Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την απόφαση της πλειοψηφίας σε ΔΟΕ-ΟΛΜΕ σχετικά με τις εκλογές αιρετών


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»
           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την απόφαση της πλειοψηφίας σε ΔΟΕ-ΟΛΜΕ
σχετικά με τις εκλογές αιρετών

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλουν τις ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ και ΠΑΜΕ για την απόφαση που πήραν στη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να προτείνουν  προς το Υπουργείο Παιδείας τη μετακίνηση  της ημέρας των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στις 5 Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.

Οι Παρεμβάσεις προτείναμε τη μετάθεση των εκλογών σε ημερομηνία όπου δε θα υπάρχουν σε εξέλιξη απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 12  ή Τρίτη 13 Νοέμβρη, μόνο και εφόσον δεν υπάρχει συνέχεια των απεργιακών και άλλων παρεμβάσεων του εργατικού κινήματος. Το ζήτημα προέκυψε λόγω του ότι η  7η Νοέμβρη θα είναι η 2η ημέρα της 48ωρης απεργίας που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, λόγω της κατάθεσης και ψήφισης στη Βουλή του 3ου Μνημονίου.
Η πρώτη προτεραιότητα της περιόδου είναι να εμποδίσουμε να περάσει το τρίτο μνημόνιο, να μην επιτρέψουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, να μην επιτρέψουμε το σφαγιασμό της Παιδείας, της Υγείας και κάθε κοινωνικής κατάκτησης των εργαζομένων, να μη επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μας τόπος ανέργων.
Δεν είναι προτεραιότητα για το κίνημα οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ούτε η αγωνία των συνδικαλιστών των Κυβερνητικών Παρατάξεων για τις θέσεις και τις καρέκλες των αιρετών ούτε για το πόσο θα καταποντιστούν λόγω της οργής των εκπαιδευτικών. Έτσι κι αλλιώς, οι εκπαιδευτικοί θα τους μαυρίσουν με  την ψήφο τους και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός θα αποκαθηλωθεί από παντού, όσες μετακινήσεις των εκλογών κι αν κάνουν.

Η ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ ανερυθρίαστα, ενδιαφέρονται μόνο για τις εκλογές, αφιερώνουν το χρόνο σε προεκλογικές περιοδείες, ενώ είναι ανύπαρκτη η συμβολή τους στην κινητοποίηση του κλάδου, ο συντονισμός με άλλες ομοσπονδίες. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχουν συμμετέχει σε καμία απολύτως σύσκεψη συντονισμού ομοσπονδιών που έχει καλεστεί. Δεν προλαβαίνουν!!! Έχουν άλλες «σοβαρότερες» ασχολίες!!!
Όμως τα πράγματα για τη ζωή μας είναι πολύ σοβαρά για να αφήνουμε τον καθεστωτικό συνδικαλισμό να τα καθορίζει! Δεν βρισκόμαστε απλώς αντιμέτωποι με κάποιες νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά για τη μετατροπή του τόπου σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη και των εργαζομένων της σε σκλάβους του 21ου αιώνα, με αμοιβές των 200-300 ευρώ, χωρίς σύνταξη-ασφάλιση-υγεία-παιδεία, με ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου, χωρίς καν πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα!
Είναι σαφές ότι η πρόταση για τη μετακίνηση των εκλογών πριν από την απεργιακή κινητοποίηση αντί για αργότερα, ως όφειλαν, υπονομεύει την ανάγκη για αποφασιστικό πολύμορφο απεργιακό αγώνα ΤΩΡΑ για την ανατροπή τους! Ταυτόχρονα, ελπίζουν ότι με τη μετακίνηση πριν από τη 48ωρη, θα διασώσουν ότι μπορούν για τα εκλογικά τους μαγαζιά!!! Γι’ αυτό άλλωστε και το Υπουργείο Παιδείας έσπευσε να τους ικανοποιήσει. Γιατί φοβάται κι αυτό ότι πάνω στη μάχη, τα συνεταιράκια του θα αποκαθηλωθούν κι αυτό δεν το επιθυμεί καθόλου! Το υπουργείο, η συγκυβέρνηση, το κράτος, τους θέλει ως συνομιλητές γιατί ξέρει ότι με αυτούς θα έχει το κεφάλι του ήσυχο!!!
Τέρμα στις  ανέξοδες διαμαρτυρίες. Με πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις και καθημερινές διαδηλώσεις-καταλήψεις-μπλόκα κ.λπ., με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις και εντός του Σαββατοκύριακου  [3-4/11 και 10-11/11], με καταλήψεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων, σε συνεργασία και με άλλους αγωνισζόμενους κλάδους, με τα σωματεία σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα που βρίσκονται σε ανάλογο βηματισμό, να προκληθεί ένα γενικευμένο μπλακ-άουτ, στην κατεύθυνση του παλλαϊκού-πανεργατικού ξεσηκωμού και της σύγκρουσης με την κυβέρνηση, την τρόικα, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Αυτά  τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν, και μπορούμε να τα σταματήσουμε. Όσοι τώρα δεν κινηθούν στην κατεύθυνση του παλλαϊκού ξεσηκωμού, δε στρατευθούν και δεν εμπνεύσουν τους εκπαιδευτικούς, θα είναι συνυπεύθυνοι της κυβερνητικής και ευρωενωσιακής αθλιότητας, που εξαθλιώνει εργαζόμενους και νεολαία, διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση-υγεία και κάθε δημόσιο κοινωνικό αγαθό.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου