Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»
           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

            http://aakaristotelis.blogspot.gr/                                                                                              Κυριακή, 4 Νοέμβρη 2012
Πόλεμος δεν είναι μόνο, 
όπως θαρρείς εσύ, να λες ναι,
ναι, στο μέτωπο με βολές πολυβόλου.
Της φαμίλιας, του σπιτικού,
η επίθεση
για μας μικρότερη απειλή δεν είναι διόλου.
(Μαγιακόφσκι)


6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ

Ήρθε η ώρα του νικηφόρου αγώνα
Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός – να μην αφήσουμε να αρχίσουν και να τελειώσουν οι αντιδράσεις στη 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Τα ψέματα τελείωσαν! Τα βήματα σημειωτόν,  οι σκόρπιες απεργιακές κινητοποιήσεις, μια εδώ και μια εκεί, που οργανώνουν μέχρι σήμερα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ είναι εντελώς αναντίστοιχες της επίθεσης, ανίκανες να βάλουν φραγμό και να την ανατρέψουν. Τώρα οφείλει το εργατικό κίνημα να ξεκινήσει Γενική πολιτική απεργία διαρκείας και να δηλώσει ότι δε θα σταματήσει ακόμα και αν οι
άθλιοι πολιτικοί νάνοι ψηφίσουν τα μέτρα στις 7/11. Συντονιζόμαστε με σωματεία του δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα με στόχο να συνεχίζουμε και μετά την Τετάρτη, να επιβάλλουμε κάτω από την καυτή ανάσα του εξεγερμένου λαού σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν συνέχιση της απεργίας.  Με αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής με ξεκάθαρους στόχους και πρόγραμμα ανατροπής κυβέρνησης, τρόικας, μνημονίων και όλης της αντεργατικής πολιτικής.  Για τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από ευρώ-ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των τραπεζών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας (ενέργεια, νερό, λιμάνια κ.ά.). Για την αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας.  

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, με τη μορφή 48ωρων  επαναλαμβανόμενων.

-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ υπουργείων, δήμων, σχολείων και κεντρικών υπηρεσιών
-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ σε όλες τις μεγάλες πόλεις
-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΛΑΪΚΗ-ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, με σύνθημα «Δε φεύγουμε, αν δε φύγουν αυτοί με τα μνημόνια και το χρέος τους!».

Πελεκούν τον τόπο μας και τον καίνε
Το νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) υλοποιώντας τις πολιτικές της Ε.Κ.Τ, Δ.Ν.Τ και Ε.Ε περιλαμβάνει το τρίτο μεγάλο κύμα σκληρών μέτρων λιτότητας και καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια ειδική οικονομική ζώνη με μισθούς Βουλγαρίας, Μαλαισίας και Ταϊβάν. Η δεκαετία της ύφεσης θα κλείσει με απώλειες 30% του εθνικού προϊόντος. Το 2016 το χρέος θα φτάσει το 220% του Α.Ε.Π. Η ανεργία το 2012 είναι 25,1% .Οι δραστικές περικοπές στις κοινωνικές παροχές, στην υγεία και στην εκπαίδευση ολοκληρώνουν την οικονομική και κοινωνική καταστροφή της χώρας. Η τετραετία-εφιάλτης και η εξαπάτηση του λαού από την συγκυβέρνηση αποδεικνύεται και με την κατάθεση του προϋπολογισμού αφού το αρχικό πακέτο των 11,5 δις αγγίζει τα 19 δις μέχρι το 2016.
   
Η αδιέξοδη εφαρμογή των μνημονίων, οι δεσμεύσεις του μεσοπρόθεσμου και η συνεχιζόμενη δημιουργία ελλειμμάτων, οδηγεί σε ακρωτηριασμό των κοινωνικών παροχών. Από τα 31,5 δις της «πολυπόθητης δόσης» δεν πάει ούτε ένα ευρώ σε μισθούς, συντάξεις, πρόνοια. Αντίθετα γεμίζει τις τσέπες των τραπεζιτών και καλύπτει τις ληξιπρόθεσμες  οφειλές. Η «τρύπα» του προϋπολογισμού δεν κλείνει και οι προβλέψεις της κυβέρνησης, τρόικας-ΕΕ για το ΑΕΠ συνεχώς διαψεύδονται. Το δημόσιο χρέος θα εκτιναχθεί στο 189% του ΑΕΠ το 2013 παρά τα μέτρα που φέρνουν για ψήφιση στη Βουλή.

Η φρίκη δεν κουβεντιάζεται γιατί είναι ζωντανή
Η ύφεση βαθαίνει σε μια χώρα που είναι υποθηκευμένη στο Αγγλικό Δίκαιο. Ξεπουλούν τα πάντα ! Οι ιδιωτικοποιήσεις των 2,58 δις για το 2013, το ξεπούλημα της ενέργειας και του νερού, των συγκοινωνιών, των ταχυδρομείων και των αεροδρομίων δε φέρνουν την ευνοϊκή μεταστροφή της Ευρώπης που έταζαν προεκλογικά. Αντίθετα ο ευρωπαϊκός «παράδεισος» του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου, που στηρίζει με νύχια και με δόντια κυβέρνηση, ΜΜΕ και αυλικοί των Βρυξελών, φέρνει νέα χιονοστιβάδα μέτρων:
ü    απολύσεις : 12.000 για το 2013 και 150.000 μέχρι το 2015 στο δημόσιο.
ü    φοροληστεία 40% για το λαό και απαλλαγές για τους πλούσιους.
ü    κατάργηση δώρων σε μισθωτούς και συνταξιούχους.
ü    μειώσεις των εφάπαξ νέες μειώσεις σε μισθούς.
ü    διάλυση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
ü    αυξήσεις έως και 40% σε λογαριασμούς  ΔΕΚΟ.
ü    ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού.

Η ζωντανή εκπαίδευση συνθλίβεται
ü    κόβεται το δωρεάν βιβλίο και θα το αγοράζει ο γονιός.
ü    νέος «χάρτης καταστροφής» για τα σχολεία: συγχωνεύσεις σχολείων εξορίζουν τους μαθητές και χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας.
ü    παγώνουν οι προσλήψεις, οι αναπληρωτές τη νέα χρονιά θα ’ναι 2500 και οι αδιόριστοι καταδικάζονται σε μόνιμη ανεργία.
ü    τα κενά θα καλύπτονται με αύξηση του ωραρίου.
ü     καταργείται στην ουσία η οργανική θέση αφού σχεδιάζουν τις υποχρεωτικές μετακινήσεις
Δε θα μολυνθούμε από το φόβο
Η κυβέρνηση στηρίζεται πια σε πήλινα πόδια. Παίζουν ως τελευταίο χαρτί το χάος που θα ’ρθει, αν δε ψηφιστούν τα μέτρα. Η «εθνική σωτηρία» καταρρέει μαζί με το σάπιο πολιτικό προσωπικό της λίστας Λαγκάρντ. Οι τρεις εταίροι της Τρόικας εσωτερικού βρίσκονται σε όρια διάλυσης γνωρίζοντας ότι δεν τους σώνουν ούτε οι «εφεδρείες» της σοσιαλδημοκρατίας, ούτε τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Όμως δε θα σταματήσουν το λαό ! Όσα συρματοπλέγματα κι αν στήσουν στην Αθήνα και στις πόλεις της Ελλάδας, όσες ναζιστικές συμμορίες κι αν κατεβάσουν, όσα δακρυγόνα κι αν αδειάσουν.

Η πηγή του ποταμού δε στέρεψε
Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροεπαγγελματίες μαζί με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς θα ξεχυθούν στους δρόμους. Είμαστε πιο δυνατοί και αποφασισμένοι. Οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στους δήμους, ο κόσμος της δουλειάς δεν επενδύει πια σε καμιά αναμονή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Δεν είναι αρκετές οι αποσπασματικές μονοήμερες απεργίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που μετατρέπουν την οργή του λαού και των εργαζομένων σε πόλεμο με «σταυρωμένα χέρια»! Ήδη κάποιοι κλάδοι ξεκίνησαν από 1/11 και άλλοι από τη Δευτέρα 5/11 (Μετρό και μέσα σταθερής τροχιάς – με απεργία όλη τη επόμενη εβδομάδα, ΟΤΑ με καταλήψεις δημαρχείων και αμαξοστασίων, νοσοκομεία κ.λπ.) 

Ήρθε η ώρα με κέντρο αγώνα το συντονισμό των  γενικών συνελεύσεων  των πρωτοβάθμιων σωματείων, των  λαϊκών συνελεύσεων, των επιτροπών  ανέργων, να ξεκινήσουμε έναν αποφασιστικό, δυναμικό νικηφόρο αγώνα διαρκείας για να φύγει η κυβέρνηση, η τρόικα και η πολιτική τους.

Τρίτη και Τετάρτη πλημμυρίζουμε τους δρόμους όλης της Ελλάδας!


Κόντρα στην τραχύτητα των ανέμων της καπιταλιστικής βαρβαρότητας
 βάζουμε λουκέτο παντού και βγαίνουμε όλοι στους δρόμους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου