Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»
           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Τρίτη 26 του Νοέμβρη

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ:
ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε χαιρετίζουν τις κινητοποιήσεις των εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε Κομοτηνή, Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις, όπου με τη μαζική συμμετοχή (μετά από αποφάσεις των Συλλόγων) ακύρωσαν –μπλόκαραν τα σεμινάρια επιμόρφωσης συμβούλων - στελεχών για την αξιολόγηση.

Η μαζική κινηματική δράση μέσα από συλλογικές διαδικασίες ενάντια στην αξιολόγηση, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη
θρυαλλίδα για την αλλαγή της κατάστασης στην εκπαίδευση και στην κοινωνία συνολικά. Τα «μικρά» αυτά κινηματικά γεγονότα δείχνουν το δρόμο για το εκπαιδευτικό κίνημα και το πώς μπορεί να αντιπαλέψει την αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, των μνημονίων,  της ΕΕ και του ΔΝΤ.

 Ο φόβος (της αξιολόγησης, της απόλυσης, της αγωνίας για προγράμματα, των περικοπών) πρέπει να αλλάξει στρατόπεδο! Κάθε Σύλλογος, κάθε σύλλογος διδασκόντων, κάθε μαζική διαδικασία να γίνει πεδίο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης με τις αντιλαϊκές πολιτικές, την κυβέρνηση και τη διοίκηση.

 Η συλλογική μαζική δράση αποδεικνύει ότι, είναι δυνατόν να υπάρξουν νίκες-κατακτήσεις, αρκεί να διαπνέεται από αποφασιστικότητα στις μορφές, στους στόχους αλλά και στο περιεχόμενο. Δεν είναι ανίκητοι!! Δεν θα  «παίζουμε» μόνο άμυνα αλλά και επίθεση.

Δεν παλεύουμε για μια πιο «δίκαιη», πιο «καλή», «άλλη» αξιολόγηση. Την απορρίπτουμε συνολικά,(για μαθητές , εκπαιδευτικούς, σχολεία) φιλοσοφικά, πολιτικά, παιδαγωγικά.

Το υπουργείο επιδιώκει να «στοιχίσει» τα στελέχη της εκπαίδευσης στην αντιεκπαιδευτική της πολιτική και να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς με την αξιολόγηση και την εφαρμογή της. Επιδιώκει την παράλυση και την υποταγή με ένα καταιγισμό μέτρων, εγκυκλίων και παράνομων διοικητικών πράξεων. Από κοντά και τα πειθαρχικά και οι απειλές για παραπομπή.

 Στοχεύει με αυταρχικό- κυνικό τρόπο, στην οικοδόμηση του σχολείου της αγοράς και την απόλυτη υπαγωγή της εκπαιδευτικής πράξης και σκέψης των μαθητών και των εκπαιδευτικών  στο κεφάλαιο και στις επιχειρήσεις.
Στοχεύει στη νομιμοποίηση του νέου κύματος απολύσεων-διαθεσιμότητων στην εκπαίδευση.

Επόμενος σταθμός του κινήματος η «επιμόρφωση» των διευθυντών. Σε κάθε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης, κυβέρνηση και διοίκηση θα πρέπει να νιώσουν έντονα την καυτή ανάσα του κινήματος.

·      Μπλοκάρουμε τα σεμινάρια, παλεύουμε για την ακύρωση τους.
·      Καλούμε και τους συναδέλφους διευθυντές να μην πάρουν μέρος και να συνταχτούν με το κίνημα και τους συλλόγους .
Οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις  θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την ενίσχυση του κινήματος, των συλλόγων, των αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών. Θα βρίσκονται χωρίς ταλαντεύσεις δίπλα στη μαχόμενη ζωντανή εκπαίδευση.

ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗ!!
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ, ΜΑΖΙΚΟ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

 ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου