ρατσιστική και αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ ετοιμάζουν αντίστοιχα μαντριά για να μαζέψουν το διαλυμένο από την εκλογική ήττα μαύρο κοπάδι. Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την ηπιότερη αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μας αφήνουν να ησυχάσουμε.

Το αντιφασιστικό κίνημα χρειάζεται να βαθύνει την πολιτική του δράση, να την συνδέσει ακόμα πιο οργανικά με το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, να συνδεθεί με τις συλλογικότητες στις γειτονιές, με κάθε συλλογικότητα που στοχεύει στη ρήξη και την ανατροπή των κυβερνήσεων των μνημονίων, τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές, αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.

Καλά θα κάνουν λοιπόν όλοι αυτοί να καταλάβουν ότι το αντιφασιστικό κίνημα έχει τη γνώση και την εμπειρία να μην αφήσει καμιά φύτρα τους να ξαναβλαστήσει και να θεριέψει. Έστειλε τους φασίστες στις τρύπες τους και στο εδώλιο. Τους έσπρωξε να κλείσουν τα γραφεία το ένα μετά το άλλο. Ο κόσμος της γειτονιάς, της εργασίας, οι νέοι, οι φοιτητές, κάθε Σεπτέμβρη ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας, πεισμώνουμε όλο και περισσότερο για να τελειώσουμε για τα καλά με την υπόθεση του φασισμού, για να μη φοβηθεί ποτέ ξανά κανείς, για μία ζωή με ψωμί, δουλειά και ελευθερία για όλους μας!

ΟΛΕΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ την

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/09/2019 στην Π. ΦΥΣΣΑ, στις 5:30 μ.μ. και πορεία στον Πειραιά

του Ακρίτα Καλούση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου