Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Τα ονόματα γραμμένα, τα παιδιά χαμένα

Τ’ όνομά σου γυαλί το φωνάζω και σπάει στον τοίχο

Το Θεό να γελά μια φορά δεν μπορώ να πετύχω

Τα ονόματα των ανθρώπων

Το όνομα είναι η λέξη με την οποία δηλώνεται κάποιο πρόσωπο. Το όνομα είναι δικαίωμα και ως δικαίωμα το υπερασπιζόμαστε. Το όνομα είναι η ιστορία κάθε ανθρώπου.

Τους νεκρούς του εγκλήματος των Τεμπών τους μάθαμε, τους γνωρίσαμε μέσα από τους συγγενείς, τους φίλους που διηγήθηκαν, που μίλησαν για αυτούς. Τους ξέρουμε όλες & όλους με το όνομά τους.

Όλες και όλοι στο ταξίδι τους κουβαλούσαν μια ιστορία, τον πολιτισμό, τη γλώσσα τους, μια οικογένεια, τα αγαπημένα τους πράγματα ή τα κατοικίδιά τους. Ο καθένας και η καθεμιά κουβαλούσε το όνομά του……

Ο Κυπριανός, ο Ανδρέας, Ο Ιορδάνης, ο Νίκος , η Μάρθη, ο Γιάννης, ο Βάιος , η Αναστασία, ο Δημήτρης, ο Σπύρος , η Έλενα, η Μαρία , η Δήμητρα , ο Σωτήρης , ο Νικήτας, η Βάια , η Χρυσούλα, η Ευαγγελία , ο Γιάννης, ο Ιονέλ, ο Αναστάσης, οι Γιώργηδες, οι Δημήτρηδες , η Κλαούντια, η Ιφιγένεια, ο Μοχάμεντ, η Χρυσή , η Καλλιόπη, ο Άγγελος, η Σοφία, η Αγάπη, η Ελένη, η Αφροδίτη, η Ελισάβετ, ο Παναγιώτης , η Βασιλική η Αθηνά, η Ελπίδα, η Εριέττα.

Είναι συνήθεια από παλιά όταν οι άνθρωποι χάνονται, για να μη χαθεί η ιστορίας τους να γράφουμε το όνομά τους σε επιτύμβιες στήλες, σε μνημεία, στα μνήματα, στους δρόμους…

Στη μεγάλη απεργία 28/3/24 διαδηλωτές έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των 57 νεκρών μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη προκαλώντας συγκίνηση και οργή για το έγκλημα που ψάχνει δικαίωση. Συνεργεία καθαρισμού έσπευσαν το βράδυ της Τετάρτης μπροστά από τη Βουλή για να σβήσουν τα ονόματα.

«Το αίμα δεν σβήνεται ούτε ξεπλένεται. Ουρλιάζει για Δικαιοσύνη», έγραψαν οι φοιτητές μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Είπαμε: Θα τα ξαναγράψουμε όσες φορές χρειαστεί για να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο το οτιδήποτε να ξεχαστεί!

Αυτοί που θέλουν να σβήσουν τα ονόματα, επιδιώκουν να συσκοτίσουν την ιστορία του εγκλήματος.

Τη μέρα της θλιβερής επετείου ενός έτους από το έγκλημα στα Τέμπη, Διευθυντής σχολικής μονάδας κατέκρινε τη δράση των μαθητών στη μνήμη των θυμάτων θεωρώντας την «ασεβή» και έσκισε το χαρτί με τα ονόματα των νεκρών, πήρε το πανό που έγραψαν οι μαθητές…..

Ο Υπουργός Επικρατείας είπε «Πρέπει να σβηστούν άμεσα τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών από τον Άγνωστο Στρατιώτη, στο μνημείο αυτό δεν πρέπει να γράφεται τίποτα. Είναι μνημείο απόδοσης τιμής για όσους πολέμησαν στους αγώνες του έθνους».

Δεκάδες κυβερνητικά τρολ βγαίνουν για να μιλήσουν επίσης ειρωνικά & υβριστικά! Είναι αυτοί οι ίδιοι και οι πολιτικές τους που υπερασπίζονται το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Στο έγκλημα των Τεμπών τα ονόματα τα ξέρουμε, τα ονόματα υπάρχουν αν και από τα σώματα στην πλειονότητα νέων ανθρώπων δεν έμεινε τίποτα από αυτούς για να θαφτούν…. Όπως και με τα χιλιάδες παιδιά στη Γάζα….

ΓΑΖΑ ώρα μηδέν! Όταν οι γονείς γράφουν τα ονόματα των παιδιών στα σώματα τους με μαύρο μελάνι !

«Αυτό που παρατηρήσαμε είναι ότι πολλοί γονείς γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους στα πόδια τους, ώστε να μπορούν να ταυτοποιηθούν μετά από αεροπορικές επιδρομές και εφόσον χαθούν. Αυτό είναι ένα νέο φαινόμενο που ξεκίνησε στη Γάζα», είπε χαρακτηριστικά ο επόπτης αίθουσας όπου καθαρίζονται οι σοροί που φτάνουν στο νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι τρία παιδιά στο νεκροτομείο του νοσοκομείου είχαν γραμμένα πάνω τους τα ονόματά τους.

Γιατί στη Γάζα λίγους μήνες μετά την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης οι γονείς καταφεύγουν στο να γράψουν τα ονόματα των παιδιών τους στο σώμα τους, ώστε να μπορούν να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους εάν σκοτωθούν ή τραυματιστούν. Ωστόσο, μερικές φορές οι τραυματισμοί ενός παιδιού είναι τόσο σοβαροί που οι οικογένειές τους δυσκολεύονται να το αναγνωρίσουν. Άλλες το κάνουν αυτό, ώστε σε περίπτωση που τα παιδιά τους σκοτωθούν να μπορούν να τα αναγνωρίσουν, για να τα θάψουν σε τάφους με το όνομα τους και όχι σε ομαδικούς τάφους.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει χιλιάδες παιδιά στην Λωρίδα της Γάζας. Σχεδόν τα μισά θύματα είναι παιδάκια, ακόμα και μωρά που βρήκαν το θάνατο πριν καλά – καλά προλάβουν να ζήσουν.

Διαβάζουμε μαρτυρίες γονέων που γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους με μαύρο μελάνι στα πόδια και την κοιλιά τους . Το μαύρο μελάνι είναι σημάδι του φόβου και της απελπισίας που νιώθουν οι γονείς στον πυκνοκατοικημένο θύλακα καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να τον σφυροκοπά με αεροπορικά πλήγματα.

«Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει για αυτά τα παιδιά που δολοφονήθηκαν από το Ισραήλ, γιατί δεν είναι νούμερα, αλλά ονόματα, ιστορίες και όνειρα που σκοτώθηκαν από την ισραηλινή κατοχή στη Γάζα»

«Όταν τα παιδιά μου με ρωτούν γιατί το κάνω αυτό, τους λέω ότι είναι για την ασφάλεια και την προστασία τους».

«Δεν ξέρω τι να τους πω. Τους λέω ψέματα για να είναι δυνατοί. Πώς μπορώ να τους καθησυχάσω όταν φοβάμαι αυτόν τον καταστροφικό πόλεμο που μας κλέβει τα πάντα»

«Το να γράφω τα ονόματα των παιδιών μου στο σώμα τους είναι η λύση για να τα γνωρίσει ο κόσμος»

«Μπορεί κανείς στον κόσμο να αντέξει τη σκέψη για το τί περνάνε τα παιδιά μας;».

«Πολλά παιδιά αγνοούνται, πολλά φτάνουν εδώ με τα κρανία τους σπασμένα…και είναι αδύνατο να τα αναγνωρίσουμε. Αναγνωρίζονται μόνο από αυτά που γράφονται στο σώμα τους», αποκαλύπτει επικεφαλής των Γιατρών χωρίς Σύνορα!

…. Σε άλλα νέα

Εσωτερικές ειδήσεις: Σενάρια συνωμοσίας τα οποία εξυφαίνονται σε μία προσπάθεια να αξιοποιηθεί η τραγωδία των Τεμπών για μικροπολιτικούς λόγους, ενόψει ευρωεκλογών, βλέπει το Μέγαρο Μαξίμου πίσω από τις συνεχείς κατηγορίες για εσκεμμένο «μπάζωμα» του σημείου της τραγωδίας ώστε να εξαφανιστούν στοιχεία.

Εξωτερικές ειδήσεις: Οι ΗΠΑ έχουν ασκήσει βέτο σε τρία ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός από την έναρξη της σφαγής στην Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, με πιο πρόσφατο μπλοκάρισμα στις 20 Φλεβάρη.

Αντίθετα, πιέζουν το Συμβούλιο να ζητήσει προσωρινή κατάπαυση του πυρός που να συνδέεται με την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, σε μια ακόμη τυπική έκφραση της νοσηρότητας των «ίσων αποστάσεων», οι οποίες ξεπλένουν πάντα το αίμα από τα χέρια των δολοφόνων.

της Βιολέττας Πατέλη

πηγή: https://selidodeiktis.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου