Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Μεγάλη νίκη του ριζοσπαστικού-ταξικού ρεύματος, 1η δύναμη και 42% η ΑΑΚ/Παρεμβάσεις στις εκλογές αντιπροσώπων

Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Παρεμβάσεις, Κινήσεις, Συσπειρώσεις χαιρετίζει κι ευχαριστεί όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που την στήριξαν στις εκλογές του Συλλόγου μας, αναδεικνύοντας την ΑΑΚ και πάλι σε 1η δύναμη με 42% και με 4 αντιπροσώπους για την 86η ΓΣ της ΔΟΕ. Οι εκπαιδευτικοί έστειλαν για άλλη μια φορά μήνυμα ανατροπής και στήριξαν το ρεύμα του ανεξάρτητου ριζοσπαστικού ταξικού συνδικαλισμού κόντρα στην απογοήτευση και το συμβιβασμό σε μια πολύ κομβική περίοδο για τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.

Αναλυτικά και συγκριτικά τα αποτελέσματα:
Η Γ.Σ. καταψήφισε τα πεπραγμένα του Δ.Σ. της ΔΟΕ καθώς και τον οικονομικό απολογισμό και υπερψήφισε όλες τις προτάσεις της ΑΑΚΠάρθηκε απόφαση για ένα συνολικό πρόγραμμα δράσης που περιέχει συνολικά τη θέση του σωματείου για την περίοδο, για όλα τα ζητήματα καθώς και αγωνιστικό σχέδιο. Υπήρξαν και αποφάσεις που αφορούν ειδικά τα παρακάτω ζητήματα 


· Για την αξιολόγηση: οι εκπαιδευτικοί να μη συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια για τους διευθυντές και να κάνουν απεργία/αποχή από αυτή τη διαδικασία αξιολόγησης καθώς και από κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, όπως και οι διευθυντές να κάνουν αποχή από κάθε μελλοντική διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού. Αποφασίστηκε εκδήλωση του Συλλόγου πριν κλείσουν τα σχολεία 
· Τους αναπληρωτές όλα τα ζητήματα των μαζικών διορισμών με βάση πτυχίο και προϋπηρεσία καθώς και αιτήματα που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα, τις άδειες, την πρόσληψη κ.λπ. Αποφασίστηκε κινητοποίηση στις 22/6

· Για τα νηπιαγωγεία, τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής (4-6) αποκλειστικά στη δημόσια εκπαίδευση και όχι στους δήμους και στους παιδικούς σταθμούς, την κατάργηση του νέου τύπου ολοήμερου νηπιαγωγείου, ωράριο νηπιαγωγών ίδιο με αυτό που ισχύει για τους εκπαιδευτικούς των πολυθέσιων δημοτικών σχολείων, ένα σύνολο αιτημάτων που αφορούν τη λειτουργία του νηπιαγωγείου (μαθητές ανά τμήμα/κτήρια/υποδομές κλπ) καθώς και σαφή τοποθέτηση για τους παιδικούς σταθμούς να καλύπτουν αποκλειστικά ηλικίες 0-4 με ταυτόχρονη πλήρη προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των βρεφονηπιοκόμων με κατάργηση των ελαστικά εργαζόμενων, των vucher και της ιδωτικοποίησης. Αποφασίστηκε κινητοποίηση στις 16/6 

· Για την ειδική αγωγή με ένα σύνολο αιτημάτων που αφορούν τους μαθητές με ειδικές ανάγκες, την ανάγκη σταθερών δομών ειδικής αγωγής, καθώς και τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής με αίτημα το μόνιμο διορισμό όλων όσων έχουν δουλέψει στις δομές ειδικής αγωγής, με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, με την κατάργηση του Ν.3848/2010, κανένα προσοντολόγιο. Άμεση κατάργηση της τροπολογίας και της ΥΑ για ειδική αγωγή και αναπληρωτές. 

· Για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στα πρωινά σχολεία, σε ολιγομελή τμήματα και όλες τις υποστηρικτικές δομές (τμήματα υποδοχής, μεταφορά τους κλπ). Αποφασίστηκε παράσταση στην Α’ Διεύθυνση για την εγγραφή των μαθητών από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (Ελαιώνα) 

Προτάσεις κατέθεσαν επίσης, το ΠΑΜΕ και η ΔΑΚΕ που δεν υπερψηφίστηκαν. 

Αρνητικό θεωρούμε ότι οι παρατάξεις ΔΗΣΥ και Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών δεν τοποθετήθηκαν καθόλου στη διαδικασία της ΓΣ, δεν κατέθεσαν καμία πρόταση. Απαξίωσαν με τον τρόπο αυτό για μια ακόμη φορά τις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου, απέδειξαν ότι αντιμετωπίζουν το σωματείο απλώς ως χώρο εκλογικής καταγραφής και όχι ως συλλογική οργάνωση των εργαζομένων για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Η απαξίωση της Γενικής Συνέλευσης έρχεται ως συνέχεια της απαξίωσης όλων των διαδικασιών του Σωματείου και την προηγούμενη χρονιά. Δε συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, στις εκδηλώσεις, στις δράσεις που οργανώθηκαν από το Σωματείο και συνολικότερα από το εργατικό κίνημα. 

Ως ΑΑΚ θα ενισχύσουμε τη δράση μας. Οι αποφάσεις της ΓΣ που πάρθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία είναι και ο όρος για την αισιοδοξία μας. Γιατί έτσι, εμποδίζεται κάθε απόπειρα παραχάραξης αυτών των αποφάσεων. 

Εμείς, θα συμβάλλουμε ώστε ο σύλλογός μας να συνεχίσει να προασπίζει αταλάντευτα και μαχητικά τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, του λαού, της δημόσιας εκπαίδευσης, να μην κάνει τεμενάδες στη διοίκηση και την κυβέρνηση, να μην είναι το μακρύ χέρι του κράτους. Να συνεχίσει να οργανώνει, να συντονίζει, να πρωτοστατεί σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες, μέσα από τις Γ.Σ., την επιτροπή αγώνα ενάντια στα μνημόνια, την ΕΕ και το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και την κυβέρνηση και κάθε διαχειριστή της ίδιας πολιτικής. 

"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως 
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα 
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο"

Για αντιπροσ. 86ης
Μάιος 2017
Για ΔΣ
Νοέμβριος 2016
Για αντιπροσ.
84ης
Μάιος 2015
Ψήφισαν

845
807
 896
Άκυρα Λευκά
64
7,57%
78
9,66%
66
7,4%


Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (Παρεμβάσεις)

353 (4)
41,8%

337 (3)
41,8%

396 (4)
44,1%

ΔΑΚΕ

185 (2)
21,9%

179 (2)
22,2%

162 (2)
18,1% 

ΑΣΕ-ΠΑΜΕ

133 (2)
15,7%

128 (1)
15,86%

 135 (2)
15,1%
Πειρατές
53 (-)
6,3%
37 (1)
4,58%
68 (1)
7,6%

ΔΗΣΥ
36 (-)
4,2%
27 (-)
3,34%
32 (-)
3,6%

Πρωτοβουλία
Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών

21 (-)
2,5%

21(-)
2,60%

-
ΕΡΑ
-
-
37 (-)
4,1%


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου