Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Το Ισραήλ κατεδάφισε σχολείο Παλαιστινίων! Υπό βροχή στα συντρίμμια το μάθημα της επόμενης ημέρας!Χωρίς σχολική στέγη 42 παιδιά

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατεδάφισαν ένα παλαιστινιακό δημοτικό σχολείο αργά το βράδυ της Δευτέρας στα νότια της Χεβρώνας, στη Δυτική Όχθη. Το αποτέλεσμα; 42 παιδιά έμειναν χωρίς σχολική στέγη
Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο πρακτορείο ειδήσεων Ma'an, οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στη μικρή κοινότητα Bedouin της Zanouta και κατέστρεψαν το σχολείο, το οποίο χτίστηκε από τσιμεντοκονιάματα και φύλλα κασσίτερου.
Το σχολείο εγκαινιάστηκε στις 26 Μαρτίου, μαζί με άλλα έξι της περιοχής που κατασκευάστηκαν για να παρέχουν εκπαίδευση σε παιδιά των ευάλωτων κοινοτήτων της περιοχής.

Οι πλέον κατεδαφισμένες εγκαταστάσεις αποτελούνταν από έξι αίθουσες διδασκαλίας και παρείχαν υπηρεσίες σε 43 παιδιά, μεταξύ των οποίων και 10 που πήγαιναν στο νηπιαγωγείο.

Το συνταρακτικό της υπόθεσης είναι ότι παρά την κατεδάφιση, οι μαθητές πήγαν κανονικά για μάθημα την Τρίτη και μάλιστα υπό βροχή! Οι καθηγητές παρέδωσαν μάθημα στο πάτωμα της κατεδαφισμένης δομής.


Καταδικάζει την πράξη το Υπουργείο Παιδείας της Παλαιστίνης

Όπως αναφέρει πάντα το πρακτορείο Ma'an, το Παλαιστινιακό Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση την Τρίτη, με την οποία καταδικάζει την καταστροφή του σχολείου, χαρακτηρίζοντάς τον ως «νέο έγκλημα κατά των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων» και «επίθεση στα δικαιώματα των μαθητών και την πρόσβασή τους σε ένα ασφαλές και σταθερό εκπαιδευτικό περιβάλλον».

«Το σχολείο αυτό, το οποίο χτίστηκε σε απομακρυσμένη περιοχή, απειλεί το Ισραήλ;», διερωτάται το υπουργείο στην ανακοίνωση, επαναβεβαιώνοντας τη θέση τους ότι η ισραηλινή κατοχή «είναι ο πρωταρχικός και θεμελιώδης υποκινητής εναντίον του παλαιστινιακού λαού και των θεσμών του, ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών.»

Σύμφωνα με δήλωση του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) τον περασμένο Φεβρουάριο, εκκρεμούσαν 37 εντολές κατεδάφισης σχολείων στην περιοχή C της Δυτικής Όχθης, η οποία τελεί υπό τον πλήρη έλεγχο των ισραηλινών αρχών.

Εν τω μεταξύ, τον Μάρτιο, το υπουργείο δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή του για το 2017 που τεκμηριώνει τις παραβιάσεις της ισραηλινής κυβέρνησης κατά της παλαιστινιακής εκπαίδευσης, λέγοντας ότι 80.279 παιδιά Παλαιστινίων και 4.929 δάσκαλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό «επιτέθηκαν» κατά ισραηλινών εποίκων ή στρατιωτών.

Εποικισμοί "fast track"!

Η περιοχή C, μαζί με την Ανατολική Ιερουσαλήμ, υπήρξε τόπος ταχείας επέκτασης των ισραηλινών οικισμών κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, ενώ ο τοίχος διαχωρισμού του Ισραήλ έχει διαιρεθεί περαιτέρω σε παλαιστινιακές κοινότητες και έχει περιορίσει τους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα από την πρόσβαση στην πρωτεύουσά τους.

Η ισραηλινή οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα "B'Tselem" αναφέρει ότι το 2016 οι Παλαιστίνιοι αντιμετώπισαν τον μεγαλύτερο αριθμό κατεδαφίσεων από τότε που η ομάδα άρχισε να καταγράφει τα περιστατικά. Ταυτόχρονα, ο επιτηρητής εποπτείας για την Ειρήνη ανέφερε ότι η παράνομη κατασκευή οικισμών του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη αυξήθηκε κατά 34% το 2016, ενώ οι ισραηλινές αρχές ξεκίνησαν την κατασκευή σε 1.814 νέων οικιστικών μονάδων.

Σύμφωνα με τους Παλαιστινίους και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο γενικός στόχος του Ισραήλ, αναφορικά τόσο με τις πολιτικές που ακολουθεί στην περιοχή C όσο και με την εγκατάσταση ισραηλινών οικισμών, είναι η μείωση του πληθυσμού των Παλαιστινίων στην περιοχές αυτές και η αντικατάστασή τους με ισραηλινές κοινότητες, προκειμένου να χειραγωγηθούν τα δημογραφικά στοιχεία του πληθυσμού σε όλη την ιστορική Παλαιστίνη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου