Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Για τις παρεμβάσεις μελών φασιστικών και ρατσιστικών οργανώσεων στο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο μας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου
Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας
Κόρακα και Παπαναστασίου
Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372    
                                                                                                                              Αθήνα, 21 - 11 - 2012

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, Συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής

ΘΕΜΑ: Για τις παρεμβάσεις μελών φασιστικών και ρατσιστικών οργανώσεων στο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο μας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  «ο Αριστοτέλης»  Αθήνας,  καταγγέλλει την προσπάθεια φασιστικών και ρατσιστικών οργανώσεων καθώς και μελών της Χρυσής Αυγής να παρέμβουν με απειλητικό και υβριστικό τρόπο στις παιδαγωγικές διαδικασίες σχολείων και νηπιαγωγείων του Συλλόγου μας.
Συγκεκριμένα:
Σε νηπιαγωγείο του Συλλόγου μας στην περιοχή Σεπολίων – Κολωνού, απειλήθηκε η νηπιαγωγός,  γιατί είχε αναρτήσει πανό που είχαν ζωγραφίσει οι μαθητές και οι μαθήτριές της με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, όπου απεικονίζονταν περιστέρια της ειρήνης και το διαχρονικό σύνθημα της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη χούντα «ψωμί –παιδεία – ελευθερία». Επίσης, απειλήθηκε γιατί
στο νηπιαγωγείο φοιτούν πολλά παιδιά από την Αλβανία. Ο συγκεκριμένος δεν ήταν καν γονέας στο νηπιαγωγείο αλλά κάτοικος της γειτονιάς.

Το έργο συναδέλφισσας νηπιαγωγού από άλλο νηπιαγωγείο της ευρύτερης περιοχής, όπου οι μαθητές της είχαν γράψει το καλημέρα σε όλες τις γλώσσες των παιδιών που φοιτούν στο νηπιαγωγείο, αναρτήθηκε με απειλές σε  γνωστό, φασιστικό ιστολόγιο.
Σε δημοτικό σχολείο του κέντρου της Αθήνας,  γονείς αλλά και κάτοικοι φασιστικών πεποιθήσεων απειλούσαν γονείς αλλοδαπών μαθητών, γιατί εξαιτίας τους «μένουν πίσω στα γράμματα» τα παιδιά τους. Επίσης, ανάρτησαν σε άλλο ιστολόγιο, την εν λόγω στιχομυθία.

Αυτά τα γεγονότα δεν είναι γεγονότα τοπικής, αλλά γενικότερης σημασίας που απαιτούν απ' όλους μας να πάρουμε θέση.  Και κυρίως δεν πρέπει να μένουμε απαθείς , «γιατί δεν έτυχε σε εμάς» ή «να αποσιωπήσουμε το γεγονός για να μην τους  εξαγριώσουμε».

Αντιθέτως η δημοσιοποίηση, η άμεση αντίδραση από όλους μας, είναι αυτό που θα τους κάνει να σιωπήσουν.
Γι’ αυτό και ο Σύλλογος με συγκέντρωση μελών του βρέθηκε άμεσα στο πλάι της νηπιαγωγού που απειλήθηκε, συναντήθηκε με τους γονείς του νηπιαγωγείου και από κοινού αποφάσισαν να καταγγείλουν το γεγονός.

Δηλώνουμε λοιπόν, σε κάθε κατεύθυνση ότι το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών δεν εξαρτάται από τη μισαλλοδοξία, τη βία του ρατσισμού και την ξενοφοβία που επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας οι ναζιστικές οργανώσεις.
 Ο Σύλλογός μας υπερασπίζει το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα, φυλή, θρησκεία. Καταδικάζει την προσπάθεια εισβολής του φυλετισμού και του σωβινισμού στο σχολείο καθώς και την ιδεολογική τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς.

 Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. « ο Αριστοτέλης»  Αθήνας,   μαζί με όλο το εκπαιδευτικό κίνημα, τους γονείς των παιδιών μας, δε θα επιτρέψουμε στους εντολοδόχους του μίσους να μολύνουν την εκπαίδευση.
 •Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας  στους συναδέλφους που απειλήθηκαν.
• Δηλώνουμε ότι θα υπερασπίσουμε την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο και δε θα επιτρέψουμε την παρέμβαση φασιστικών στοιχείων κι αντιλήψεων στην εκπαιδευτική διαδικασία.


a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου