Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Συσκεψη νεοδιόριστων με νομικούς του κινήματος Τρίτη 17/9/2024, 7.30μμ




Την Τρίτη 17/9/2024 στις 7.30μμ καλούμε όλες και όλους σε πανελλαδική σύσκεψη νεοδιόριστων για τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, υλοποιώντας την πρόταση που καταγράφηκε στο ΔΤ του συντονισμού Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ της Τρίτης 10/9/2024.

Συζητάμε, οργανώνουμε και συντονίζουμε τις δράσεις μας για την επιβολή των μονιμοποιήσεων, την οργάνωση κινηματικών, νομικών και άλλων ενεργειών/βημάτων ενάντια στην τρομοκρατία, τις απειλές και τα πειθαρχικά ώστε να υπάρξει η απαραίτητη αγωνιστική συσπείρωση των χιλιάδων συναδέλφων/ισσων που συμμετέχουν πανελλαδικά στην μάχη ενάντια στην αξιολόγηση. Στη συζήτηση συμμετέχουν και απαντούν σε ερωτήσεις δικηγόροι του κινήματος που χειρίστηκαν νομικά την κήρυξη της Απεργίας Αποχής από τα πρωτοβάθμια σωματεία και έχουν συμβάλει συνολικά στη νομική θωράκιση του αγώνα μας.

Το εκπαιδευτικό κίνημα έχει τη δύναμη να οργανώσει την αντεπίθεση, συνεχίζοντας και να κλιμακώνοντας τον αγώνα, να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός πλατιού μετώπου αντίστασης και ανατροπής της αντιδραστικής - αντιεκπαιδευτικής πολιτική κυβέρνησης, ΥΠΑΙΘΑ, ΕΕ, ΟΟΣΑ.

Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ να συμμετέχουν και να καλέσουν στην πανελλαδική σύσκεψη με τους δικηγόρους του κινήματος, καθώς και κάθε εκπαιδευτικό από όλη την χώρα να συνδεθεί και να συμμετέχει.

 




Η οργή να γίνει αγώνας και διεκδίκηση/Όλες-Όλοι στη Γενική Συνέλευση Τρίτη 24.9, στις 6:30μμ 39ο-141ο ΔΣ

Πραγματικός αγωνιστικός απεργιακός σχεδιασμός

Αγώνας για το δημόσιο σχολείο ενάντια στην αξιολόγηση και τον ολοκληρωτισμό στην εκπαίδευση

Αυξήσεις στους μισθούς τώρα! Δουλειά με δικαιώματα

Δριμύτατη επίθεση δέχεται το εργατικό εισόδημα και οι μισθοί καθώς και όλα τα κοινωνικά αγαθά σε παιδεία κι υγεία από την κυβέρνηση της ΝΔ. Νέο μνημόνιο και αντιλαϊκά μέτρα μέσω του ταμείου ανάκαμψης, δημοσιονομική σταθερότητα, ματωμένα πλεονάσματα και οικονομία του πολέμου, φτώχεια και μισθοί πείνας, ακρίβεια, 6ήμερο και ελαστική εργασία χωρίς δικαιώματα, όλα τα δημόσια αγαθά γίνονται πεδίο κέρδους, ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και της ψυχικής υγείας, χρηματιστήριο ενέργειας σε όλες τις πρώην ΔΕΚΟ μέσω του μνημονιακού υπερταμείου, ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης του νερού και των υδάτινων πόρων, ψηφιακό εξ αποστάσεως σχολείο, ιδιωτική διαχείριση δασών, είναι μερικά μόνο παραδείγματα που περιλαμβάνει το καλοκαιρινό, νομοθετικό μενού ενώ άφθονο ρέει το χρήμα προς τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα εξοπλιστικά προγράμματα. Οι αυξήσεις-κοροϊδία εξανεμίζονται από την πρωτοφανή ακρίβεια και τις ραγδαίες κερδοσκοπικές ανατιμήσεις σε ενοίκια-τρόφιμα-ρεύμα-καύσιμα. Την ίδια στιγμή πακτωλός δις και φοροαπαλλαγές σε μεγαλοεπιχειρηματίες, εργολάβους, καναλάρχες, εφοπλιστές.

Στους δρόμους κερδίζονται οι δικαστικές αποφάσεις

Και να που επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά πως το δίκιο των αιτημάτων όταν συνδυάζεται με ανυποχώρητους και μαζικούς αγώνες, φέρνει αποτέλεσμα και οδηγεί σε νίκες, μικρές και μεγάλες.

Πίστεψαν πως θα μας αιφνιδιάσουν αλλά αιφνιδιάστηκαν οι ίδιοι.

Πίστεψαν ότι θα μας νικήσουν αλλά νικήθηκαν οι ίδιοι.

Πίστεψαν ότι θα μας φοβίσουν αλλά τρόμαξαν οι ίδιοι.

Νόμισαν οι ανόητοι ότι θα ακούγαμε «αξιολόγηση» και θα εκστασιαζόμασταν.

Θα ξαπλώναμε στις καρέκλες των τάξεων πατώντας το κουμπί των διαδραστικών πινάκων και θα περιμέναμε τους καρεκλοκένταυρους αξιολογητές να μας αξιολογήσουν.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Πηγή έμπνευσης οι κατακτήσεις του χθες

Στις συζητήσεις των εκπαιδευτικών και γενικότερα των εργαζομένων διατυπώνεται συχνά (και σήμερα όλο και πιο έντονα) το ερώτημα αν οι αγώνες έχουν αποτελέσματα και επομένως αν είναι χρήσιμη η συλλογική και συνδικαλιστική δραστηριότητα. Τα ερώτημα είναι υποπροϊόν της γενικότερης απαξίωσης της πολιτικής που κυριαρχεί και εκφράζεται με την αποχή από τις πολιτικές και συνδικαλιστικές διαδικασίες.

Με την αγωνία της έκβασης μιας αντιπαράθεσης ιστορικών διαστάσεων που εκδηλώνεται στην μάχη της αξιολόγησης, μπορεί να φανούν χρήσιμες κάποιες αδρές εικόνες από την ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος της χώρας μας.

ΠΡΟ ΤΟΥ 1974…


Στο ΥΠΑΙΘΑ «χτυπάνε» από μέσα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και απέξω τους εκπαιδευτικούς (βίντεο)

Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ για την επίθεση ωμής βίας σε εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 4/9/24 κατά τη διάρκεια μαζικής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ – ΔΟΕ) και της ομοσπονδίας γονέων (ΑΣΓΜΕ) με τα αιτήματα να ανακληθεί αμέσως το σφαγείο των χιλιάδων φετινών συμπτύξεων τμημάτων και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη. Για πολλοστή φορά αποδείχθηκε περίτρανα ότι η αντιεκπαιδευτική πολιτική που κατακρεουργεί όχι μόνο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας αλλά και τις οργανικές θέσεις και την εργασιακή αξιοπρέπεια του κλάδου επιβάλλεται και πάει χέρι- χέρι με την καταστολή και με το κρεσέντο αυταρχισμού και αστυνομικής βίας.

Η επιμονή των εκπαιδευτικών να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία αντιμετωπίστηκε πρώτα με αναμονή και κοροϊδία για πάνω από μια ώρα , και στη συνέχεια με χρήση ωμής βίας . Οι αστυνομικές δυνάμεις , οι οποίες από την αρχή της κινητοποίησης ήταν προκλητικά παρατεταγμένες στην πύλη του υπουργείου έριξαν- ακόμη και μπροστά σε μικρά παιδιά - χημικά ακόμη κι εξ επαφής, και βομβίδες κρότου λάμψης, και χτύπησαν με γκλόμπς και επαναλαμβανόμενα χτυπήματα στα χέρια και την πλάτη μελών των Διοικητικών Συμβουλίων της ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΣΓΜΕ, συλλόγων και αλληλέγγυων διοικητικών υπαλλήλων του ΥΠΑΙΘΑ.

Το ΔΣ ΔΟΕ με ευθύνη των (ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/ΔΙΚΤΥΟ) 1. καταψηφίζει τη συμμετοχή της ΔΟΕ στην κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας την Παρασκευή 6/9/24 για όλα τα επίδικα της περιόδου & 2. Δεν τοποθετείται - αρνείται καταγγελία στον Δ/ντη Π.Ε. Πέλλας που παραπέμπει σε πειθαρχικά απεργούς

1. Το Υπουργείο Παιδείας, -στρυμωγμένο από τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη Απεργία -Αποχή αλλά και την απόφαση του διοικητικού εφετείου που τους δικαιώνει και απαιτεί τη μονιμοποίησή τους-, με την εγκύκλιο ΓΓ και τις οδηγίες του περιφερειακού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας Κόπτση:

ü Παραπέμπει σε πειθαρχικά νεοδιόριστους συναδέλφους/ισσες Π.Ε. στην Πέλλα και ΔΕ στο Κιλκίς μέσω των Δ/ντων Εκπαίδευσης

ü Απειλεί εκπαιδευτικούς στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη και ζητά δηλώσεις μετάνοιας για τη συμμέτοχή τους στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την ατομική αξιολόγηση

ü Ποινικοποιεί το δικαίωμα στην απεργία

ü Αρνείται να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση για μονιμοποίηση των συναδέλφων που έχουν κλείσει τη διετή δόκιμη περίοδο

ü Θέλει τους εκπαιδευτικούς υποταγμένους γιατί έτσι μπορεί να υλοποιήσει το αντιεκπαιδευτικό σχέδιο. Αυτό που άρχισε, όταν μέσα στο καλοκαίρι:

-δεκάδες τμήματα συγχωνεύθηκαν – καταργήθηκαν σε όλη την κεντρική Μακεδονία

-δεκάδες συνάδελφοι βγήκαν υπεράριθμοι

Απέναντι σε αυτή την κλιμάκωση κι ενώ τα σωματεία ΠΕ & ΔΕ της Κεντρικής Μακεδονίας κάλεσαν σε μαζική κινητοποίηση, την Παρασκευή 13:30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με αιχμή τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων, τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων και τις πιέσεις και διώξεις προς τους/τις εκπαιδευτικούς με πολιτική και διοικητική ευθύνη του Περιφερειακού Διευθυντή, οι παρατάξεις ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/ΔΙΚΤΥΟ αρνήθηκαν να ψηφίσουν κάλεσμα στήριξης της κινητοποίησης.