Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Αξιολόγηση: από την παράταση στα πέναλντι !



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»
           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

http://aakaristotelis.blogspot.gr/                                                                                                                                                                      Δευτέρα 11/1/2015


Με δυο ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, η «Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Εκπαίδευσης» και η «Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων» επιχειρούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν ανοιχτές και ενεργές τις πλατφόρμες καταχώρησης των αξιολογήσεων.

«Με κύριο αίτημα την παράταση της αξιολόγησης λόγω των εκλογών αντιπροσωπεία της  Ένωσης  Διευθυντών Εκπαίδευσης συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας», ενώ η Ένωση Σχολικών Συμβούλων δεν παραλείπει να μας ενημερώσει ότι «η πλατφόρμα για την  καταχώριση των αξιολογήσεων δεν θα κλειδώσει στις 17 Ιανουαρίου, αλλά θα  παραμείνει ανοικτή για μετά τις εκλογές, όπως [τους] διαβεβαίωσαν και από το ΙΕΠ».

Και ω του θαύματος! το Υπουργείο Παιδείας, που πάντοτε έχει ανοιχτές τις θύρες του στο διάλογο και – ως είθισται –  υιοθετεί με ευκολία τα αιτήματα των εκπαιδευτικών φορέων, αποδέχτηκε την πρόταση, να μείνουν ανοιχτές οι πλατφόρμες «μέχρι νεωτέρας οδηγίας»! Μια ακόμα παράταση δηλαδή, ίσως και η τελευταία, στο μεγάλο σήριαλ των συνεχόμενων παρατάσεων στις οποίες κατέφευγε το Υπουργείο Παιδείας όλο το προηγούμενο διάστημα μπροστά στο αδιέξοδο των σθεναρών αντιστάσεων που συναντούσε από τη βάση των εκπαιδευτικών.
Αντί να ζητήσουν οι κύριοι το αυτονόητο, να σταματήσει κάθε διαδικασία αξιολόγησης λόγω της προεκλογικής περιόδου, αντί να σεβαστούν, σιωπώντας τουλάχιστον,  το σκληρό αγώνα για παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο που δίνει η ζωντανή εκπαίδευση, έχουν το θράσος να επιμένουν! Το μόνο που απομένει, είναι να δούμε τους κυρίους αυτούς να απαιτούν τη συνέχιση της αξιολόγησης με κινητοποιήσεις έξω από το υπουργείο παιδείας!


Ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει και μνήμη και κρίση.
Ξέρει καλά ποιοι είναι οι κύριοι.
Είναι αυτοί που έδωσαν με πάθος και επιμονή τη μάχη για την υποδούλωση των εκπαιδευτικών, αυτοί που δεν ντράπηκαν να μπουν στα σεμινάρια του υπουργείου εν μέσω δακρυγόνων, μέσα σε πούλμαν και ταξί, πηδώντας μάντρες και κάγκελα, αυτοί που έφταναν μπροστά στα μπλόκα των εκπαιδευτικών και επιχειρούσαν να τα διεμβολίσουν αυτοεξευτελιζόμενοι παριστάνοντας τους περαστικούς και τους γείτονες. Περιπτώσεις διαφοροποιήσεων, έστω ελάχιστων, υπήρξαν και μπορούν να υπάρξουν ακόμα. Άλλωστε, όσοι και όσες διαφωνούν με τα παραπάνω όργανα και την απαράδεκτη στάση τους, έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία της δημόσιας διαφοροποίησης, ειδάλλως, κάθε σιωπή είναι και συνενοχή.

Όσο μας αφορά, οι καριερίστες και οι εξωνημένοι, οι ταλιμπάν της αξιολόγησης, θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους.
Δεν έχουν καμιά θέση, οι κύριοι και οι κυρίες στα σωματεία μας, δεν είναι συνάδελφοί μας άλλωστε, αλλά επίδοξοι επιθεωρητές μας. Η απόφαση της τελευταίας ΓΣ της ΔΟΕ για διαγραφή τους από τα σωματεία, είναι σε πλήρη ισχύ και πρέπει να εφαρμοστεί από όλους τους Συλλόγους ΠΕ.
Οι φανατικοί της αξιολόγησης, όσοι έχτισαν τα όνειρά τους πάνω στα συντρίμμια του δημόσιου σχολείου,  έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν.
Το σήριαλ με τις παρατάσεις των ημερομηνιών εφαρμογής της αξιολόγησης πλησιάζει στο τέλος του, η αξιολόγηση είναι μια διαδικασία ηττημένη ιδεολογικά, πολιτικά και παιδαγωγικά, το μόνο που απομένει είναι και η οριστική και αμετάκλητη κατάργηση του θεσμικού πλαισίου.
Αντί άλλου επιλόγου εμείς από την πλευρά μας, παραθέτουμε ένα παλαιό πρωτοσέλιδο από τον αθλητικό τύπο.

Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου