Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Ανακοινώσεις συλλόγων για τη σύλληψη του συνδικαλιστή του Ν. Κατσίφη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ « Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ »  


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Καταγγέλλουμε τη σύλληψη του Νίκου Κατσίφη, συνδικαλιστή του συνδικάτου οικοδόμων Καλλιθέας, που συμμετείχε μαζί με πολλούς κατοίκους και φορείς σε αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση το Σάββατο 12/5 στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ως έκφραση διαμαρτυρίας για τις επανειλημμένες επιθέσεις φασιστικών συμμοριών την αμέσως επόμενη βδομάδα από την ημέρα των βουλευτικών εκλογών. Οι ρατσιστικές αυτές επιθέσεις έχουν οδηγήσει σε ...
σοβαρότατους τραυματισμούς τουλάχιστον πέντε μεταναστών, ενώ έγιναν και προσπάθειες πυρπόλησης σπιτιών όπου διαμένουν μετανάστες.

Η σύλληψη του Νίκου Κατσίφη έγινε την επόμενη ημέρα της διαδήλωσης, την Κυριακή 13/5, έξω από το σπίτι του. Είναι φανερό, ότι «πληρώνει» την αντιρατσιστική-αντιφασιστική του τοποθέτηση, τη διαμαρτυρία του για άδικη σύλληψη που επιχειρήθηκε στα πλαίσια της συγκέντρωσης και το γεγονός ότι είναι γνωστός αγωνιστής στην περιοχή, αφού στο παρελθόν ήταν γραμματέας του τοπικού Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Η σύλληψη του Νίκου Κατσίφη είναι πράξη επίδειξης αυταρχισμού. Είναι μήνυμα τρομοκρατίας απέναντι στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, από κύκλους της αστυνομίας οι οποίοι επιχειρούν να αμφισβητήσουν ακόμη και το δικαίωμα συμμετοχής σε μια αντιφασιστική διαδήλωση ή το δικαίωμα διαμαρτυρίας για μια άδικη σύλληψη.

Δεν μας τρομάζουν! Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική βία, ενάντια στον αυταρχισμό και θα προασπίζουμε δικαιώματα συνανθρώπων μας που διώκονται άδικα.

Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών και την αθώωση του Νίκου Κατσίφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου