Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Δεκάδες κενά σε πρωινά και ολοήμερα για όλες τις ειδικότητες στην Α’ Διεύθυνση, Ενημερωτικό Ρέππα/Μιλτσακάκης, Αναλυτικοί πίνακες κενών

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 

Των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας

Ρέππα Ντίνα (τακτική), 
 τηλ: 6977003052 paremvasisntina@gmail.com

Μιλτσακάκη Μιχάλη, (αναπληρωματικός)

τηλ: 6974513866 mmilts1@gmail.com

Εκλεγμένων με το Ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ
19/10/2017

Το πιο σύντομο ανέκδοτο οι δηλώσεις Γαβρόγλου στις 10/9: «Τα σχολεία ανοίγουν αύριο με τις καλύτερες συνθήκες. Αύριο θα είναι μία ευχάριστη μέρα». Ενάμιση μήνα μετά, η Α’ βάθμια εκπαίδευση βιώνει μια από τις χειρότερες χρονιές της και η Α’ Διεύθυνση τη χειρότερη χρονιά μετά το 2013 επί Αρβανιτόπουλου! 


Δεκάδες κενά σε δασκάλους/νηπιαγωγούς/ειδικότητες γενικής και ειδικής αγωγής, σε πρωινά και ολοήμερα  στην Α’ Διεύθυνση
Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι σε καθημερινή βάση πολλοί Σύλλογοι Γονέων, Ενώσεις, Εκπαιδευτικά Σωματεία, πραγματοποιούν παραστάσεις διαμαρτυρίας, η Ένωση του 5ου Διαμερίσματος, του 2ου Διαμερίσματος, της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, της Καισαριανής, οι σύλλογοι γονέων από το 129ο, το 63ο, το 2ο Ν. Χαλκηδόνας, από τα σχολεία της Γκράβας και του Γαλατσίου, του Κολωνού και των Πατησίων. Ο Διευθυντής εκπαίδευσης αρνείται να δημοσιοποιήσει όλα τα κενά με τη δικαιολογία ότι η Α’ Διεύθυνση είναι μεγάλη και η εικόνα αλλάζει «καθημερινά». Εν τω μεταξύ, καμία «καθημερινή» ημέρα δεν κατέστη τελικά δυνατό να αποτυπωθούν αυτά τα κενά! Η φτώχεια φέρνει αδιαφάνεια και αυθαιρεσία!



Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες


















Το Υπουργείο Παιδείας αφήνει για 2ο μήνα εκατοντάδες κενά ακάλυπτα και πραγματοποιεί μαϊμού αποσπάσεις! 

Ενώ τα σχολεία στενάζουν, το ΥΠΕΘ προσλαμβάνει μόλις 3 αναπληρωτές ΠΕ70, 4 ΠΕ60, 9 ΠΕ71, 2 ΠΕ70.50, 3 ΠΕ60.50, 1 ΠΕ08.50, 1 ΠΕ32 για ΣΜΕΑΕ, αριθμοί που καμία σχέση δεν έχουν με την κάλυψη των πραγματικών κενών και αποδεικνύουν ότι το ΥΠΕΘ έχει κάνει την επιλογή του να αφήσει τη μεγαλύτερη διεύθυνση της χώρας και τα παιδιά των κατώτερων οικονομικά στρωμάτων χωρίς εκπαιδευτικούς
Την ίδια στιγμή πραγματοποιεί 24 αποσπάσεις ΠΕ70 από άλλα ΠΥΣΠΕ. Κι εδώ αρχίζουν οι αυθαιρεσίες του ΥΠΕΘ. Ενώ αποσπώνται 24, για τους 11 δεν εκτελείται η απόσπαση λόγω κενών στη διεύθυνση εκπαίδευσης από την οποία προέρχονται! Εν ολίγοις το ΥΠΕΘ έκανε μαϊμού αποσπάσεις! Εκεί αρχίζουν και οι αυθαιρεσίες και η αδιαφάνεια! Ενώ η απόφαση είναι για όλους με ίδια ημερομηνία, τα κενά δεν μπορούν να καλυφθούν ταυτόχρονα και άρα οι παραβιάσεις της νομοθεσίας για τοποθέτηση των αποσπασμένων με βάση τα μόρια τους, γίνονται καθεστώς. Η μνημονιακή εποχή, απαιτεί παραβίαση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και κάθε διαφανούς και θεσμοθετημένης διαδικασίας! 

Το Νέο σχολείο Φίλη δείχνει το αντιεκπαιδευτικό του πρόσωπο!

1. Πρωινά τμήματα δεν έχουν δάσκαλο/α από την αρχή της σχολικής χρονιάς ενώ τμήματα που έπρεπε να χωριστούν δεν χωρίζονται και σχολεία κι εκπαιδευτικοί πιέζονται ασφυκτικά και καθημερινά να συμπτύξουν τμήματα.

2. Τα ολοήμερα απαξιώνονται

Το 30% των ολοημέρων υπολειτουργούν ακόμα ή δεν ξεκίνησαν να λειτουργούν καθόλου! Ακόμα κι αυτές οι ώρες τους καλύπτονται με όποια ειδικότητα περισσεύει στη διεύθυνση ή με περισσεύματα ωρών δασκάλων από το πρωινό πρόγραμμα. Το εκπαιδευτικό, μορφωτικό και παιδαγωγικό περιεχόμενο αγνοείται επιδεικτικά στις επιλογές της διεύθυνσης για τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία! Συνεχείς είναι οι καταγγελίες από τα σχολεία που πιέζονται ασφυκτικά να κλείσουν τμήματα ολοημέρου για να μειωθούν τα κενά σε δασκάλους! 

3. Τα προγράμματα δυσεπίλυτο παζλ

Τα προγράμματα των σχολείων δεν «βγαίνουν». Οι σύλλογοι διδασκόντων και οι διευθυντές/ντριες αποκτούν μαγικές ικανότητες για να «κουμπώσουν» οι ώρες των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που μετακινούνται ακόμα και 7 σχολεία!!! Το σχολείο μετατρέπεται σε άθροισμα ωρών που η διοίκηση τις καλύπτει όπως όπως και με ότι να ‘ναι!

4. Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων μετακινούνται ακόμα και σε 7 σχολεία, ακόμα και σε 3 την ίδια ημέρα

5. Οι εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης υποχρεώνονται να καλύπτουν ακόμα και 5 παιδιά και τα παιδιά που χρειάζονται παράλληλη έχουν «κάλυψη» για 4-6 ώρες την εβδομάδα ενώ οι ιδιωτικές παράλληλες μέσα στο Δημόσιο Σχολείο πληθαίνουν! 

6. Οι νηπιαγωγοί «απαγορεύεται» να αρρωστήσουν γιατί δεν υπάρχει προσωπικό να καλύψει το κενό που θα αφήσουν

7. Τα τμήματα υποδοχής παραμένουν χωρίς στελέχωση με αποτέλεσμα προσφυγόπουλα, μεταναστόπουλα και ελληνόπουλα να στερούνται των αναγκαίων υποστηρικτικών δομών ενώ οι εκπαιδευτικοί αφήνονται εντελώς αβοήθητοι!

Σε αυτό το καθεστώς, στην Α’ Διεύθυνση κυριαρχούν οι αυθαιρεσίες από τον διευθυντή εκπαίδευσης

1. Αυθαιρεσία και αδιαφάνεια στα κενά!

Οι αναπληρωτές πήραν ελάχιστο αριθμό κενών και μάλιστα όχι όλοι τα ίδια ενώ παρουσιάστηκαν ταυτόχρονα! Κρύβονται τα κενά με διαφορετικές δικαιολογίες κάθε φορά. Τη μια κρύβονται τα κενά ολοημέρων με τη δικαιολογία να καλυφθούν τα πρωινά και την άλλη καλύπτονται κενά ολοημέρων ενώ δεν δίνονται πρωινά κενά! Η διεύθυνση έδωσε ως κενά Δημοτικών Σχολείων, σε διαφορετικούς χρόνους τα παρακάτω: 22ο, 33ο, 39ο, 46ο, 56ο, 60ο, 61ο, 63ο, 65ο, 86ο, 128ο, 132ο, 8ο Ν. Φ., 2ο Γαλατσίου, 4ο, Γαλατσίου, 11ο Γαλατσίου, 16ο Γαλατσίου, 1ο Ν. Χ., 4ο Καισ. 

Αποκρύφτηκαν: 3ο Αθηνών, 33ο(ένα ακόμα κενό), 45ο, 56ο, 58ο, 59ο, 63ο(ένα ακόμα κενό), 75ο (2 κενά), 67ο, 99ο, 129ο, 2ο Ν. Χ., 1ο Ηλιούπολης, 4ο Ηλιούπολης κ.ά.

Από τη Διεύθυνση δόθηκαν ως κενά:

ΣΜΕΑΕ Δημοτικών Σχολείων: 4ο Ειδικό, Ειδικό ΜΔΔΕ Καισαριανής, 20ο ΔΣ Αθηνών, 58ο ΔΣ Αθηνών, 60ο ΔΣ Αθηνών, 128ο ΔΣ Αθηνών, 130ο ΔΣ Αθηνών, 3ο ΔΣ Ν. Φιλαδ., 5ο ΔΣ Ν. Φιλαδ., 8ο ΔΣ Ν. Φιλαδ., 6/θέσιο Πειραματικό ΔΣ

Νηπιαγωγεία: 3ο Ν. Φ., 56ο, 42ο, 1ο Γαλ., 95ο 

2. Παραβίαση απόφασης του ΠΥΣΠΕ και τοποθέτηση δασκάλου σε 2 διαφορετικά και μη συστεγαζόμενα δημοτικά!!! Παραβιάστηκε η απόφαση του ΠΥΣΠΕ για τοποθέτηση εκπαιδευτικού ΠΕ70 στο 65ο ΔΣ και στάλθηκε για 2 ημέρες στο 65ο και για τις υπόλοιπες στο 112ο! Δηλαδή, μοιράστηκε δάσκαλος/α σε 2 σχολεία για να καλύψει κάποιες ώρες ολοημέρου!

3. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που έχει εγκριθεί η απόσπασή τους σε διάφορους φορείς και επιλεκτικά ο διευθυντής εκπαίδευσης σε άλλους δίνει και σε άλλους δε δίνει απόσπαση ούτε καν δίνει τα κενά τους. 

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση που απαξιώνει το δημόσιο σχολείο, παραβιάζει όλα τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών, μοναδική διέξοδο αποτελούν οι μαζικοί διορισμοί και η μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών! 

Μαζικοί Μόνιμοι Διορισμοί Εκπ/κών, Μονιμοποίηση των αναπληρωτών 

Οργανικές Θέσεις για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες

Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ-κεφαλαίου

Στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχουν:

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Αριστοτέλης,
Ανεξάρτητη Παρέμβαση/Αθηνά,
Δάσκαλοι σε Kίνηση/Παρθενώνας,
Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση/Ρόζα Ιμβριώτη,
Εκπαιδευτικοί σε δράση/Μ. Παπαμαύρος, 
Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση/Μακρυγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου