Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Καραγγελία για τις Εκλογές Αιρετών


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου
Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας
Κόρακα και Παπαναστασίου
Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372    
                                                                                                                                      Αθήνα, 31 - 10 - 2012

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, Συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής

ΘΕΜΑ: Η ΔΟΕ με την πρότασή της για μετακίνηση των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια στις 5/11, μια μέρα πριν τη 48ωρη πανεργατική απεργία, υπονομεύει ανοιχτά τη 48ωρη απεργία και τον αγώνα που χρειάζεται να δώσουν τα σωματεία αυτή την περίοδο για την ανατροπή της επίθεσης

   Καταγγέλλουμε  την απόφαση που πήρε η ΔΟΕ να προτείνει  προς το Υπουργείο Παιδείας τη μετακίνηση  της ημέρας των εκλογών για τα Υ. Σ. στις 5 Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα. Το ζήτημα προέκυψε λόγω του ότι η
  7η Νοέμβρη θα είναι η 2η ημέρα της 48ωρης απεργίας που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, λόγω της κατάθεσης και ψήφισης στη Βουλή του 3ου μνημονίου.
 Είναι σαφές ότι η μετακίνηση έπρεπε να γίνει σε ημερομηνία, μετά τους απεργιακούς αγώνες της περιόδου. Η πρόταση για τη μετακίνηση των εκλογών μία  μέρα πριν την 48ωρη πανεργατική απεργία ουσιαστικά  υπονομεύει και την επιτυχία της 48ωρης απεργίας.
   Δε χωράει αμφιβολία ότι η πρώτη προτεραιότητα για τους εργαζόμενους  είναι να εμποδίσουμε να περάσει η νέα λεηλασία. Δεν πρόκειται απλώς για κάποιες νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, πρόκειται για την ολοκληρωτική μετατροπή της χώρας σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη και των εργαζομένων της σε σκλάβους του 21ου αιώνα, με αμοιβές πείνας , χωρίς σύνταξη-ασφάλιση-υγεία-παιδεία, με ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου.

Από ότι φαίνεται όμως για ορισμένους στη ΔΟΕ προτεραιότητα είναι να γίνουν οι εκλογές πριν ψηφιστούν τα μέτρα, ώστε να διασωθούν κάποιες καρέκλες στα υπηρεσιακά συμβούλια!!! Και το υπουργείο φυσικά, έσπευσε να τους κάνει το χατίρι.  Γιατί πώς αλλιώς εξηγείται ότι, ενώ τα συνδικάτα έπρεπε να παίρνουν αποφάσεις και πρωτοβουλίες συντονισμού για απεργιακό μέτωπο με γενική πολιτική απεργία διαρκείας, η ΔΟΕ ανερυθρίαστα ενδιαφέρεται μόνο να έρθουν νωρίτερα οι εκλογές των αιρετών; Είναι σίγουρο ότι την ώρα που τα συνδικαλιστικά στελέχη έπρεπε να δίνουν τη μάχη της απεργίας, οι κάλπες στήνονται! Όταν στο παρελθόν, το Δ.Σ. της ΔΟΕ έχει αναβάλει ακόμα και ολομέλειες προέδρων μπροστά σε απεργία με τη δικαιολογία ότι δε θέλει να υπονομεύσει την απεργία, αποσπώντας  τα συνδικαλιστικά στελέχη από το κύριο καθήκον τους που είναι η επιτυχία της.
Για μας το ζήτημα είναι ξεκάθαρο!!!
Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο μέτωπο για τη  συνέχιση του αγώνα από την Πέμπτη με γενικευμένο πολιτικό απεργιακό αγώνα διαρκείας, με καθημερινές διαδηλώσεις-καταλήψεις-μπλόκα κ.λπ.  σε συνεργασία και με άλλα αγωνιζόμενα σωματεία  του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για να προκληθεί ένα γενικευμένο μπλακ-άουτ, στην κατεύθυνση του παλλαϊκού-πανεργατικού ξεσηκωμού και της σύγκρουσης  για την ανατροπή  κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ.
Αποφασιστικά, στην απεργία Τρίτη και Τετάρτη και στη συνέχισή της, στα συλλαλητήρια που θα προηγηθούν, και στον αποκλεισμό της Βουλής.  Αυτά  τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν, και μπορούμε να τα σταματήσουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου