Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

Ο αντάρτης λαός, φουσκωμένο ποτάμι, θα τσακίσει στα βράχια αυτούς, τις συμφωνίες τους και τους συμμάχους τους! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! 5/11 Στάση εργασίας μετά τις 11.30 και Συγκέντρωση 12.00 το μεσημέρι στην Κοραή! Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (Παρεμβάσεις)

Έκλεισε η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς για το Συνδικαλιστικό Νόμο και φέρνει άρον- άρον τροπολογία τη Δευτέρα το απόγευμα για να ψηφιστεί την Τρίτη 5/12/2017 από τη Βουλή. Νύχτα τη φέρνει για να αποφύγει την οργή τω εργαζομένων και να κάνει τη βρώμικη δουλειά γρήγορα και αθόρυβα! Η τροπολογία, προβλέπει μεταξύ άλλων τον περιορισμό της δυνατότητας για απεργιακή κινητοποίηση των σωματείων, για να εμποδίσει όσο γίνεται την ανάπτυξη της αντίστασης των εργαζομένων σ’ αυτά που έχουν εφαρμόσει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και σ ΄ αυτά που έχουν ως στόχο να εφαρμόσουν από δω και πέρα.

Οι μάσκες έπεσαν
Μέχρι τώρα η κυβέρνηση χρησιμοποιούσε τα ιδεολογήματα για το χρέος και το έλλειμμα για να δικαιολογήσει την επίθεση στους μισθούς των εργαζομένων, τον οικονομικό στραγγαλισμό σε παιδεία, υγεία, ασφάλιση. Τώρα, είναι απολύτως φανερό ότι η κυβέρνηση νομοθετεί αποκλειστικά για τα συμφέροντα των εργοδοτών. 

Οι εργαζόμενοι έχουν παλέψει με το αίμα τους για το δικαίωμα στην απεργία. 

Απεργούσαμε ως τώρα, θα συνεχίσουμε να απεργούμε ακόμη και παράνομα. 

Στην ίδια τροπολογία περιλαμβάνεται και διάταξη για τον τρόπο αποζημίωσης σε εργατικά ατυχήματα : θα πρέπει να αποδεικνύεται δικαστικά δόλος του εργοδότη! 

Η κυβέρνηση παίρνει αντεργατικά μέτρα, προσπαθώντας να ανακόψει το θυμό των εργαζομένων που φουσκώνει. 

Τεράστιες οι ευθύνες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ! Η γραμμή του αστικοποιημένου κυβερνητικού κι εργοδοτικού συνδικαλισμού να περιμένουμε πότε θα κατατεθούν τα μέτρα, οδηγούν στον απόλυτο εκφυλισμό τα συνδικάτα! Αφήνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων αποκλειστικά στην κυβέρνηση χωρίς να προετοιμάζουν και να συντονίζουν αγώνες ανατροπής. Όμως όσο θα σκληραίνει η κατάσταση, τόσο η οργή θα πλημμυρίζει τα υπόγεια αυτής της κοινωνίας! Την οργή δεν τη σταματάς με τίποτα. Με την απεργοκτόνα τροπολογία, κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, κεφάλαιο προσπαθεί να σπρώξει την οργή σε άλλους δρόμους, στον κοινωνικό κανιβαλισμό και τον κατακερματισμό ώστε να μη βρει δρόμο εργατικής ανατρεπτικής έκφρασης. Ας βρει καλύτερα τα πόδια του μετανάστη, του πρόσφυγα, του διπλανού φτωχού, για να σωπάσει γρήγορα και υπάκουα.

ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ! Να μη ξεγελιούνται! Ο αντάρτης λαός, φουσκωμένο ποτάμι, θα τσακίσει στα βράχια αυτούς, τις συμφωνίες τους και τους συμμάχους τους! 

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ 

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 11.30 ΤΟ ΠΡΩΙ 

ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ 

Άμεσα έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις και Γενική Συνέλευση Προέδρων για κλιμάκωση του αγώνα 

Για να προστατεύσουμε το δικαίωμα στην απεργία 

Για να αποτρέψουμε το υποχρεωτικό 30ωρο, τις προωθούμενες καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων, την αύξηση του αριθμού των μαθητών στο τμήμα, την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. 

Για να υπερασπίσουμε τη ζωή και την εργασία μας, το δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά. 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 


4/12/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου