Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Οι απεργίες δεν ακυρώνονται! Απεργία ΠΕΝΕΝ στις 3/6 και στάσεις εργασίας και κινητοποίηση στα Προπύλαια Μήνυμα ευρύτερης σημασίας για μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα

Η μαχητική απεργία της ΠΕΝΕΝ στις 3/6 ξεκίνησε κόντρα σε θεούς και δαίμονες δείχνοντας πως υπάρχει και άλλος δρόμος για μαχόμενο εργατικό κίνημα κόντρα στον υποταγμένο συνδικαλισμό. Η απεργία βρέθηκε απέναντι στην ενορχηστρωμένη επίθεση που οργάνωσαν από κοινού κυβέρνηση – ΥΕΝ – εφοπλιστές διαμορφώνοντας ένα πολεμικό σκηνικό συνοδευόμενο από την προβοκατόρικη επιχείρηση κοινωνικού αυτοματισμού, έφερε στο προσκήνιο την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου, ανέδειξε την σημασία της πάλης ενάντια στο νομοσχέδιο οδοστρωτήρα των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, έδωσε το στίγμα η εργατική τάξη και το αγωνιστικό της κίνημα να πορευθούν στον δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα, να μην φθάσει στην Βουλή το αντεργατικό κυβερνητικό έκτρωμα.

Από τα χαράματα τις 3/6 ναυτεργάτες μαζί με εργαζόμενους και νέους/ες που πήγαν για συμπαράσταση κατέλαβαν τους καταπέλτες, με αποτέλεσμα να παραμείνουν «δεμένα» τα καράβια στο λιμάνι.






Μετά την πετυχημένη κινητοποίηση στο λιμάνι, το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Ιούνη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα απεργιακή κινητοποίηση πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και των ταξικών δυνάμεων που αρνήθηκαν να συνθηκολογήσουν και να παραδώσουν την απεργία στις 3/6. Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν ο Σύλλογος Έκτακτων Αρχαιολόγων, σύλλογος εργαζομένων ΤΕΕ και η ΠΕΝΕΝ (με απεργιακή περιφρούρηση στις 5:00πμ ενώ στάσεις εργασίας είχαν προκηρύξει οι: ΣΕΠΕ “Ηρώ Κωνσταντοπούλου”, ΣΕΠΕ “Κ. Σωτηρίου”, ΣΕΠΕ “Κ. Βάρναλης” Δυτ. Αττικής, ΣΕΠΕ Α’ Αθηνών, ΣΕΠΕ Αθηνά, ΣΕΠΕ Αιγάλεω, ΕΛΜΕ Καλλιθέας, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, ο σύλλογος εργαζομένων ΕΛΓΟ Δήμητρα, το Σωματείο Εργαζομένων στο Αττικό

Η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε από τα Προπύλαια και συνέχισε στο Υπ. Εργασίας και μετά στην Βουλή.

Στην Θεσσαλονίκη εκατοντάδες εργαζόμενοι μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία, μαζί με φοιτητές και φοιτήτριες διαδήλωσαν ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, την κατάργηση του 8ώρου και την επίθεση στα συνδικαλιστικά κι εργατικά δικαιώματα. Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου και κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ενώ το φοιτητικό μπλοκ συνέχισε μέχρι το ΑΠΘ.











































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου