Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Οι Παρεμβάσεις δια μέσου των φετινών εκπροσώπων τους στο ΔΣ της ΔΟΕ, Παναγιώτου Χρήστο, αναπληρωτή και Πολυχρονιάδη Δημήτρη, καλούν το ΔΣ της ΔΟΕ να απαιτήσει την ακύρωση της συνάντησης της υπ. Παιδείας Κεραμέως με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Πατούλη

Ακολουθεί το ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλαν οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων σε όλα τα μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ

Αθήνα, 12 - 7 - 2019

Συναδέλφισσα, συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε σήμερα (12 - 7 - 2019) συναντάται η νέα Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη, πολέμιο της εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιλέγει να συναντηθεί και μάλιστα επίσημα στο Υπουργείο Παιδείας με τον απερχόμενο Δήμαρχο Αμαρουσίου / Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και εκλεγμένο Περιφερειάρχη Αττικής με το κόμα της Ν.Δ. και μάλιστα πριν συναντήσει τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας. Η στόχευσή τους σαφής, η υπονόμευση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης. Υπάρχει ο άμεσος κίνδυνος από αυτή τη συνάντηση να έχουμε πολύ άσχημες εξελίξεις με ορατό το ενδεχόμενο της αναστολής. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πάρει άμεσα θέση, πριν την πραγματοποίηση της συνάντησης, και με βάση την απόφαση της 88ης ΓΣ να απαιτήσει την ακύρωσή της.

Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων ΠΕ

Δημήτρης Πολυχρονιάδης - Χρήστος Παναγιώτου

Χοντραίνει το παιχνίδι και δεν είναι αστείο... Τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Πατούλη, επέλεξε να συναντήσει πρώτα η υπουργός Παιδείας της ΝΔ, Κεραμέως για το θέμα της δίχρονης... πριν ακόμα κι από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες... Η ΔΟΕ οφείλει να καταγγείλει αυτή τη μεθόδευση και να υπάρξει αγωνιστικό σχέδιο δράσης... οι παρατάξεις οφείλουν να τοποθετηθούν τώρα με σαφήνεια... ο συμβολισμός και η στόχευση της συνάντησης αυτής είναι ολοφάνερη... θέλουν να επισημοποιήσουν τη συμφωνία κυβέρνησης ΝΔ-ΚΕΔΕ για αναστολή της υποχρεωτικότητας της δίχρονης προσχολικής... ο λόγος κατ' αρχήν απλός... σε περιόδους ισχνής κρατικής χρηματοδότησης, οι δήμοι παίρνουν ζεστό χρήμα από τα vouchers και τα τροφεία και το κράτος απαλάσσεται από τις ευθύνες του... τα πράγματα όμως, είναι πολύ σοβαρά για το δημόσιο σχολείο... η βασική επιδίωξη είναι η αποκέντρωση, εν ολίγοις η μεταφορά αρμοδιοτήτων που αφορούν το δημόσιο σχολείο από το κράτος στους δήμους... αυτό επιτάσει η ΕΕ και ο ΟΟΣΑ... το δημόσιο νηπιαγωγείο είναι το πρώτο που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα... η ΝΔ με σαφή τρόπο έχει τοποθετηθεί υπέρ αυτής της εξέλιξης... άλλωστε το αυτόνομο σχολείο περιλαμβάνει όλες αυτές τις πλευρές κι άλλες ακόμα...τεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί 1. έδωσε ρόλο στους δημάρχους για την πορεία της δίχρονης και να τώρα τα αποτελέσματα 2. νομοθέτησε για σταδιακή εφαρμογή αντί για καθολική όπως όφειλε και να τώρα τα αποτελέσματα 3. δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ και δεν αντιμετώπισε το κτηριακό ζήτημα και να τώρα τα αποτελέσματα... τεράστιες είναι επίσης οι ευθύνες όσων σιώπησαν... όσων σιώπησαν απέναντι σε όλα τα παραπάνω, κάνοντας πλάτη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κι έτσι άφησαν εκτεθειμένη τη δίχρονη... τεράστιες είναι οι ευθύνες όσων επιτέθηκαν στην καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής στο όνομα των όρων και των προϋποθέσεων, δίνοντας άλλοθι στους Πατούληδες με αποτέλεσμα να μην ορθωθεί τοίχος απέναντι στις επιδιώξεις αυτές... Αντίθετα, μια γραμμή που ασκούσε διμέτωπο απέναντι σε ΝΔ-ΚΕΔΕ και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και διεκδικούσε αταλάντευτα και μαχητικά δίχρονη υποχρεωτική ΤΩΡΑ και ΠΑΝΤΟΥ χωρίς όρους και προϋποθέσεις και αγώνας για υποδομές/διορισμούς κ.λπ. είναι η μόνη γραμμή που μπορούσε και μπορεί να νικήσει και να προστατεύσει το νηπιαγωγείο από όλες τις επιθέσεις...  Δίνουμε τη μάχη ενάντια στις επιδιώξεις τους και επιθετικά διεκδικούμε 2χρονη υποχρεωτική δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή κι εκπαίδευση παντού και  ενιαίο12χρονο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου