Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»
           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

http://aakaristotelis.blogspot.gr/                                                                                Πέμπτη 4/4/2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Η μνημονιακή κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) υλοποιώντας την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, της άκρατης λιτότητας και των περικοπών σε κάθε τομέα και υπηρεσία του κοινωνικού κράτους βάζει τώρα στο στόχαστρο τις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο Παιδείας σε έγγραφο (44506/Δ4-2-4-2013) προς τους Περιφερειακούς Δ/ντές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης με θέμα: «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπ/σης σχολικού έτους 2013-14» αναφέρει:

«… μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό. Ενόψει της έκδοσης Υπουργικών Αποφάσεων σχολικών μεταβολών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σας αποστέλλουμε πίνακες Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων των Περιοχών ευθύνης σας και παρακαλούμε για τις απόψεις σας σχετικά με την οργανικότητά τους».
Η Τρόικα εσωτερικού εδώ και καιρό τοποθετεί μια-μια όλες τις ψηφίδες που συμπληρώνουν το παζλ της
διάλυσης του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών:
·      Υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων σε βαθμό που αδυνατούν να καλύψουν και τις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας.
·      Καταργήσεις -  συγχωνεύσεις σχολείων.
·      Μηδενικούς διορισμούς.
·      Απολύσεις 10.000 αναπληρωτών από την επόμενη χρονιά.
·      Αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.
·      Υποχρεωτικές μετακινήσεις- μεταθέσεις.
·      Αξιολόγηση ως εργαλείο μισθολογικής-βαθμολογικής καθήλωσης και απολύσεων.
·      Κατάργηση οργανικών θέσεων.

Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι η εκπαίδευση στοχοποιείται ως κύρια δεξαμενή απολύσεων στην κατεύθυνση υλοποίησης των επιταγών της Τρόικας και όσων προβλέπει το μεσοπρόθεσμο για 25.000 απολύσεις ως το τέλος του χρόνου και 150.000 ως το 2015.  Ο λογιστικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν την οργανικότητα των σχολείων μαρτυρά και τις προθέσεις τους: Ένα ευρύ πρόγραμμα απολύσεων στην εκπαίδευση και ταυτόχρονα βίαιη χειροτέρευση των μορφωτικών και εκπαιδευτικών δεδομένων.

Σ’ αυτό το σχέδιο εντάσσεται και το κυνήγι μαγισσών και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών με τις καθημερινές εφόδους των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης στα σχολεία. Αποδεικνύεται πια ότι η ατολμία και η αδράνεια, που τόσον καιρό επιδεικνύει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ, ευνοούν και διευκολύνουν την κυβερνητική πολιτική. Η επίθεση απέναντι στο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς είναι μαζική και σε όλα τα μέτωπα. Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ στη ΔΟΕ καλλιεργεί την ηττοπάθεια και αρνείται να συγκρουστεί με την κυβέρνηση και την πολιτική της:
·      Καλλιεργεί τη λογική του περιούσιου κλάδου που δεν τον αφορά το πογκρόμ των απολύσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
·      Αρνείται να πάρει αποφάσεις για το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης στην πράξη.

Φτάνει πια! Δεν θα περάσουν πάνω από της ζωές μας. Το εκπαιδευτικό κίνημα μαζί με το λαό με συντονισμένους απεργιακούς αγώνες οφείλει να οργανώσει την αντεπίθεση απέναντι στις πολιτικές της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και της κυβέρνησης. Ενάντια στην διάλυση του δημόσιου σχολείου, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ανεργία και τις απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου